Serum do włosów

Radical Med, Koncentrat przeciw wypadaniu włosów

Farmona Radical Med Koncentrat przeciw wypadaniu włosów pompka 100ml
Radical Med Koncentrat przeciw wypadniu włosów 100 ml

• 31 sierpnia 2022 o 11:19
    Jeśli będziemy korzystać z niego systematycznie, wyrośnie mnóstwo baby hair
    Koncentrat marki Radical Med kupiłam w aptece internetowej za ok. 12 zł. Przy systematycznym stosowaniu zdziałał wiele- po ok. 1,5 m-ca stosowania na mojej głowie pojawił się wysyp tzw. baby hair, czyli nowych, króciutkich włosów. Korzystałam z kosmetyku tak, jak wskazał na opakowaniu producent czyli 3-4 razy w tygodniu, dokładnie wcierając go w skórę głowy. Oczywiście nie używałam go w pojedynkę, tylko do spółki z szamponem przeznaczonym dla wypadających włosów (innem marki) oraz odpowiednią dietą. Produkt ma ładny zapach, przypominam mi zapach szaponów z czarną rzepą. Nie wysusza skóry głowy, nie powoduje swędzenia, łupieżu, czy też alergii. Plastikowa butelka w której znajduje się produkt jest wygodna i posiada atomizer. Koncentrat psika w odpowiednie miejsca na głowie dzięki precyzyjnemu wydłużonemu aplikatorowi. Kosmetyk jest także bardzo wydajny-1 buteleczka wystarczyła mi na blisko 2 m-ce systematycznego używania. Podsumowując- jest to dobry kosmetyk, który spełnia obietnice producenta. Działa jal należy i pomaga w walce z wypadaniem włosów. Biorąc pod uwagę cenę jest to świetna alternatywa dla droższych wcierek i warto go wypróbować.
    blodka
    7 kwietnia 2022 o 13:04
    Zdecydowanie działa
    Wcierkę używałam wraz z szamponem i odżywką z tej samej serii. Kosmetyk znajduje się w bardzo poręcznym opakowaniu w atomizerem, który pozwala na precyzyjną aplikację na skórę głowy. Pachnie dość mocno ziołowo. Używałam go na suchą skórę głowy na zmianę z odżywką z tej samej serii. Nie zauważyłam żadnych podrażnień skalpu. Jedyny minus to nieznaczne nasilenie przetłuszczania się włosów u nasady. Wcierka (do spółki z odżywką) dają bardzo dobre rezultaty jeśli chodzi o zatrzymanie wypadania włosów. Efekt był widoczny już po 3-4 tygodniach regularnego stosowania całej serii. Włosy przestały wypadać i pojawiły się pierwsze babyhair. Po około 2 miesiącach stosowania mogę stwierdzić, że włosy nie wypadają, pojawił się lawinowy wysyp nowych włosów , które dość szybko rosną. Właśnie takiego efektu oczekiwałam. Dodam jeszcze, że wcierka kosztowała około 15 zł i wystarczyła na około miesiąc .
    Zalety:
    • hamuje wypadanie włosów
    • powoduje wysyp babyhair
    Wady:
    • lekko nasila przetłuszczanie się włosów u nasady
  • 13 stycznia 2022 o 22:20
    Dzięki tej wcierce włosy przestały mi wypadać
    Mam cienkie włosy i pod koniec wakacji zaczęły dodatkowo mocno wypadać. Wypadały mocno przy każdym myciu, jak również (co najbardziej mnie przestraszyło) zostawały mi w dłoniach garści włosów nawet po przejechaniu ręką przez suche włosy w ciągu dnia. Bylam mocno przejęta. Wizyta u pani dermatolog i badania krwi wskazały niski poziom ferrytyny, co najprawdopodobniej spowodowało problem. Zmieniłam dietę i zaczęłam stosować koncentrat Radical (oraz peeling do skóry głowy Radical). Włosy wypadały mniej z każdym tygodniem, dodatkowo pojawiło się dużo nowych baby hair, przy czole mam już mini grzywkę. Zaczęłam używać koncentratu we wrześniu, nowe włoski mają ok. 3 cm. Włosy szybciej rosną też na całej długości. Ta wcierka dosłownie uratowała je przed wypadnieciem i jestem bardzo wdzięczna za stworzenie takiego produktu. Zużyłam dwa opakowania, obecnie używam innej kupionej do testu wcierki, ale nie jestem zadowolona z nowej i jak tylko się skończy, wracam do Radicala. Serdecznie polecam, może i komuś z Was pomoże tak jak mi.
    Zalety:
    • Działa! Uratowała moje włosy :)
    • Bardzo wygodny sposób aplikacji
    • Zapach jest lekki i nie utrzymuje się długo na włosach, można spokojnie pójść spać bez konieczności wietrzenia mieszkania :)
    • Niska cena
    • Dobra dostępność
    • Brak skutków ubocznych - nie podrażnia skóry, jest bardzo komfortowa w uzywaniu
    Wady:
    • Brak wad
    Drogeria Super-Pharm
  • 9 lutego 2021 o 12:19
    Baby hair
    Kupiłam go latem używałam co 2 dni na noc A rano mylam włosy . No i tak może różnicy z porostem nowych włosów nie zauważyłam ale co ważne dla mnie w tamtym okresie powstrzymanie wypadania włosów co bardzo mnie zaskoczyło bo nie wierzyłam że to pomoże mi . Odstawiłam go i zaczęłam po czasie wcierac jantar i powiem szczerze że to praktycznie te same produkty bo włosy i po Radical i po jantar przestały wypadać, może lekkie baby hair widziałam po Radicalu i tak samo po jantar . Ale wróciłam teraz do Radicalu i na razie pozostaje przy nim póki nie wykoncze go ale czy wrócę do niego? Powiem szczerze że najpierw wypróbuję inne wcierki , a gdyby nic mi się nie sprawdziło to wrócę do Radicalu bo nie jest to zła wcierka zrobiła to co oczekiwałam od niej
    Zalety:
    • Powstrzymanie wypadania włosów
    • Lekkie baby hair
    • Opakowanie z atomizerem
  • 8 kwietnia 2018 o 22:10
    Warty testu
    Produkt zakupiłam w zestawie z szamponem z tej samej linii i muszę przyznać, że stosując (naprzemiennie z innymi szamponami) regularnie widać efekty. Włosy wypadają wciąż, ale w znacznie mniejszym stopniu. Wciąż stosuję ten koncentrat, ma lekką formułę (jest jak woda), nie obciąża skóry głowy i łatwo się aplikuje dzięki dziubkowi. Produkt jest bardzo wydajny - mała buteleczka a mam już kilka miesięcy. Nie uczula. Polecam do przetestowania, mam tylko obawy czy jeśli zaprzestanę stosowania to włosy znów zaczną wypadać w dużym stopniu.
    Zalety:
    • Lekka formuła
    • Zminimalizował wypadanie włosów
    • Wygodna aplikacja
    • Produkt wydajny
    • Przyjemny zapach