Serum do włosów

Bioelixire Serum do włosów `Baobab, biotyna & olejek konopny` (nowa wersja)

notino.pl
Bioelixire Olejek konopny & baobab Włosy średnio i wysokoporowate 20 ml

Nasi użytkownicy zostawili 30 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 lutego 2025 o 11:56
    tani i bardzo dobry!
    Bardzo lubię serum do włosów z tej marki. Buteleczka mała ale produkt naprawdę wydajny. Na mokre włosy nakładam kilka kropel i rozprowadzam i rozczesuje bez problemu końcówki do tego mam ochrone podczas suszenia włosów. Bardzo ładnie pachnie.
    Zalety:
    • tani i bardzo dobry, ładnie nawilża włosy, super pachnie
  • 4 lutego 2025 o 16:36
    Bardzo fajny
    Uwielbiam kosmetyki z tej marki a olejki w szczególności bardzo fajnie nawilża i wygładza włosy nie dociąża ich i zapach też ma przyjemny nie jest to mój ulubiony olejek z tej marki ale jest bardzo fajny myślę że kupiłabym jeszcze raz
  • 31 stycznia 2025 o 9:34
    Miłe zaskoczenie, fajny olejek
    Powyższy olejek otrzymałam w prezencie na przedświątecznej wizycie u swojej fryzjerki. Ucieszyłam się, nie dość że olejków do włosów używam cały czas to i olejek konopny jest spoko, a gdy doczytałam, że serum jest silikonowe to też się ucieszyłam bo silikony i moje wysokopory to dobry układ. Opakowanie dokładnie takie jak na zdjęciu powyżej. Pojemność to 20ml. Ciemna mała buteleczka z zakrętką. Przypadła mi do gustu formuła tego olejku, co prawda jest nieco rzadszy, ale nie wodnisty czy lejący. Jednak ma fajną nietłustą, nie klejącą się formułę. Używam go na wielkość orzecha laskowego i na moje gęste włosy, do połowy ramion całkowicie ta porcja wystarcza. Zapach jest spoko, taki lekko ziołowy jak to konopie ale przy tym świeży i nie przesadnie intensywny. Jak dla mnie jest ok. Serum jest bardzo wydajne używam ponad miesiąc i zużyłam jakąś 1/4 buteleczki. Efekty są fajne, nie spodziewałam się wiele ale te serum-olejek daje moim włosom to wszystko czego oczekiwałam od tego typu produktu. Pomaga mi zmniejszać puch na włosach, jeśli jakiś poprzedni kosmetyk nie dociążył ich wystarczająco. Po tym olejku moje włosy prostują się bez problemu, mam wrażenie, że są gładsze, nie muszę ponawiać prostowania danego pasma, układają się bez problemu nawet na niższej temperaturze prostownicy. Nawet końcówki włosów układają się bez problemu, nie tracą ułożonego kształtu. Olejek dodatkowo zapewnia włosom przyjemną miękkość, a przy tym nie są obciążone, oklapnięte, nigdy nie zdarzyło mi się by pasma były posklejane. Olejek podbija blask włosów, włosy są przyjemne w dotyku. Muszę przyznać, że chętnie sięgam po ten olejek, ładnie wkomponował się w resztę mojej pielęgnacji i fajnie ją uzupełnia. Plus za to, że ma filtr UV. Polecam mi się sprawdza, na moich wymagających wysokoporowatych włosach robi to co ma robić. Chroni włosy przed temperaturą, delikatnie nabłyszcza i je zmiękcza, dokłada jakąś cegiełkę pielęgnacji. Na to co oczekiwałam spisał się bardzo w porządku. Polecam.
    Zalety:
    • przyjemna, nie tłusta, dobrze rozprowadzająca się formuła olejku
    • chroni włosy przed temperaturą
    • bardzo wydajny
    • nie obciąża włosów, nie skleja pasm,
    • optymalnie dociąża moje włosy
    • podbija miękkość, sprawia, że włosy są jeszcze gładsze, szybciej się prostują
    Pushann
    11 listopada 2024 o 9:30
    Dobre serum na włosy ale bez szału
    To serum to już klasyk na rynku. Ale moim zdaniem jest mocno przeceniane. Co do zasady należy je nakładać na umyte i wysuszone włosy, a właściwie końcówki, w celu wygładzenia i zabezpieczenia. Wszystko się zgadza, coś tam wygładza i zabezpiecza przed puszeniem się, ale bez rewelacji. Na minus wielka dziura w buteleczce przez którą ciężko dozuje się odpowiednią ilość produktu, bo jak wiadomo serum jest mocno tłuste i łatwo o przeciążenie włosów. Nie rozumiem po co na butelce znajduje się informacja o filtrach uv, aby te mogły działać skutecznie w produkcie na włosy, należało by je nakładać w dużej ilości i na całej długości, czego nie można zrobić z tym produktem. Serum jest wydajne, właściwie jak każdy produkt tego typu. Zapach niestety dla mnie na minus, bo jest nie przyjemny. Osobiście nie kupię kolejnego opakowania.
    Wady:
    SandriQ
    6 listopada 2024 o 16:33
    Obecność w kosmetyczce obowiązkowa
    Nie wyobrażam sobie swojej pielęgnacji włosów bez zabezpieczającego serum,które w zamyśle ma dawać dużo dobrego. W swoim życiu przetestowałam już różne sera,ale tym razem trafił do mnie produkt marki,której wcześniej nie znałam. Chodzi o polską markę o zagranicznej nazwie- Bioèlixire. Jest to producent tworzący artykuły związane z włosami ,głównie kosmetyki. Kosmetyk spakowany został do klasycznego pudełka o niewielkich rozmiarach,które każdą ściankę ma zajęta,czy to ozdobnikami czy opisami po polsku.Wszystko naniesione jest na białe tło. Widoczne jest PAO,można się też domyśleć ,że prawdopodobnie nie testowano go na zwierzętach,dzięki małej ikonce. Lista składników jest w porządku,ma to co potrzeba,czyli silikony,ale również wspomniany w opisie olej z baobabu,biotynę czy olej konopny. Produkt nakładamy na włosy ,czyli na martwą tkankę ,a nie skalp ,więc obecność ewentualnych komponentów,których unikam mogłabym wtedy przemilczeć. Mieszanka jest bezbarwna ,zamknięta jest plastikowej ,ciemnej ,mini buteleczce. Jest tutaj 20 ml pojemności. Centralną jej część okala etykieta,znajduje się na niej tak nietypowo data ważności no i kilka wyrazów. Serum przede wszystkim prześlicznie pachnie. Może nie jest to zew natury ,bo czuć tą sztuczną nutę,to ja go odbieram bardzo dobrze. Nie drażni mnie,a każde użycie jeszcze bardziej uatrakcyjnia. Pozostaje też długo na włosach,ale tylko wąchając je z bliska. Specyfik zachowuje się jak zwykły olej-ma luźną konsystencję i bardzo przelewa się przez palce,gdy się za mocno przechyli pojemnik. Najlepiej nakładać go ostrożnie bardzo małymi porcjami,choć jest mniej tłusty. Lepiej go dołożyć niż przesadzić. Świetnie rozchodzi się w dłoniach i na włosach. Moich pasm nie obciąża ,a fajnie je kondycjonuje, zabezpieczając i poprawiając ich wygląd. Rzeczywiście przy częstym farbowaniu ,a obecnie jeszcze nieudanej trwałej mam większe skłonności do rozdwojonych końcówek. Odkąd go używam ten problem bardzo się zmniejszył,to znaczy nie pojawiają się nowe,a same końce nie wyglądają już tak na mega suche i zniszczone. Zauważyłam również mniejsze kołtunienie włosów przy karku,co spędzało mi sen z powiek przy rozplątywaniu warkocza. Nie odnotowałam żadnych problemów z tym serum i mogłam się nim cieszyć dosyć długo zanim kupiłam kolejne opakowanie. Propozycja od Bioelixire okazała się bardzo ciekawym odkryciem ,nie odstawającym od podobnych wyrobów innych firm. Do kupienia w niskiej cenie tylko,że jak się trafi i za to mały minus. Ja swój egzemplarz kupiłam w dyskoncie ,ale raczej nie jest to towar na stałe. Nie widziałam go też w drogeriach czy hipermarkecie Auchan do którego najczęściej uczęszczam.
    Zalety:
    • Zapach❤️
    • Działanie❤️
    • Cena❤️
    • Skład❤️
    Wady:
    • Łatwo przesadzić z ilością ????
    • Dostępność????