Kremy i maski do stóp

Lefrosch Uro, Krem przeciw nadmiernej potliwości stóp

Uro Krem do stóp 30 ml

• 18 sierpnia 2024 o 22:38
    Ten krem to cudo
    Witam, Chciałabym po pierwsze podziękować osobą tutaj że poleciliście mi ten krem ponieważ działa cuda. Moje problemy z potliwością dłoni i stóp towarzyszyły mi od bardzo długich lat i nic mi nie pomagało, stosowałam wszystko co się dało medispirant i wiele innych ale żadnych efektów nie było. Nawet poszłam do dermatologa jedynie co usłyszałam to botoks w dłonie ale nie jest to stały rezultat który trzeba powtórzyć i jest bardzo drogi. Aż ostatnio się wkurzyłam ponieważ wstydziłam się tego jak wyglądają moje dłonie i stopy które pociły się bardzo strasznie wiec zdecydowałam się na kupno URO. Rezultat widziałam już po 2 dniach ulga jaką poczułam jest nie do opisania, coś pięknego kiedy idziesz na paznokcie i nie poci ci się ręka a ty się nie wstydzisz tego że ręka jest mokra.
    Zalety:
    • Działa już po 2 dniach
    • Kosztuje 50 zł
    • Są same zalety
    • Brak zapachu
    Wady:
    • Jedyny minus to sucha skóra na dłoniach i stopach ale wole już to niż lejący się pot.
  • 13 grudnia 2023 o 16:45
    Daje radę
    Od dziecka mam duży problem z nadpotliwością, ostatnio został mi polecony ten kosmetyk i dość sceptycznie nastawiona ale poszłam go zakupić. Od razu wieczorem stosując się do ulotki zaczęłam stosowanie. Już po 2-3 razach zauważyłam poprawę. Stosowałam go jeszcze przez parę najbliższych nocy aż do momentu w którym efekt był naprawdę bardzo zadowalający. Niestety po około tygodniu niestosowania problem znowu wrócił. Zauważyłam też, że skóra po nawet króciutkim kontakcie z wodą robi się bardzo pomarszczona i niekomfortowa. Oraz w niektórych miejscach skóra staje się bardzo przesuszona aż popękana- ale o tym też mówi producent, że tak może się dziać. Zaczynam kurację od nowa (używam na stopy i dłonie). Mimo tego, że opakowanie to tylko 30ml, produkt ten jest wydajny i starcza na naprawdę długo.
  • 7 grudnia 2022 o 19:57
    Najlepszy
    Jak do tej pory najlepszy kosmetyk w tej kategorii. Używam przede wszystkim do rąk, mam taką przypadłość że pocą mi się stopy i dłonie. Krem bardzo mocno wysusza skórę, tak że zaczyna się łuszczyć, potrzebny jest tu mega ekstra nawilżacz, ale pomimo tego wole mieć wysuszone niż oblane potem.
  • 22 lipca 2022 o 12:21
    Nie działa, wyrządza więcej szkód
    Dłonie i stopy pocą mi się od dzieciństwa, w dużym stopniu.Uznałam ze zacznę stosować lefrosch uro ze wzgledu na super opinie.. Jednak u mnie nie zadziałał ani trochę. Moje stopy i dłonie pocą się wtedy, kiedy jest gorąco na zewnątrz oraz w stresujących sytuacjach. Używałam go do kompletnego wysuszenia dłoni, u mnie było to około 4/5 dni. Pierwsze co zauważyłam to to, ze moja skóra wygladala obrzydliwie, nie tylko na stopach ale tez dłoniach. Pięty twarde i białe, między palcami bolesne pęknięcia, a na dłoniach suche place, schodząca skóra i rogowacenie w miejscach, w których moja skóra nigdy się nie rogowaciła. (Dodam ze nawilzalam regularnie stopy i dłonie) Mimo ze wysuszył moje dłonie i stopy, to nadal się mocno pociły, nawet wydaje mi się ze trochę bardziej niż przed używaniem tej maści. A teraz napisze o najgorszym skutku ubocznym tej maści. Wyobraźcie sobie ze idziecie pod prysznic, kąpiecie się jakieś 10 minut a po prysznicu wasze dłonie i stopy są w takim stopniu zmarszczone jak byście siedzieli w wodzie non stop bez przerwy przez 3 godziny. Marszczyły się tak, ze było to aż bolesne i nie było mowy o dłuższym moczeniu dłoni. Było to bardzo nieprzyjemne i niekomfortowe. Przy zwykłym zmywaniu naczyń które trwało 3 minuty moje ręce już były obrzydliwie zmarszczone. Ogólnie nie polecam, jeżeli komuś się sprawdza to super. Dla mnie bubel i nigdy już tej maści nie użyję.
    Zalety:
    • Według mnie nie ma
    Wady:
    • Rogowacenie się naskórka
    • Pęknięcia pomiędzy palcami
    • Duże marszczenie się skory od wody
    • Nie działa na pocenie
  • 8 czerwca 2021 o 15:58
    mocarny; na stopy tak, ale do dłoni nie polecam
    Mam problem z poceniem się dłoni i stóp na gruncie dysfunkcji układu nerwowego (w trakcie stresu, po kofeinie pocą się bardzo takim zimnym potem). Przez to ślizgałam się w sandałach, wiecznie mokre skarpety. Wypróbowałam mnóstwo antyperspirantów w żelu i spraju (recenzje niektórych są nawet na moim koncie) i nic nie dało nic. Do czasu aż przybył On. Uro Lefrosch. Po zdaje się trzech zastosowaniach na noc stopy przestały się pocić. Ulga niewysłowiona, w końcu żyję jak człowiek, mogę się stresować, pić kawę, kupiłam nowe Birkenstocki i ta zamszowa podeszwa w środku jest suchutka i świeża. Efekt utrzymuje się, mimo że już tydzień nie aplikowałam produktu ze względu na duże przesuszenie skóry. Przesuszenie skóry to właśnie powód, dlaczego nie polecam go na dłonie, a osobom z delikatną skórą dłoni polecam aplikowanie kremu na stopy na noc wacikiem, albo umycie rąk po aplikacji. Ja go zostawiłam dwa razy na noc na dłoniach i niestety tak je wysuszył, zwłaszcza skórę między palcami, że zrobiła się wręcz łuska, szorstka i zaczepiająca o materiały. Żaden specyfik na to nie pomógł: ani krem Dermosan, ani olejek Nuxe, ani tłuste masła z Body Shopu...Na stopach mi to tak nie przeszkadza, natomiast w przypadku dłoni jest to bardzo irytujące. Jednak suche stopy są tego warte. Następnym razem nałożę wacikiem i tylko na najbardziej potogenne miejsca (pod palcami imiędzy nimi).
    Zalety:
    • skuteczność
    • niska cena
    • zapach: trochę dziwny, ale dużo lepszy od innych podobnych preparatów
    • forma kremu, a nie spraju czy żelu
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • przesuszenie skóry, zwłaszcza na dłoniach