Kremy i maski do rąk

Eau Thermale Avène Cicalfate, Repair Barrier Cream Regenerujący krem do rąk `Efekt bariery`

Avène Cicalfate Regenerujący krem do rąk 100 ml
Avène Cicalfate

Anjira
    15 czerwca 2023 o 19:55
    Opatrunek
    Dla mnie ten krem to opatrunek na poranione i popękane ręce. Po pracy z kredą w szkole, oraz zniszczeniu rąk po remoncie żaden krem nie dawał rady uratować moich biednych dłoni - były popękane, poranione, opuszki krwawiły, nie byłam w stanie normalnie funkcjonować. Ten krem był dla mnie ratunkiem, nakładałam go co chwilę, oraz grubą warstwę na noc. Wyleczył mi ręce w ciągu tygodnia, a efekt ulgi dał od pierwszej aplikacji! Zostawia na dłoniach delikatny, nie lepki filtr, jak rękawiczkę, nie szczypie i nie podrażnia ran. Jest wspaniały i polecam go każdemu kto ma problem z pękającymi, spierzchniętymi dłońmi.
  • 6 maja 2023 o 19:10
    Krem ratunkowy do rąk
    Krem kupiłam w zimie, kiedy moje dłonie były bardzo mocno przesuszone, a kremy drogeryjne nie przynosiły zadowalającej ulgi. Krem jest gesty, treściwy, ale szybko się wchłania. Co najważniejsze nie pozostawia tłustej warstwy, dlatego można go aplikować cały czas, bez obaw o tłuste plamy na ubraniach i przedmiotach. Krem przynosi ulgę suchym dłoniom już po pierwszym użyciu, a przy regularnym stosowaniu pomaga zwalczyć suchość skóry. Jest bardzo wydajny, wystarczy nałożyć niewielka ilość, aby pokryć nim całe dłonie. Niestety krem ma trochę nieprzyjemny zapach, ale można się do niego przyzwyczaić. Za takie działanie można mu to wybaczyć. Z pewnością kupię go ponownie.
    Zalety:
    • Bardzo mocne nawilżenie
    • Wydajny
    • Szybko się wchłania
    • Nie pozostawia tłustej warstwy
    Wady:
    • Brzydki zapach
    Kaisja
    5 marca 2021 o 23:01
    Dobry, jeśli potrzebny jest krem, który natychmiast się wchłonie
    Kiedy kupowałam inny krem do rąk od Avene – odżywczy Cold Cream (któremu także na Portalu Wizaż poświęciłam opinię) – uprzejma Konsultantka uprzedziła mnie, że to bogaty, ale niezbyt szybko wchłaniający się specyfik, i dla porównania podarowała mi próbkę Cicalfate. Faktycznie – wchłania się błyskawicznie. Jego ogromnym plusem jest też dwukrotnie większa tubka – aptecznie skromna, ale poręczna - przy relatywnie niewiele już wyższej cenie od Cold Cream, i znacznie przyjemniejszy zapach – również nietypowy dla kremów do rąk, bo z akordami orzechowymi, ale ten pierwszy krem w ogóle pod względem aromatyczności nie ma się czym pochwalić. Cicalfate rzeczywiście wchłania się natychmiast, i choć ma również bogaty, nawilżający skład, od razu pozostawia wrażenie suchości dłoni. Z jednej strony to wielka zaleta w ciągu dnia, kiedy nie chce się, lub wręcz nie może (np. w pracy) nic wokół zatłuścić świeżo nakremowanymi dłońmi, ale z drugiej... osobiście tego poczucia suchych po nakremowaniu, wręcz ściągniętych dłoni bardzo nie lubię. A w przypadku tego dermokosmetyku to poczucie ściągnięcia mam silne, i nie podnoszą mi za bardzo morale obietnice Producenta, że krem doskonale regeneruje nawet bardzo suchą i zniszczoną skórę dłoni. Wierzę, ale wolę Cold Cream; nawet jeśli niezbyt ładnie pachnie – daje silniejsze poczucie odżywienia i nawilżenia skóry rąk. Ale Cicalfate polecam szczerze, i przy najbliższej okazji – kiedy cena nieco się obniży – raczej go sobie sprawię, jak wspomniałam - do biura, żeby mieć specyfik szybko wchłanialny – nie natłuszczający dotykanych dokumentów, i sycący dłonie ładnym zapachem, co jest przyjemne i ważne, kiedy praca polega na śmiganiu po klawiaturze komputera.
    Zalety:
    • skuteczność – krem dobrze działa – dłonie są gładkie, i miękkie,
    • wchłanialność – rewelacyjna – natychmiastowa – największa i główna zaleta kremu,
    • wydajność – bardzo wydajny – jednorazowo wystarcza na obie dłonie mały kleks kremu,
    • konsystencja – miła w dotyku, delikatna, niezbyt gęsta, ale nie rzadka,
    • zapach – ładny, intrygujący – orzechowy,
    • opakowanie – skromna, estetyczna, poręczna tubka, z dobrym zamknięciem
    Wady:
    • cena – bardzo wysoka, ale w pełni uzasadniona wybitnymi walorami dermokosmetyku, a produkty Marki dość często na polskim rynku są obejmowane akcjami promocyjnymi
    Drogeria Super-Pharm
  • 5 stycznia 2021 o 17:18
    Bardzo przyjemny krem
    Dotychczas używałam kremu do rąk Avene Cold Cream i byłam nim zachwycona. W ramach testów postanowiłam jednak wypróbować ten krem, bo uwielbiam kremy w formule cica - otulające, wygładzające i "opiekuńcze" ;) ten krem raczej nie dorówna Cold Creamowi, ale też jest świetny! Po pierwsze, ma przyjemną konsystencję, znacznie przyjemniejszą, niż Cold Cream. Jest mniej lepka, a bardziej gładka. Szybko się wchłania. Jest raczej bezzapachowy, choć ja wyczuwam lekki zapach, ale zupełnie nie kosmetyczny. Raczej z gatunku tych nieperfumowanych. Fajnie nawilża dłonie i sprawia, że skóra jest miękka. A moje dłonie są bardzo wymagające nie tylko w czasie pandemii i wszechobecnych żeli odkażających. Zwykle zimą mam ogromny problem ze skórą dłoni, która jest podrażniona od zimna, piecze. Oba kremy od Avene świetnie sobie z tymi problemami radzą. Cicalfate ma jednak małą przwagę: pojemność 100 ml, co dla mnie jest dużą zaletą - rzadsze zakupy ;) używam kremu 1-2 razy dziennie. Świetnie sprawdził mi się również w górach na wysokim mrozie. Naprawdę godny polecenia!
    Zalety:
    • Działa: wygładza i koi skórę dłoni
    • Bezzapachowy
    • Szybko się wchłania
    • Duża pojemność
    Drogeria Super-Pharm
  • 7 listopada 2020 o 16:10
    Dziwny selerowy zapach i brak działania
    Od zawsze zwracam uwagę na zapachy mnie otaczające, lubie dobre perfumy i pięknie pachnące kosmetyki. Z powodu problemów ze skórą na nogach często używam kosmetyków bezzapachowych i to też jest ok, chociaż nie daje takiej przyjemności. Ale ten krem to dziwak pachnący...selerem? Jak na mój nos śmierdzi strasznie. Gdyby on jeszcze chociaż działał fantastycznie na ręce, ale nie. Nie nawilża ani nie odżywia bardziej niż najzwyklejszy krem za 3 zł. Dla mnie niestety bubel stulecia.