Make Me Bio to nowa dla mnie marka polskich kosmetyków organicznych, jedna z niewielu, która bardzo mnie ujęła.
Pomadkę Kiss Me wybrałam z uwagi na skład zmęczona pomadkami na bazie olejku rycynowego (Alterra, Himalaya Herbals). Tęskniłam za efektem jaki dawał mi balsam Sanoflore i mocno mnie zaskoczyły efekty Kiss Me.
Pomadka zmiękcza, wygładza i sprawia ze usta są niezwykle całuśne! Co ponadto?
A mianowicie:
+ skład
+ wydajność
+ zmiekcza i wygładza
+ długotrwale nawilza
+ wysoko jakościowe olejki w skladzie
+ bardzo wdajna
+ dlugotrwale pielegnuje usta
+ spierzchnięte usta szybko odzyskują komfort i doskonały wyglad
+/- cena
Muszę przyznać ze trudno nie zgodzić się z opisem i obietnicami producenta – usta są faktycznie jak jedwab, miękkie, całuśne, pocałunki dzięki niej są niezwykle elektryzujące.
Sama pomadka skryta jest w dosc skromnym wąskim wysuwanym opakowaniu, podobnym jakie znajdziemy w ofercie Yves Rocher. Opakowanie dosc kłopotliwe , bo zdarzalo mi się ze pomadka nie chciala cofac sztyftu. Mimo, to nie utrudniało to stosowania, opakowanie trwałe z trwałym zamknięciem i o minimalistycznej eko stylistyce.
Kiss Me jest praktycznie bezzapachowa, szybka i latwa w aplikacji. Sztyft po zetknięciu z wargami oddaje natłuszczający i pieszczący film, który dosc długo ( w porównaniu do stosowanych wczesniej przeze mnie pomadek na bazie olejku rycynowego) utrzymuje nawilżenie, natłuszczenie i poprawia kondycję warg. Takie efekty uzyskiwałam wczesniej wyłącznie dzieki balsamowi sanoflore, który jest w słoiczku, więc do torebki nadaje się z uwagi na higienę nieco mniej.
Ogromnym atutem jest skład produktu oraz jego pochodzenie: rewelacyjne olejki, bez zbędnych wypełniaczy oraz polska firma sprawiają ze choć cena jak na pomadkę wysoka, to wydajność oraz dzialanie produktu zwracają się dwukrotnie.
Dziwiłam się jak szybko radzi sobie z przywróceniem komfortu wysuszonym i spierzchnietym ustom. Nawilza dlugotrwale, pozostawia jedynie subtelny film, bez "woskowego" efektu jaki daja pomadki na bazie olejku rycynowego (Alterra, Himalaya Herbals)
Dzialanie pomadki jest zaskakująco dobre korzystanie z niej to czysta przyjemność! Nazwa adekwatnie oddaje efekty jakie uzyskujemy na wargach: całusie, zmiękczone i gotowe do dawania i przyjmowania całusów.
Polecam wszystkim którzy poszukują pomadki pielęgnującej o dlugotwalym efekcie i naturalnym skladzie.
Analiza:
Mango (Mangifera Indica) Seed Butter – bezzapachowy olej zbliżony w składzie i zastosowaniu do masła kakaowego. Jest emolientem i naturalnym filtrem UV. Przeciwdziała nadmiernemu wysuszeniu skóry i powstawaniu zmarszczek. Ma działanie silnie nawilżające, chroni i odbudowuje naskórek, wygładza i ujędrnia skórę. Regeneruje i przywraca elastyczność. Nadaje emulsjom twardość. Polecany do skóry suchej i bardzo suchej łagodzi zmiany łuszczycowe, egzemy itp.
Glycine –Olej sojowy, bogaty w NNKT ( niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe), szczególnie w kwas linolowy. Działa emoliencyjnie (czyli nawilżająco), poprawia stan bariery naskórkowej. We frakcji niezmydlalnej olej sojowy zawiera witaminę E, chroniącą przed działaniem wolnych rodników, a także sterole i flawonoidy
Soy Wax – wosk sojowy, humektant,naturalna alternatywa dla wazeliny o działaniu kondycjonująco- nawilżającym. Wosk sojowy jest kompatybilny z różnorodnymi olejami kosmetycznymi, reguluje stopień lepkości produktu i jego konsystencję, tak, aby dostosować ją do pożądanych form aplikacji kosmetyku.
Golden Jojoba (Simmondsia Chinensis) Seed Oil - zawiera głównie palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego), skwalen (który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniący przed utratą wody), bogaty w witaminę F. Jojoba jest doskonale wchłaniany przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego - zapobiega wysuszaniu skóry.
Organic Macadamia Nut (Macadamia Ternifilia) Oil - zawiera 57% kwasu olejowego, 25% kwasu palmitynowego, 15% nasyconych kwasów tłuszczowych, bogaty w witaminy: A, B, E oraz składniki mineralne. Posiada dzialanie regenerujące, wygładzające oraz odzywcze.
Cold-Pressed Sweet Almond (Prunus Amygdalus Dulcis) Oil,- zawiera 65-68% kwasu olejowego, 24-26% kwasu linolowego, 6-8% kwasu palmitynowego, 1-2% kwasu stearynowego oraz witaminy i składniki mineralne.Jest jednym z uniwersalnych olejów, idealny do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości, jest dobrze wchłaniany.
Brazilian Palm (Copernicia Cerifera) Wax,- Wosk Carnauba,. Naturalny wosk roślinny kopernicji. Posiada właściwości emoliencyjne oraz utwardzające i nadające polysk. Hipoalergiczna.
Olive Squalane – skwalan z oliwy z oliwek ( w odróżnieniu od skwalenu pochodzenia zwierzęcengo) jest roślinnym emolientem wykazującym duze powinowactwo z serum skóry ludzkiej.
Vitamin E (Tocopherol) – witamina E, naturalny konserwant
__________________________________________
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione
Używam tego produktu od: miesiac
Ilość zużytych opakowań: 1x5ml