Kremy BB, CC i DD

5 na 51 opinię

Evizzle
    22 kwietnia 2015 o 22:16
    Mój KWC
    Jest to mój pierwszy koreański kosmetyk. Skusiłam się na niego, ponieważ był porównywany do kremu BB Dr. G Gowoonsesang Brightening Balm, który jest uznawany za najlepszy. Udało mi się go złowić na Azjatyckim Bazarze gdy kosztował ok. 88 zł. Pierwotnie chciałam kupić inny krem BRTC Jasmine Water, lecz był już wyprzedany. Zaryzykowałam i nie zawiodłam się :) + trochę ciemniejszy od większości koreańskich BB, dzięki czemu bardziej wpasowuje się w europejskie standardy, idealnie stapia się ze skórą (jestem posiadaczką bardzo bladej cery, więc byłam ogromnie zaskoczona :)) + naturalny efekt, średnie krycie, dla osób bez większych problemów z cerą w zupełności wystarczy (mi zależało głównie na ujednoliceniu kolorytu i zakryciu nadmiernie zaróżowionych policzków) + największy atut - fantastycznie ukrywa zaskórniki na nosie, koleżanka mnie pochwaliła, że mam idealną cerę :) + wspaniale nawilża cerę i poprawia jej ogólny stan + wydajność - wystarczy niewielka kropla by pokryć całą twarz, przez co krem wystarcza na wiele miesięcy + lekki, niewyczuwalny na twarzy, jednak trzeba umieć go nakładać, bo ma gęstą konsystencję (ale warto, efekt jest tak dobry, że porzuciłam wszelkie podkłady :)) + bardzo przyjemny, lekko pudrowy zapach + ładne, eleganckie opakowanie +/- trwałość - w ciągu dnia musiałam dokładać kolejną warstwę na policzki - wysoka cena - dostępność (jak na razie jedynie przez Internet) Miałam styczność z wieloma koreańskimi kremami BB, ale dotychczas nie miałam do czynienia z lepszym produktem do twarzy. Chciałabym wypróbować sławny krem BB Dr. G Gowoonsesang Brightening Balm i porównać efekt. Używam tego produktu od: kwiecień 2014 Ilość zużytych opakowań: jedno całe opakowanie