Kremy uniwersalne

Nuxe Aquabella, Beauty-revealing Moisturising Emulsion Emulsja matująca do twarzy

E-Glamour.pl
NUXE Aquabella Emulsja matująca do twarzy, 50 ml

• 6 sierpnia 2022 o 18:48
    Dobra na okres letni
    Używa od:próbka
    Jestem posiadaczką cery mieszanej, wrażliwej z tendencja do przetłuszczania się strefy T oraz widocznymi rozszerzonymi porami. Niedoskonałości pojawiają się raz na miesiąc, jednak nie mam z nimi problemu. Krem a właściwie emulsję znalazłam w kalendarzu adwentowym. Używałam jej codziennie na dzień również pod makijaż. Na noc niestety była zbyt lekka. Konsystencja jest lekka i szybko się wchłania. Zapach również ładny, świeży. Nie ma tu rewolucji, jednakże nie jest taka zła. Cera nie była podrażniona a zaczerwienienia zminimalizowane. Skóra po aplikacji wyglądała ładnie, świeżo i zdrowo. Emulsja nawilża, jednak myśle że na dłużej byłaby zbyt słaba w szczególności w okresie zimowym.
    • lekka konsystencja
    • szybko się wchłania
    • pod makijaż
    • nawilżenie jest ok ale w okresie jesienno-zimowym wiem, że byłoby za słabe
  • 29 czerwca 2022 o 19:03
    Dla mnie zbyt słabe nawilżenie
    Moja twarz: mieszana, tłusta strefa T. Posiada rozszerzone pory, przebarwienia i trądzik. Emulsję miałam okazję używać dzięki kalendarzowi adwentowemu, w którym znalazłam tubkę 15 ml. Stosowałam głównie na noc. Emulsja ma dziwny zapach, świeżo - kwaśny. Ale to nie jest najważniejsze. Łatwo rozsmarować ją na twarzy i szybko się wchłania nie zostawiając żadnej nieprzyjemnej powłoczki. Nie zauważyłam praktycznie żadnego matowienia, ale najważniejsze dla mnie było nawilżenie mojej cery. Jest bardzo lekkie, chyba aż za lekkie (mimo że używałam produktu w okresie wiosenno-letnim, a moja skóra nie potrzebuje dużego nawilżenia), wprawdzie przesuszeń nie miałam, ale czułam niedosyt - zazwyczaj wtedy stosowałam pod krem nawilżająca maseczkę lub bogatsze serum. Ok, ale moje oczekiwania były inne. Nie lubię takich niesamodzielnych kosmetyków, nie kupię pełnowymiarowego opakowania bo produkt nie spełnia moich oczekiwań, a cena jest nieadekwatna do jakości.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • szybko się wchłania
    • nie zapycha
    Wady:
    • dziwny zapach
    • nie matowi
    • słabo nawilża
    Sunny_M
    13 lutego 2022 o 23:05
    Ciekawy, ale nie dla mnie
    Produkt jest ciekawy, ogólnie nawet jest niezły. Dobra konsystencja, miło się go nakłada na skórę. I nawet można zrobić masaż twarzy nim. Więc jest to poczucie nawilżenia. Ale niestety każdy kosmetyk do makijażu mi się rolował. Więc musiałam go skończyć używając na noc, więc efekt matowienia niestety nie wykorzystałam.
    • dobrze nawilża
    • dobrze się nim pracuję
    Wady:
    • niestety się roluję każdy podkład i baza pod makijaż :( nie da się stosować go z innym produktem :( przez co nie mogłam wykorzystać potencjału matowienia :(
    ExAmino
    18 sierpnia 2021 o 13:03
    Ten trzeci
    W mojej opinii- najsłabszy z tria Aquabella. Lubię żel peelingujący, mam wiele miłości dla toniku, ale ta esencja dla mnie jest jakby zbędna. Najpewniej dlatego, że to nie jest kosmetyk dedykowany dla mnie - mam cerę suchą, szarą i zmęczoną. Nie potrzebuję matu, raczej rozświetlenia. Miałam nadzieje, że ten krem będzie równie odświeżający i nawilżający co jego bracia i siostry, ale nie - tu jest raczej mdło. Nie lubię już samego opakowania bo jest nieprzeźroczyste i nie wiem ile mam jeszcze kremu do wykorzystania. No i pompka mi się zacięła, zaschnęły w niej resztki kosmetyku. Nie podoba mi się też zapach- rozczarowujący na tle ogórkowego żalu i aloesowego toniku. Na plus błyskawicznie wchłanialna konsystencja i dobre przygotowanie twarzy pod makijaż, ale nawilżenie niewystarczające- zwłaszcza w gorące dni. Używałam pod inny krem, jako boostera (? modne słowo), a nie lubię takich kosmetyków niesamodzielnych
    Zalety:
    • opakowanie ładne, ale niewygodne
    • lekka konsystencja, dobra pod makijaż
    Wady:
    • zapach taki zjełczały, mdły
    • za słabo nawilża (ale ja mam cerę suchą!)
    • nie pomógł ograniczyć świecenia cery, nie domknął porów
    • kosztuje za dużo
    Drogeria Super-Pharm
    kiinii
    5 maja 2021 o 16:55
    Wow!
    Bardzo dobra emulsja matująca do twarzy. Jest matt ale miejscami jest glow, buzia jest ładnie rozjaśniona. Pory są widocznie zwężone, blizny potrądzikowe rozjaśnione, twarz może się w połowie dnia zacząć świecić, ale obwiniam za to noszenie maseczek covidowych. Zapach jest cudowny, taki świeży. Jedna pompka wystarczy aby użyć na całą buzię, konsystencja jest przyjemna - według mnie kremowo żelowa. Cera po aplikacji dostaje odpowiedni zastrzyk nawilżenia,
    Zalety:
    • matuje
    • nawilża,
    • rozjaśnia cerę,
    • wydajny,
    • zapach,
    • szybko się wchłania,
    • zwęża pory,
    • wycisza niedoskonałości.
    Wady:
    • dostępność! Produkt mało gdzie można spotkać, dostępny w superpharm ale tylko w sklepie internetowym, w mojej okolicy są 3 sklepy i nigdzie nie ma
    • opakowanie!! - ciężko ocenić ile produktu zostało w opakowaniu
    • cena - emulsja mogłaby być trochę tańsza, mimo to warto ją kupić, samo posiadanie kosmetyków Nuxe to prestiż ale też cena idzie w parze z działaniem tych kosmetyków
    Drogeria Super-Pharm