Kremy uniwersalne

Eau Thermale Avène Tolerance Extreme, Emulsion Emulsja do twarzy

Avene Tolerance Extreme - emulsja do cery nadwrażliwej 50ml

Darczz
    29 października 2021 o 16:44
    Lekka emulsja dla wrażliwców
    Jeśli wszystkie kremy dookoła robią Ci krzywdę to ta emulsja jest dla Ciebie. Lekka konsystencja, wchłania się ekspresowo, koi naruszoną barierę hydrolipidową, uczucie nawilżenia jest dość delikatne. Jeśli chodzi o opakowanie. Estetyczne, proste. Pod wieczkiem znajduje się "dziubek" który doprowadza mnie do szału. Ma za zadanie zachować sterylność produktu. Jednak wiele razy przez ten dozownik krem wybuchał mi w rękach po naciśnięciu i niestety marnowały się duże ilości produktu które lądowały na ścianie podłodze itp. Zajęło mi chwilę nim nauczyłam się obsługi..
    Zalety:
    • Koi podrażnioną skórę
    • Delikatnie nawilża
    • Nie zapycha
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Dozownik
  • 4 lipca 2021 o 22:26
    Okropny
    Trochę nie rozumiem wszechobecnych zachwytów nad tym kremem, ale jednak co osoba, to opinia, więc po prostu wyrażę swoją :) Kupiłam go, ponieważ miał mi służyć jako krem do regeneracji po kwasach i retinoidach, których używam całorocznie. Tubka w pudełeczku zapowiadała się obiecująco, natomiast pierwsze rozczarowanie przyszło podczas otwarcia opakowania, kiedy to wyłamał mi się ten mały pikutek który trzeba podważyć, żeby je otworzyć, więc od samego początku żeby otworzyć ten krem musiałam się wspomagać albo nożyczkami, albo czymś, czym mogłabym podważyć sobie otwarcie nakrętki. Druga sprawa - to rozwiązanie, które producent tutaj zastosował wcale nie jest higieniczne, wyciskamy krem, który pojawia nam się na plastikowej części i zbieramy go stamtąd palcem żeby nałożyć na twarz, po pierwsze części kremy zostają na tej plastikowej części, po drugie dotykając palcem, żeby zebrać kosmetyk i tak na ten plastik przenosimy swoje bakterie, także nie wiem, jak to rozwiązanie miało być bardziej użyteczne, kiedy ta część, na którą wychodzi krem była ciągle uwalona kremem i musiała być ciągle dotykana, więc dla zachowania higieniczności musiałam to ciągle przecierać czymś do dezynfekcji. Nie mowiąc już o tym, że przy takim rozwiązaniu nie ma najmniejszej możliwości, zeby wydobyć sobie ze środka dokładnie taką ilość kosmetyku, jaką byśmy chcieli. Zawsze to było za dużo. Już pomijam też to, że kilka razy ten krem mi po prostu prysnął na boki, jak wcisnełam opakowanie, żeby krem pojawił się na plastikowej części. No po prostu nie. Sam krem jest bardzo podobny do różnorakich kremów ceramidowych, jakie można dostać w aptekach, niby miał być bezzapachowy, niestety zapach miał, zapach surowców, z których jest zrobiony. Nienawidzę tego zapachu. Innym markom jakoś udaje się ten zapach wyeliminować, np emulsja Cerave aż tak dziwnie nie pachnie, a też jest to podobna konsystencja. Także tutaj kolejny strzał w kolano. Jeśli chodzi o konsystencję, to było to coś na pograniczu cienkiego kremu/lekkiej emulsji, ale o bardziej zbitej, nie lotionowej konsystencji. Po nałożeniu na twarz krem wchłaniał się błyskawicznie, nie pozostawiał niemalże żadnej warstwy. Rozprowadzał się w porządku i to by było na tyle. Nie zauważyłam, żeby dawał jakiekolwiek nawilżenie, czy żeby jakkolwiek regenerował moją skórę po kwasach czy retinoidach, następnego ranka zawsze miałam wrażenie, że skóra jest sucha i ściągnięta. Nawilżenie i takie uczucie ukojenia jest na poziomie zero. Mam wrażenie, że warstwa tego kosmetyku tylko jakby przykrywa to, co mamy pod nim, ale on sam nie robi kompletnie nic. Pod makijaż też się zupełnie nie nadaje. Roluje się tragicznie pod każdym spfem jaki z nim testowałam (a było ich chyba z 7). Więc na noc nie, do regeneracji nie, do kojenia skóry też nie, pod makijaż też nie. Pytanie więc po co mi taki krem, który do niczego się nie nadaje? Niestety po 2 miesiącach męczenia się z nim resztę zużyłam sobie na dłonie, tam też się nie spisał. Jak dla mnie jest bardzo słaby. Rozumiem, że ma bardzo bazowy skład, ale są kosmetyki o bazowym składzie, które jednak coś robią, tutaj nie ma nic, a do tego felerne opakowanie i kiepski zapach. Na pewno do niego nie wrócę.
  • 12 marca 2021 o 15:38
    KOCHAM TO
    KOCHAM TO A DLACZEGO? *Produkt jest delikatny oraz łagodzący. *Zawiera krótki, przemyślany skład. *Wzmacnia barierę hydrolipiwową, ponieważ dominującymi składnikami są emolienty. *Wzmocnienie bariery można osiągnąć poprzez zastosowanie w pierwszej kolejności oleju z nienasyconymi kwasami tłuszczowymi (źródło omega-3 i omega-6), a następnie nałożenie kremu bogatego w emolienty. *Przykład oleju: olej z czarnuszki, zimnotłoczony nacomi. *Przykład kremu: avene tolerance extreme emulsion. *Zastosowanie takiego połączenia łagodzi skórę, stany zapalne, odbudowuje naturalną barierę hydrolipidową. *Bariera hydrolipidowa głównie chroni skore przed utratą wody, wzmacnia nawilżenie. ANALIZA SKŁADU *Avene Aqua - woda od Avene. *Squalane (Skwalan) - olej pochodzenia naturalnego, wzmacnia naturalną barierę hydrolipidową skóry. *Behenyl Alcohol - alkohol tłuszczowy (czyli emolient), dobry alkohol. *Capric Triglyceride - naturalny emolient. *Gliceryna - humektant. *Aqua - rozpuszczalnik i nośnik substancji, tworzy emulsję. Zachęcam do spróbowania takiego sposobu replikacji. Być może odmieni Twoją skórę, tak jak moją :) CO O TYM SĄDZICIE? Zostaw KOMENTARZ lub LIKE
    Wady:
    • Produkt mało nawilżający
  • 21 lutego 2021 o 16:48
    Idealna na dzień, pod makijaż
    Jestem w trakcie drugiego opakowania i muszę przyznać, że emulsja jest doskonała. Moja skóra jest kapryśna - bardzo wrażliwa, podatna na różne alergie i wysypki, sucha, przed okresem mocniej się przetłuszcza i wyskakują pojedyncze zmiany. Emulsja od Avene jest bardzo lekka, więc nie uważam, aby była super nawilżająca, jednak dla osób, które szukają takiego podstawowego, lekkiego kremu, będzie idealna. Używam jej również w okolice oka i wszystko jest ok. Jedno opakowanie starcza mi na około 1,5-2 miesiące przy stosowaniu i na dzień i na noc. Nie zapchała mnie, nie podrażniła, świetnie zachowuje się pod makijażem i ma bardzo higieniczne opakowanie. Jeśli ktoś tak jak ja potrzebuje dodatkowego nawilżenia, polecałabym używać jej właśnie na dzień, a na noc zastosować treściwszy krem.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • nie zapycha
    • nie podrażnia
    • bezzapachowa
    • idealna pod makijaż
    • prosty skład
    • sterylne, wygodne opakowanie
    • szeroka dostępność w internecie
  • 28 grudnia 2020 o 13:11
    Najlepszy!
    Krem kupiłam z polecenia i nie zawiodłam się. Obecnie nie wyobrażam sobie zamienić go na cokolwiek innego, jest lekki a przy tym fajnie nawilża skórę (ja dodatkowo czasem nakładam przed nim żel aloesowy equilibra, ale bez tego też jest naprawdę dobrze), a co najważniejsze - nie zapycha jej, a z innymi kremami których używałam wcześniej miałam z tym problem. Mam skórę mieszaną w kierunku tłustej i sprawdza mi się świetnie! dodatkowym plusem jest sterylne opakowanie. Produkt ma ładny skład i neutralny, dla mnie praktycznie niewyczuwalny zapach. Jedynym minusem jest to, że nie starcza na zbyt długo, a jego cena nie jest najniższa, ale często można go znaleźć w cenie ok 50 zł na promocjach. Bardzo polecam każdemu kto zmaga się ze skórą tłustą i skłonną do wyprysków.
    Zalety:
    • nie zapycha
    • sterylne opakowanie
    • skład
    • brak zapachu
    • dobrze nawilża
    Drogeria Super-Pharm