Błyszczyk NYX PROFESSIONAL MAKEUP Butter Gloss w odcieniu nr 17 Ginger Snap to produkt, który od razu przyciągnął moją uwagę. Zdecydowałam się na ten odcień, ponieważ Ginger Snap to ciepły, brązowo-karmelowy kolor, który jest idealny na co dzień – naturalny, ale z nutą elegancji. Świetnie pasuje do mojej karnacji i wprowadza subtelną odmianę w moim codziennym makijażu.
Aplikowanie tego błyszczyka to naprawdę przyjemność. Konsystencja jest bardzo aksamitna, lekka, ale jednocześnie dobrze pokrywająca usta. Produkt nie jest lepki ani klejący, co dla mnie jest ogromnym plusem, bo nie lubię uczucia ciężkich, lepkich błyszczyków na ustach. Aplikator jest dość precyzyjny, więc nie muszę martwić się, że produkt rozmaże się poza kontur ust. Dodatkowo, zapach błyszczyka jest delikatnie słodki, co sprawia, że sama aplikacja jest jeszcze przyjemniejsza.
Po nałożeniu błyszczyk od razu nadaje moim ustom przepiękny połysk, który wygląda naprawdę elegancko. Początkowo kolor jest wyraźny, a odcień Ginger Snap dodaje ustom ładnego, ciepłego tonu. Niestety, po kilku minutach zauważyłam, że intensywność pigmentu zaczyna słabnąć. Pigment błyszczyka znika, a zostaje tylko delikatny, naturalny połysk. To trochę mnie rozczarowało, ponieważ spodziewałam się, że efekt koloru utrzyma się dłużej, zwłaszcza że błyszczyk na początku wygląda naprawdę ładnie.
Co do trwałości, muszę przyznać, że błyszczyk nie jest bardzo długotrwały, jednak normalne to jeśli chodzi o błyszczyki. Po kilku godzinach noszenia wymaga ponownej aplikacji, zwłaszcza po jedzeniu i piciu. Na szczęście, mimo znikającego pigmentu, usta pozostają nawilżone i komfortowe, więc poprawki nie są problematyczne. Trwałość samego połysku jest znacznie lepsza – nie znika całkowicie, ale wymaga odświeżenia, jeśli zależy nam na intensywniejszym efekcie.
Błyszczyk daje piękny połysk i nawilżenie, jednak jego pigment nie utrzymuje się długo, co jest jego największą wadą. Mimo tego, błyszczyk jest bardzo komfortowy w noszeniu, nie klei się i sprawia, że usta wyglądają pełniej i bardziej zmysłowo. Jest to świetny produkt do codziennego makijażu, jeśli nie zależy nam na długotrwałym kolorze, a bardziej na naturalnym, delikatnym efekcie z subtelnym połyskiem. Idealny dla osób, które szukają komfortu i nawilżenia w jednym produkcie.
Zalety:
- Komfort noszenia
- Nawilżenie
- Piękny połysk
- Przyjemny zapach
Wady:
- Krótka trwałość koloru
- Potrzebna jest częsta aplikacja
- Trwałość