Kremy i maski do stóp

Fusswohl Wellness, Krem zmiękczający do stóp

• 20 grudnia 2020 o 18:46
    całkiem niezły
    Mam duże wymagania co do kremów do stóp. Stosuję je regularnie, bo niestety zwykły balsam do ciała nie wystarcza. Fusswohl jest naprawdę niezłym kremem, zwłaszcza w stosunku do ceny. Nawilża, natłuszcza, przynosi ulgę suchej skórze pięt. Zmiękcza pięty. Znam jednak lepsze kremy, takie które mile chłodzą i otaczają zapachem w czasie aplikacji. Tu nie przepadam za jego zapachem, ale to w końcu krem do stóp, a nie do twarzy, więc mu to wybaczam. Opakowanie jest paskudne, ale jakoś to znoszę.
    Zalety:
    • nawilża
    • natłuszcza
    • zmiękcza pięty
  • 26 września 2020 o 17:52
    żaden z niego hit, choć to bardzo przyzwoity krem.
    To krem zmiękczający i tę funkcję absolutnie spełnia. Dodatkowo nieco odżywia i regeneruje oraz nawilża. To raczej nie jest propozycja do zadań specjalnych, ale powiem nieoficjalnie: daje radę :) Skórę stóp staram się utrzymać w dobrej kondycji i jak wiadomo potrzeba do tego więcej środków niż krem. Krem jest tu jednak niezbędny. Ten z Fuss Wohl to na pewno tania opcja, ale jego jakość w stosunku do ceny jest kapitalna. Jego opakowaniem jest tubka z miękkiego tworzywa umożliwiająca wygodną i szybką aplikację. To tradycyjne 75 ml produktu, który zaleca się zużyć w przeciągu 12 miesięcy od otwarcia. Krem ma średniogęstą konsystencję, na pewno nie jest to formuła `zbita` i masełkowata (mimo obecności wielu składników tłuszczowych). Łatwo się rozsmarowuje, pozwala na przeprowadzenie podstawowego masażu i stosunkowo szybko się wchłania. Nie pozostawia tłustej warstwy, ale ze względu na bogactwo jego składników lepiej pokusić się o jego stosowanie porą wieczorową. Po użyciu skóra wchodzi w strefę komfortu, wyeliminowane jest uczucie suchości; jest natychmiastowo zmiękczona i wydaje się nawilżona. Uczucie odżywienia utrzymuje się dłuższy czas- nie jest tak, że uczucie suchości nawraca (a spotkałam się już i z takimi kremami). Wchłania się w głąb skóry a nie tylko pozostawia okluzję na jej powierzchni jak bywa u innych. Generalnie jestem z niego zadowolona. Jego skład to żadne szaleństwo - głównie to składniki bazy tłuszczowej, ale kolejno mamy triglicerydy, alantoinę, mocznik, fitosterole, wosk biały, oleje, proteiny pszeniczne- ale jest to skład bogaty i wartościowy. Nie do końca polubiłam się z zapachem. Być może jest to zapach odpowiedni w salonie SPA, moim ulubionym nie zostanie. Byłoby zdecydowanie przyjemniej, gdyby postawiono na inne nuty :)
    elwa111
    7 listopada 2019 o 10:28
    Świetny !
    Na krem trafiłam na promocji w Rossmanie. Mocno nawilża stopy, które po jego użycia stają się miękkie i gładkie . Ma dobry skład. Jego zapach jest trochę dziwny ,ale to nie przeszkadza w niczym. Myślę, że warto mieć go w swojej kosmetyczce.
    Zalety:
    • mocne nawilżenie
    • dobry skład
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • dziwny zapach
  • 27 października 2019 o 22:34
    Najlepszy!
    Najlepszy krem do stóp jakiego używałam. Może zapach nie powala ale za to stopy następnego dnia są super gładkie i nawilżone. Jest tani, łatwo dostępny i bardzo wydajny.
  • 17 sierpnia 2019 o 16:01
    Dla niewymagających
    Krem dorzuciłam do koszyka przy okazji większych zakupów kosmetycznych. Skusiła mnie jego niska cena (ok. 3 zł w promocji) oraz zawartość naprawdę dobrych składników aktywnych- wosku pszczelego, alantoiny, gliceryna, sorbitolu, mocznika, oleju z awokado i oliwek. Mogłoby się wydawać, iż będzie to krem idealny, mocno odżywczy, lecz niestety... Samo opakowanie wypada naprawdę nieźle. Wykonane jest z miękkiego tworzywa, dzięki czemu aplikacja produktu jest szybka i wygodna- aż do ostatniej porcji. Grafika wskazuję na odprężenie, jak w salonie wellness- i ja uważam, że jego zapach potrafi to oddać. Jest to przyjemnie intensywne połączenie świeżości z lekką nutą słodyczy. Krem cudownie odpręża zmęczone stopy, oraz daje im uczucie świeżości. Konsystencja jest leista i łatwo się rozprowadza. Pozostawia na skórze lekki film ochronny, jednak bez uczucia lepkości. Produkt dość długo się wchłania, zatem ja upodobałam sobie jego stosowanie już na noc. A jak efekty? Ano średnio. Krem faktycznie nawilża skórę, jednak to by było na tyle- co mnie rozczarowało, biorąc pod uwagę ogrom jego składników aktywnych. Niestety, mimo codziennego stosowania nie zniwelował on lekkiej suchości na piętach, a w efekcie musiałam wspomagać się innym kosmetykiem. Podsumowując, nie jest toon z pewnością przeznaczony do skóry suchej, gdyż o taką niestety z nim nie zadbamy. Obietnica producenta nie została tu zachowana, a szkoda.
    Zalety:
    • wygodna tubka
    • niska cena
    • ładny, odprężający zapach
    • łatwość rozprowadzania
    • brak lepkości
    Wady:
    • długo się wchłania
    • nie radzi sobie z lekko przesuszoną skórą
    • słabe działanie