Kremy uniwersalne

Uzdrovisco Całodniowy Krem Odżywczy 50ml
Uzdrovisco Rokitnik Całodniowy Krem nawadniający 50 ml
Uzdrovisco Rokitnik

• 5 września 2024 o 9:36
    Naturalny skład zamknięty w wygodnym słoiczku
    Jego bogata, odżywcza formuła z rokitnikiem działa kojąco i regenerująco na moją skórę, która po zastosowaniu jest wyraźnie gładsza, bardziej miękka i promienna. Krem doskonale nawilża przez cały dzień, a jednocześnie nie obciąża skóry idealnie sprawdza się pod makijażem, nie roluje się i szybko się wchłania. Dodatkowo, składniki naturalne są dla mnie wielkim plusem, moja skóra po prostu je uwielbia! Po regularnym stosowaniu zauważyłam poprawę elastyczności i ogólny, zdrowszy wygląd cery. Krem ma też przyjemny, subtelny zapach, który uprzyjemnia codzienny rytuał pielęgnacyjny.
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Delikatny zapach
    • Brak podrażnień przy stosowaniu u skóry wrażliwej
  • 19 maja 2024 o 12:54
    Krem jest w porządku ale nie kupię go ponownie
    Krem trafił w moje ręce jako element zestawu w skład którego wchodził ten gagatek, serum i tonik. Za trzy produkty zapłaciłam 45zł na wyprzedaży poświątecznej. Cena samego kremu bardzo często przewyższa tę kwotę więc uważam że dokonałam bardzo dobrego zakupu. # Mam 41 lat, cerę suchą , z pierwszymi oznakami starzenia, sporadycznie pojawiają mi się niedoskonałości zazwyczaj w wyniku zbliżającej się miesiączki. Krem z naturalnym składem , pełen ekstraktów i olejów a do tego oznaczony jako odżywczy powinien być wg moich preferencji bardziej treściwy, bogatszy jeśli chodzi o konsystencje i nawet delikatnie tłustawy, pozostawiający ochronna powłoczkę . Tutaj coś nie do końca pykło. Nie mówię że krem jest zły bo jest całkiem przyjemny ale spodziewałam się nieco innych odczuć na skórze i tyle. Bardzo przyjemnie pachnie tak kwiatowo -ziołowo. Zapach jest intensywny ale mi to w ogóle nie przeszkadza. Miałam w planach używać go głównie wieczorem aby dobrze odżywić i zregenerować skórę po całym dniu noszenia makijażu. Niestety na te porę dnia on okazał się dla mojej skóry za lekki ale za to idealnie spisuje się rano. Na plus to że szybko się wchłania i idealnie nadaje się pod makijaż . Kosmetyki dobrze się na nim trzymają, nic się nie roluje i nie ściera. Skład * masło Shea, olej kokosowy, składnik który lubi moja skóra a mianowicie Tripelargonin(olej z ostropestu), sok z aloesu, olej z moreli, rokitnika, migdałowy i wiele innych ciekawych elementów. Uzdrovisco słynie ze świetnych składów swoich kosmetyków więc nie ma się do czego przyczepić. Podsumowując: Krem ma dobry skład i świetną cenę ( u mnie jest to ok. 15zł). Zmiękcza i nawilża skórę , nie obciąża jej. Idealnie nadaje się pod makijaż . Nie powoduje zapychania ani alergii ale to jak wiadomo kwestia indywidualna. Przyjemny krem ale brakuje mu jeszcze odrobinkę do tego aby został moim ulubieńcem.
    Zalety:
    • Plusy
    • ekologiczne szklane opakowanie
    • dobry skład
    • ziołowy zapach
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • zbyt mało otulający, odżywczy
    anka011
    21 lutego 2024 o 23:01
    Bardzo dobry
    Krem jest naprawdę bardzo dobry. I jestem tym zaskoczona, bo nie przepadam za tą firmą (na przykład żadne z ich serów mi zupełnie nie podpasowało. Krem jest gęsty, ale nie tłusty. Konsystencja takiego treściwego masełka, które szybko się wchłania i pozostawia skórę satynową, pokrytą delikatną i nietłustą powłoczką. Bardzo lubię używać tego kremu na noc. Rano skóra jest gładka i zadbana. Pachnie delikatnie, zapach nie powinien nikomu przeszkadzać. Cena dobra. Wydajność dobra. Może nawet kupię go ponownie.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Nawilżenie
    • Odżywienie
  • 5 maja 2023 o 23:10
    Bardzo dobry krem dla skóry 40+
    Posiadam cerę problematyczną. Jest cienka, mocno unaczyniona - raz jest sucha a czasami się przetłuszcza. Oczywiście są widoczne pory. Krem wyciszył podrażnienia, wygładził oraz nawilżył skórę. Bardzo lubię go używać na noc jako całonocnej maski, ponieważ dzięki takiej aplikacji rano moja twarz jest nawilżona i wygładzona. Niestety nie zauważyłam spektakularnej poprawy gęstości czy jędrności skóry ale jest dobrze. :)
    Zalety:
    • bardzo dobry i ciekawy skład
    • super nawilża i otula podrażnioną skórę
    • daje efekt wygładzenia
    • uszczelnia i wzmacnia, ma się wrażenie ochrony naskórka
    • jest naprawdę wydajny
    • nie podrażnia, nie uczula
    • wiele możliwości kupienia na promocjach
    • szklany słoiczek
    Wady:
    • piękny ale mocny zapach (nie każdemu przypadnie do gustu)
    Drogeria Super-Pharm
  • 22 kwietnia 2022 o 13:52
    Średnie nawilżenie
    Zdecydowałam się na serię Uzdrovisco po dobrych opiniach w internecie i komentarzach na temat składu. Zostawiłam już recenzję pod kremem nawilżającym, który używałam w dzień, odżywczy kupiłam na noc. Niestety opinia jest dosyć podobna - tak jak nawilżający - krem jest faktycznie lekki, szybko się wchłania, dobry pod makijaż, natomiast jego też używałam z serum (ale z wit c, inny producent) i skóra była lepiej nawilżona niż po nawilżającym, ale wciąż to nie był idealny efekt. Jak kładłam sam krem bez serum, to efekt niestety jeszcze gorszy.
    • szybko się wchłania
    • dobry pod make up
    Wady:
    • średnie nawilżenie