Mam odcień 510 - szminka zakupiona w renomowanej sieciowej perfumerii stacjonarnej (szukałam podobnego odcienia z Yves Saint Laurent, nie było, pani asystentka poleciła Armaniego, cóż).
Kolor - jak dla mnie doskonały odcień dzienny, chłodne tony, lekko transparentny, bardzo, bardzo naturalne, satynowe wykończenie, z lekkim subtelnym efektem wilgotnych nawilzonych ust. Tu nie mam uwag krytycznych, jest bardzo dobrze.
Zapach, smak - smak neutralny z nutką czegoś pielęgnacyjnego, zapach wyczuwalny, miły, sprawiający przyjemność podczas stosowania.
Opakowanie - dizajnerskie, luksusowe, eleganckie, solidne, czerwone! na magnetyczny klik - znowu - poezja!
Pielęgnacka - ideał!!! nawilża, odżywia, wygładza, no jak balsam, cudo.
Generalnie - można się zakochać.
Tylko ta trwałość.
Beznadziejna.
Czytam recenzje i oczom nie wierzę.
Na moich ustach wytrzymuje... do pierwszego lekkiego posiłku czy nawet pierwszego kubka herbaty. Zjada się błyskawicznie. Owszem, bez gadania wchłania się, na styku warg ściera, ale cień koloru się utrzymuje... nieco dłużej, czyli ok. 2-3 godzin maksymalnie, ale jeśli po drodze coś zjeść... znika bez śladu. Do zera. Całkowicie.
Helloł, taki efekt za taką cenę? no chyba jednak nie.
Nie ma porównania do wspomnianej wyżej szminki od YSL. A jakby szukać w tanich pomadkach, to Paese ma całkiem fajne nawilżające z olejkiem arganowym - kolor utrzyma się znacznie, oj znacznie dłużej.
Z przyjemnością jej używam... i chyba szybciutko wykończę, bo wymaga poprawek co godzinę. W tym odcieniu i przy lekko transparentnym wykończeniu to nie jest kłopot, ale na bogów, jak rano robie makijaż, to chciałabym w nim chodzić do popołudnia! a nie że w środku dnia nagle część wizażu znika!
Podsumowując: jak ktoś ma sporo kasy do wydania i nie żal mu, polecam jako lekką, pielęgnacyjną pomadkę. Fajny gadżet, miło się używa. Jednak jej trwałość pozostawia wiele do życzenia, przynajmniej w moim przypadku. Nie nadaje się więc do wykonania makijażu, na którym chciałybyśmy polegać.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: jedno