WIZAŻ logo
Serum do włosów

Bioelixire Serum do włosów `Baobab, biotyna & olejek konopny` (nowa wersja)

4,5 (36)
1 hit!

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
star fullstar fullstar fullstar fullstar full
Nasi użytkownicy zostawili 36 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 lipca 2026 o 8:16
    To nie jest mój faworyt, jedwab sprawdził mi się lepiej
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Kupiłam to serum w porywie natchnienia za 5,8 zł w Lidlu. Kiedyś bardzo lubiłam jedwab z tej serii, chciałam więc spróbować czegoś innego. Serum jest w identycznej, małej ciemnobrązowej buteleczce bez dozownika, ale widać przez nią ile zostało produktu. Łatwo wylać z niej zbyt dużo produktu. Samo serum ma podobny zapach do jedwabiu - ładny, delikatny, nienachalny. Konsystencja jest chyba jednak trochę rzadsza, jakby przezroczysty olejek. Nie jest on jednak bardzo tłusty, mi po zaaplikowaniu na włosy nie zostaje nic na dłoniach, są tylko lekko śliskie. Formuła jest dość lekka jak na tego typu produkt. Działanie produktu jednak nie do końca mnie satysfakcjonuje, mam wrażenie że produkt nie radzi sobie z moimi suchymi, wysokoporowatymi, kręconymi włosami. Jedwab robił to lepiej. Próbowałam używać produktu na wilgotne włosy zaraz po myciu a następnie je stylizować, jak również najpierw stylizować a potem nakładać olejek już na suche włosy. W każdym przypadku włosy nadal były spuszone i niesforne. Były bardziej błyszczące i nic poza tym. Po użyciu większej ilości olejku na drugi dzień włosy wyglądały już niezbyt dobrze, były przeciążone i wyglądały nieświeżo. Nie warto więc używać go za dużo, dzięki czemu jest bardzo wydajne. Z plusów produktu to zauważyłam jeszcze, że rzeczywiście końcówki się nie rozdwajają. Ogólnie nie jest to złe serum, być może sprawdzi się lepiej na prostych włosach. Mnie nie zachwyciło, nie wprowadziło do mojej pielęgnacji nic specjalnego. Nie wiem, czy kupię ponownie.
    Zalety:
    • Wydajność, Nabłyszczenie, Chroni końcówki przed rozdwajaniem, Lekka formuła, Cena
    Wady:
    • Nie dyscyplinuje spuszonych włosów, Zbyt duża ilość mocno obciąża na drugi dzień
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
  • 8 maja 2026 o 13:26
    Od paru dobrych lat z tym serum się lubię
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Serum do włosów Bioelixire można kupić w biedronce czy Rossmannie dosłownie za grosze, a na promocji oczywiście jeszcze taniej można dostać. Serum zostało zamknięte w małej bielcie o pojemności 20 ml. Buteleczka jest w kolorku ciemnym, ale bez żadnego problemu można kontrolować ilość zużycia. Na buteleczce znajduje się zielona naklejka z napisami, która po czasie się odkleiła. Odrazu po odkręceniu buteleczki czuć delikatny i ładny zapach. Konsystencja serum jest dosyć tłusta, ale również lekka ale trzeba użyć przy nałożeniu zbyt dużo to potrafi obciążyć włosy. Serum również dobrze rozprowadza się na włosach. Po użyciu tego serum włosy były bardzo mięciutkie w dotyku, nawilżone i bez żadnego problemu rozczesały się. Zapach na włosach był wyczuwalny przez długi czas, delikatny. Serum wystarczyło mi na parę dobrych miesięcy, a że bułeczka jest mała to idealnie wejdzie do mojej małej torebeczki, co zawsze mogę mieć przy sobie.
  • 7 maja 2026 o 17:04
    Świetny olejek
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Jeden z moich tanich ulubieńców:) To produkt, który świetnie sprawdza się w pielęgnacji włosów, szczególnie jeśli są suche, zniszczone lub potrzebują wygładzenia. Już przy pierwszym użyciu czuć, że to typowy olejek — bogaty, ale nie przesadnie ciężki. Konsystencja jest oleista, ale dość lekka jak na tego typu produkt — dobrze się rozprowadza zarówno na mokrych, jak i suchych włosach. Wystarczy naprawdę niewielka ilość, żeby nie obciążyć fryzury. Zapach jest przyjemny, lekko słodkawy i roślinny — nie jest duszący, raczej delikatny i utrzymuje się na włosach przez jakiś czas. Działanie zdecydowanie na plus — włosy po użyciu są bardziej miękkie, wygładzone i łatwiejsze do rozczesania. Dodatkowo olejek pomaga zredukować puszenie i nadaje delikatny połysk.
    Zalety:
    • wygładza i zmiękcza włosy
    • redukuje puszenie
    • nadaje połysk
    • wydajny (mała ilość wystarcza)
    • przyjemny zapach
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    2 listopada 2025 o 20:35
    swietny olejek w super cenie
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Serum do włosów Bioelixire to prawdziwy hit w super cenie bo kosztuje około 8 zł! Włosy po jego użyciu są miękkie, gładkie i łatwe do rozczesania, a zapach jest po prostu przepiękny i długo się utrzymuje. Konsystencja jest lekka, nie obciąża włosów, a efekt zdrowego blasku jest widoczny już po pierwszym zastosowaniu. To serum naprawdę warte swojej ceny.
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    30 sierpnia 2025 o 19:42
    Najlepszy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Najlepszy ze wszystkich produktów z tej serii. Najbardziej wygładza włosy i oddaje im błysku, trzeba używać bardzo mało, mozs przeciazac. Inne sera tez dobrze wygładzają, ale to najbardziej mi się sprawdza.
    Zalety:
    • Dodaje blasku
    • Wygładza
    Wady:
    • Małe opakowanie
    • Może przeciążać

szukaj