Balsamy do ust

Lavera Basis Sensitiv, Lippenbalsam [Lip Balm] Balsam do ust z jojobą i masłem shea

Lavera Balsam do ust z bio jojoba i masłem shea Basis Sensitiv 4,5g

• 12 kwietnia 2022 o 7:30
    Całkiem całkiem
    Balsam do ust znajduje się w małym opakowaniu dzięki czemu mogę zabrać ją wszędzie czy do pracy czy w podróż. Pomadka dobrze się nakłada i pozostawia na ustach tłustą warstwę która szybko się wchłania pozostawiając usta miękkie i odżywione, nawilżone. Chociaż według mnie ten balsam bardziej natłuszcza usta niż je nawilża ale liczą się efekty. Niestety jeden minus w moim przypadku muszę stosować ją kilka razy dziennie podczas zimy, bo efekt natłuszczonych ust utrzymuje się przez krótki czas. Raczej polecam ją stosować latem kiedy nie potrzeba jakieś super ochrony ust niż zimą kiedy usta cały czas są narażone na niskie temperatury.
    Zalety:
    • poręczne opakowanie
    • dobrze się nakłada
    • natłuszcza
    • miękkie i nawilżone usta
    Wady:
    • raczej na lato niż na zimę
    _inga
    27 października 2021 o 3:30
    Balsam do ust z jojobą i masłem shea, Lavera
    Balsam do ust kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie zawiera 4,5 g balsamu w formie sztyftu, zapłaciłam około 12 zł Balsam jest w zasadzie bezzapachowy i bezsmakowy, nawilża, natłuszcza i odżywia usta, łagodzi podrażnienia, zapobiega pierzchnięciu, nie daje uczucia lepkości, jest wydajna. Pomadka dobrze sprawdza się w chłodne dni, zabezpiecza usta przed działaniem niskich temperatur i wiatru. Plus za naturalny skład i opakowanie. Podsumowując dobry balsam do ust ale nie mój hit, nie wiem czy jeszcze go kupię.
    Zalety:
    • nawilża usta
    • łagodzi podrażnienia
    • natłuszcza, odżywia i regeneruje
    • zapobiega pierzchnięciu
    • nie pozostawia tłustego filmu. nie daje uczucia lepkości
    Wady:
    • moim zdaniem brak
  • 26 kwietnia 2020 o 12:14
    Tłusta
    Pomadka będzie dobrym wyborem dla osób, które lubią ciężkie, tłuste konsystencje. Ta pomadka to bardziej taki utwardzony olej niż rzeczywiście balsam. Jest mocno tłusta i czuć ją na ustach. W zimie to mi tak nie przeszkadza szczególnie, że daje ulgę podrażnionym ustom w trakcie przeziębienia i w trakcie wyjazdu na narty, ale w cieplejsze dni jest to uciążliwe. Raczej natłuszsza niż nawilża, wysuszone usta trzeba nią często smarować. Nie ma konkretnego zapachu, pachnie po prostu składnikami. Posłużyła mi długo, ale to dlatego, że rzadko używam tego typu kosmetyków.
  • 29 kwietnia 2019 o 18:25
    Dobry produkt
    Kupiłam ją zachecona zawartością masła shea które uwielbiam, od razy nabyłam ja w dwupaku. Pomadka jest calkiem niezła. Dobrze nawilza, wygladza i natluszcza usta ale efekt ten nie utrzymuje się długo. Bardzo fajna tłustą konsystencja. Nie wiem czy kupię ponownie bo jestem fanką labello.
    Zalety:
    • Nawilżanie
    • Natluszczanie
    • W ygladzanie
    • Konsystencja
  • 5 marca 2019 o 9:05
    Bardzo dobry balsam do ust
    Balsam do ust bardzo dobrze sie sprawdza i to nie tylko w okresiem zimowym. Nawilza i wygladza usta. Osobiscie nie lubie tlustych balsamow, ktore mi po prostu nie smakuja. Ten milo mnie zaskoczyl, poniewaz praktycznie nie czuje jego smaku. Utrzymuje sie rowniez dlugo na ustach. Jest kosmetykiem naturalnym, co mnie dodatkowo do niego przekonalo!
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Dlugotrwale nawilzenie
    • Przyjemny smak
    • Bezzapachowy
    • Kosmetyk naturalny
    Wady:

Zobacz także inne Balsamy do ust