Pudry do twarzy

Hean High Definition, Mattifying Rice Powder Puder ryżowy

Nasi użytkownicy zostawili 20 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 września 2020 o 18:31
    Nieciekawy
    Mój pierwszy produkt marki hean. Mam nr 302, dla mnie jest to po prostu transparentny, bardzo delikatnie podbarwiony, jeśli nałoży się go palcem na dłoń to ledwo go widać. W miarę zużywania wychodzą z niego białe grudki, nie wiem czy to złe zmielenie, bo jest ogólnie zbity w dziwny sposób. Przy nakładaniu go pędzlem bardzo się osypuje, ciężko go nabrać. Skusiła mnie niska cena i ciekawość, bo nie znałam tej firmy wcześniej. Ale jeśli miałabym wyciągać wnioski tylko na podstawie tego produktu to słabo. Sam efekt matujący jest bardzo krótkotrwały, do tego wygląda na buzi dosyć sucho, jak oprószony na początku, a szybko zaczyna się wyświecać. Przy czym cerę mam mieszaną, ale w kierunku suchej, więc nie potrzebuję mocarza matu. Mam wrażenie, że szybko się zużywa, chociaż nie nakładam go dużo, ale dużo mi się go zawsze usypie przy nakładaniu właśnie. Opakowanie porządne, dokładnie się zamyka.
    Zalety:
    • Niemal bezzapachowy
    • Neutralny odcień
    • Porządne opakowanie
    Wady:
    • Osypuje się przy nakładaniu
    • Krótki efekt matujący
  • 21 sierpnia 2020 o 21:40
    Świetny, lubię do niego wracać!
    Ładne i eleganckie. Łatwo się otwiera jak i zamyka. Jest dobrze wykonane i naprawdę wytrzymałe. Na tak sporą ilość produktu jest kompaktowy, zmieści się do każdej kosmetyczki jak i torebki. Jedynie napisy z przodu po kilku miesiącach są delikatnie porysowane. Puder zawiera sporo większych grudek. Pomimo tego podczas nakładania ani trochę nie są wyczuwalne. Łatwo nakłada się go na pędzel. Zawsze jest odpowiednia ilość. Wystarczy jedna warstwa aby całkowicie zmatowić twarz. Jest to kosmetyk nadający kolor. Posiadam go w odcieniu 301 i jest on najjaśniejszy w całej gamie, lecz w cale nie jest taki jasny. Jest beżowy wchodzący w żółte tony. Uwielbiam ten kolor. Przy twarzy z różowymi przebarwieniami świetnie się sprawdza. Nawet przy odrobinie tego pudru, zaczerwienienia stają się niewidoczne i nie przebijają się, jak przy innych produktach. Miałam ten puder już dobre kilka lat temu i ostatnio postanowiłam do niego powrócić. Z reguły moja sucha cera nie lubi się pudrami ryżowymi. Miałam już ich trochę i makijaż zazwyczaj się kończył jakąś szopką. :D Wybielały, zmatowiły tak buzię, że żaden rozświetlacz nie chciał się świecić lub było ciastko na buzi. Przy kosmetyku z Hean jest na szczęście inaczej! :) Jak już wspominałam naprawdę łatwo nabiera się na pędzel. Wystarczy jedno delikatne muśnięcie. Jest wydajny. Używam go od kilku miesięcy i jedynie widać w nim wgłębienie. Nadaje kolor i mocno matuje, więc trzeba uważać z jego ilością bo może wyglądać dość sztucznie i sucho. Kolor, który ma pogłębia zmatowioną skórę, więc pewnie nie każdemu będzie odpowiadać ten efekt, bo jest dość mocny, w porównaniu z pudrami transparentnymi. Buzia jest znacznie mocniej stonowana, ale nie blada. Lubię go również nakładać pod oczy, nie jest zbyt ciężki, nie zbiera się pod oczami i świetnie się rozcierają cienie na nim. Dobrze też współgra z produktami do konturowania. Nie tłumi żadnego rozświetlacza a pięknie wydobywa błysk. W moim przypadku matuje buzię na cały dzień. Nie przesusza, nie zapycha, jak i nie obciąża. Jedynie co zauważyłam to po całym dniu noszenia makijażu delikatnie nadaje efekt "ściągania się" skóry u mnie na policzkach. Zauważyłam też, że delikatnie przedłuża trwałość podkładu. Nie wyciera się. Po jego nałożeniu twarz w dotyku jest miękka i super gładka. Optycznie delikatnie wygładza linie i nierówności na twarzy, więc efekt HD rzeczywiście działa, choć jest dość łagodny efekt. Co najważniejsze w żadnym stopniu nie podrażnia. Jest bezzapachowy.
    Zalety:
    • Praktyczne opakowanie
    • Łatwo się nakłada
    • Jedna warstwa do pełnego matu
    • Ładny kolor
    • Dobrze zakrywa przebarwienia
    • Wydajny
    • Super się sprawdza pod oczy
    • Nie przesusza
    • Matuje na cały dzień
    • Nie zapycha
    • Nie obciąża
    • Przedłuża trwałość podkładu
    • Optycznie wygładza
    • Nie podrażnia
    Wady:
    • Trzeba uważać aby nie nałożyć go za dużo.
  • 14 kwietnia 2019 o 18:07
    hm, hm, hmmm...
    Mam mieszane uczucia. Z jednej strony mi się podoba. Posiadam kolor 300 i ma piękny odcień jasnożółty. Buzia po nim jest przyjemnie gładka w dotyku. Wyrównuje koloryt, czasem wystarczy mi sama zielona baza i ten puder, a zaczerwienienia na policzkach znikają, cera ma ładny kolor. Ale... Robi mi plamy. Czy to nakładany pędzlem czy gąbeczką, zawsze mam problem z tym, że produkt nierównomiernie leży na cerze. Zawsze staram się rozcierać lub wklepywać tak długo, aż buzia będzie w jednym odcieniu, ale po niedługim czasie widzę, że nie wygląda to dobrze. Trwałość, dla mnie ok, bo nie mam tłustej cery. Troszkę podkreśla suche skórki, ale tylko w bardzo przesuszonych miejscach, resztę ukrywa, Aplikowany pędzlem pyli się, ale nie najgorzej.
  • 19 października 2018 o 11:34
    Nie polecam
    Miałam odcień 302. Już pomijając fakt, że źle wówczas dobrałam odcień to ten puder kompletnie nic nie robi. Tak jakby go nie było, przy czym miał matowić, pielęgnować i wygładzać skórę. Nic z obietnic producenta się nie pokryło. Jedyny plus to opakowanie - bardzo ładnie się prezentuje i ma lusterko. Uwielbiam markę Hean, ale ten produkt to zwykły bubel.
  • 1 września 2018 o 22:24
    Średni.
    Jest bardzo delikatnym pudrem prasowanym, po małym upadku odrazu się kruszy. Co więcej strasznie się pyli i osypuje na odzież. Kupiłam go na promocji w Hebe i nie wywarł dobrego wrażenia. Matowil na max 2 godziny, potem twarz się świeciła, próbując zdjąć sebum bibulka porobiły się plamy. Kolor był zoltawy, myślałam że fajnie się sprawdzi, jednak na skórze nie dawał prawie żadnego koloru. Mam wrażenie że puder nałożony na podkład zjadłal jego krycie, niedoskonałości zaczęły przebijac. Bardzo dziwny puder.