Podkłady

Bourjois Always Fabulous Podkład 420 Light Sand
Bourjois Always Fabulous Extreme Resist 24H Podkład Kryjący Do Twarzy 310 Beige
Bodyland.pl
Bourjois Always Fabulous 300 - Podkład 30ml

Nasi użytkownicy zostawili 638 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 lutego 2025 o 10:42
    Jeden z najlepszych produktów
    Jest to jeden z moich ulubionych podkładów. Lubię ten podkład za jego krycie. Dobrze kryje niedoskonałości a przy tym nie zapycha porów. Nawilża skórę. Nie robi efektu maski na twarzy. Lekka formuła, delikatny zapach. Satynowe wykończenie makijażu.
  • 30 stycznia 2025 o 21:26
    Mega produkt
    Super krycie co najważniejsze zawiera filtr , nie warzy się na twarzy jest trwały , jestem zadowolona z tego produktu świetnie rozprowadza się gąbeczką . Z powodu mega krycia jest bardzo wydajny nie wielka ilość pozwala cieszyć się pięknym makijażem
    Zalety:
    • Nawilża kryje chroni przed słońcem
    kaskaw8
    27 stycznia 2025 o 0:07
    I na co dzień, i od święta
    Always Fabulous jest dla mnie synonimem podkładu, który idealnie sprawdzi się na większe wyjścia oraz będzie pewną opcją na co dzień. Jego trwałość, wykończenie i wygląd doskonale wpasowują się w mój makijaż. Nie jest pozbawiony wad, jednak jest bardzo blisko ideału. Podkład Bourjois jest dostępny w wielu odcieniach. Jak to podkłady tej marki mają w zwyczaju, ciemnieje, więc warto mieć to na uwadze, wybierając swój kolor. Ja postawiłam na 110. Wydawał mi się neutralny i jasny. Dla mnie był on trochę za ciemny i za pomarańczowy. Nie był to jakiś bardzo zły odcień — po połączeniu go z rozjaśniaczem wyglądał okej, mimo że wybijały się jego ciepławe tony. Kosmetyk zaimponował mi wykończeniem, które jest nowoczesne, ładne, półmatowe. Wygląda atrakcyjnie i zdrowo. Można go mocniej przypudrować i uzyskać bardziej matowe wykończenie. Mniej pudru to bardziej świetlisty efekt. Ta satyna z niego po czasie i tak wychodzi, ale właśnie wygląda to elegancko. Zależy też to od tego, co pod spodem się znajduje. Lekkie kremy nawilżające są dla niego okej. Duże nasycenie pigmentem to kolejny plus. Nie jest to podkład z pełnym kryciem, ale jest ono bardzo mocne. Da się trochę budować. Podkład dobrze się rozkłada, nie robi plam, zacieków, smug; bezproblemowo się rozprowadza. Nie daje uczucia ściągnięcia. Ma fajną konsystencję — gęstą, ale nieprzesadnie. Ładnie pachnie — wyróżnia się tym, że nie ma charakterystycznego „podkładowego” zapachu. Trwałość jest naprawdę imponująca, bo podkład trzyma się dobrze, nie „znika”, nie robi dziur. Oczywiście obietnice o 24 godzinach trwałości czy nieścieraniu się nie mają pokrycia w rzeczywistości. Nie próbowałam nosić go aż tyle (mój max. to około 16-17 godzin), ale i tak po około 10 godzinach ma on oznaki znoszenia, wyświeca się i naturalnie przeciera w niektórych miejscach. Na dodatkowy plus zasługuje filtr SPF20. To zawsze jakaś bonusowa ochrona skóry. Podsumowując, dodaję ten podkład do listy moich ulubionych. Nie sądziłam, że aż tak mi się spodoba. Fajnie odkryć tak dobry produkt, w spoko cenie, z łatwym dostępem do zróżnicowanej gamy kolorystycznej.
    Zalety:
    • Wykończenie;
    • Trwałość;
    • Zapach;
    • Cena;
    • Dostępność;
    • Konsystencja;
    • Filtr SPF;
    • Sporo kolorów.
    Wady:
    • Ciężkie szklane opakowanie;
    • Trudność w wydobyciu resztek podkładu.
  • 26 listopada 2024 o 11:50
    Długotrwałe, pełne krycie.
    Podkład Bourjois Always Fabulous to produkt, który zdobywa uznanie dzięki swojej wszechstronności i trwałości. Podkład oferuje pełne krycie, które skutecznie maskuje niedoskonałości, przebarwienia i zaczerwienienia. Mimo intensywnego krycia, formuła pozostaje lekka na skórze i nie powoduje uczucia ciężkości. Wykończenie jest satynowo-matowe, co nadaje cerze zdrowy wygląd bez efektu "płaskiego matu". Produkt spełnia obietnicę długotrwałości. Utrzymuje się na skórze przez cały dzień, nie ścierając się ani nie tworząc plam, nawet w trudniejszych warunkach (wilgoć, ciepło). Świetnie współpracuje z pudrami matującymi, co dodatkowo przedłuża jego trwałość. Podkład zawiera SPF 20, co jest dodatkowym atutem, ponieważ chroni skórę przed promieniowaniem UV. Formuła jest na tyle elastyczna, że łatwo się rozprowadza i wtapia w skórę, zapewniając naturalny efekt. Nie zapycha porów, co czyni go odpowiednim nawet dla skóry mieszanej i tłustej. Gama kolorów jest zróżnicowana i dobrze dopasowana do różnych odcieni skóry. Tonacje są neutralne, co ułatwia dobór odpowiedniego odcienia, zwłaszcza osobom z jasną lub średnią karnacją. Bourjois Always Fabulous Full Coverage Foundation to podkład, który świetnie sprawdzi się u osób szukających długotrwałego, pełnego krycia bez kompromisu dla komfortu noszenia. Jest wszechstronny, niezawodny i dostępny w przystępnej cenie.
  • 17 listopada 2024 o 11:38
    Dobre krycie, zadowalająca trwałość, fajna gama kolorów. Wart ponownego zakupu.
    Od długiego czasu mam problem z zakupem podkładu idealnego. Obawiam się, że taki po prostu nie istnieje. Niezależnie w stronę jakiej półki cenowej się kieruję -dany wybór bywa dobry, ale zawsze jest jakieś „ale”. Tak jest i tutaj i, nie zrozumcie mnie źle, prawdopodobnie sięgnę po ten podkład ponownie, ale nie jest to produkt bez wad. Moja cera: mieszana, lekko przetłuszczająca się w strefie T i normalna/sucha na policzkach. Raczej bez większych problemów skórnych, z raz bardziej, raz mniej widocznymi porami. Lubię efekt dobrego krycia, choć tak naprawdę nie mam zbyt wiele do ukrywania na powierzchni skóry. Od podkładu oczekuję więc trwałości, bo makijaż noszę od rana do wieczora często zaliczając po drodze siłownię, krycia średniego w stronę pełnego, dobrej współpracy przy nakładaniu. Oczywiście także po prostu ładnego wyglądu na buzi, bez efektu maski, bez warzenia się. Nie szukam matujących podkładów, bo na swojej trzydziestoletniej skórze wolę te o aksamitnym wykończeniu, a newralgiczne miejsca na twarzy, gdzie ta się przetłuszcza, wolę potraktować matującym pudrem w kamieniu. Podkład marki Bourjois ma odpowiednią konsystencję. Nie jest bardzo gęsty, ale też nie płynny, po naciśnięciu pompki na skórze pojawia się kleks, który się nie rozpływa, jednak jest na tyle aksamitny, że rewelacyjnie wtłacza się w skórę z pomocą gąbki do makijażu. Pozostawia idealne wykończenie, gładkie, nawilżone, ale nie mokre. Jest to bowiem podkład nawilżający wzbogacony o kwas hialuronowy i SPF20. Ja wybrałam dla siebie kolor 125 Ivory, który wydaje mi się dość neutralny jeśli chodzi o tonację. No więc podkład bardzo ładnie się rozprowadza, zapewniając dobre krycie. Według mnie nie jest to pełne krycie, nawet jeśli pobawimy się w dokładanie warstw. Jest ono jednak na fajnym, średnim poziomie. Mi odpowiada. Mimo wszystko, producent zapewnia o pełnym kryciu, co w mojej opinii jest lekkim nadużyciem. Nie miałam z nim żadnych wpadek jeśli chodzi np o brak współpracy z pielęgnacją czy innymi kosmetykami w makijażu. Na podkładzie dobrze wygląda zarówno konturowanie na mokro jak i na sucho. Trwałość jest w porządku, choć nie idealna. Na pewno nie 24h, jak przeczytamy na opakowaniu. Od rana do wieczora produkt spisuje się na twarzy dosyć dobrze, ale jednak należy dbać o makijaż przez cały dzień i utrwalać go np sypkim pudrem czy przyklepywać czystym beauty blenderem w niektórych miejscach, żeby poprawić jego żywotność. Wyświeca się dosyć szybko, ale w końcu to podkład nawilżający, nie matujący, a ja mam cerę ze skłonnością do przetłuszczania się, więc nie mogę być w tym względzie dla niego zbyt surowa. Z takich jeszcze końcowych, ale ważnych informacji: produkt nie przysporzył mi żadnych niespodzianek, nie zapchał, nie wysuszył a wręcz przeciwnie -z tym nawilżeniem to nie taki znowu blef, coś tam na tej płaszczyźnie działa. Podsumowując: wychodzi nam fajny, czwórkowy produkt, po który warto sięgnąć. Opisane przeze mnie mankamenty, a więc nieco wyolbrzymione przez producenta krycie i trwałość nie skreślają go. Powodują jednak, że nieco brakuje mu do ideału, choć wciąż makijaż wykonany tym produktem prezentuje się dobrze.