Wody perfumowane damskie

Salvatore Ferragamo Signorina Woda perfumowana 30ml
notino.pl
Salvatore Ferragamo Signorina Eleganza, woda perfumowana, 50 ml

• 23 lutego 2020 o 12:38
    Moje ślubne perfumy, samo to mówi już dużo za siebie.
    Zapach od Salvatore Ferragamo signorina Eleganza, jak w tytule został przeze mnie wybrany na mój ślub . Wybierałam bardzo długo, wiele dni szukałam zapachu w którym będę czuła się absolutnie wyjątkowo, kobieco i elegancko. Jednak musiał być to zapach który mimo eleganckiej ,wieczorowej nuty,nie będzie na tyle mocny żeby "dusić " Panów z którymi tańczyłam całą noc wliczając w to mojego męża. Musiał być wyczuwalny ale nienachalny. Bardzo ważne było żeby nie męczył otoczenia. I Eleganza spełniła wszystkie moje oczekiwania. Jest to zapach kwiatowo szyprowy. Grejpfrut,czy gruszka nadają temu zapachowi lekkości w swojej elegancji. Zaś skóra i paczula sprawiają że nie jest to zapach na plażę czy spacer ,nadają moc temu zapachowi. Na początku zapach jest mocniejszy, intesywniejszy ,żeby po chwili otulić nas obłokiem elegancji. Tych perfum lubię używać wieczorem na randkę, czy w święta.Widzę w nich elegancką kobietę, żadne tam krótkie szorty tylko sukienka bądź Koszula ???? W ten zapach trzeba potrafić się "ubrać". Zdecydowanie nie jest to codzienniak. Jego trwałość na skórze oceniam na ok 5 godzin. Na ubraniu dłużej. To czym zachwyciło mnie dodatkowo jest przepiękny flakon . Prostokąt przezroczysty.Jednak złoty, lustrzany spód z grawerem ma w sobie to coś. Nakrętka to złota kula niby nic specjalnego ale...przy atomizerze mamy materiałową kokardkę w kolorze pudrowym. Całość wygląda bosko. I tak się prezentowała na zdjęciach. Jeden minusik flakonu -odchodzi przy atomizerze farbka co załączam na zdjęciu. Ja uwielbiam ten zapach. Jednak na wyjątkowe okazje.
    Dinulka
    8 stycznia 2019 o 15:54
    ja tu nic nie czuję...
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Po poznaniu czarnej Signoriny byłam pozytywnie nastawiona do jej jaśniejszych sióstr i z chęcią zapoznałam się z Eleganzą, dużo sobie po niej obiecując. Bo nazwa sugerująca klasę i elegancję, bo uroczy flakon, bo czarna siostra jest charakterystyczna... No i klops. Tak naprawdę ciężko napisać coś o Eleganzy, bo prawie jej nie czuć. Jest bardzo delikatna, ulotna, bliskoskórna i nietrwała. Przyjemna dla nosa, ale prawie niewidoczna. Kompozycja jakich wiele, niestaranna, wtórna, ale niebrzydka.
    emiforg
    21 marca 2018 o 15:22
    Przyjemne
    Eleganckie perfumy na codzień i od święta. Piżmowa nuta z dodatkiem słodkiego głębokiego zapachu. Nadaje się na wieczór ale i rano. Utrzymuje się długo na skórze czy tez na ubraniu. Z tym, że absolutnienie nie plami. Ale uwaga...po roku czasu zapach trochę zaczyna pachnieć alkoholem, czyli traci trwałość.
    Zalety:
    • My elegancki zapach
    • Trwały
    • Masywna butelka
    Wady:
    • Nie przechowuj długo, bo zaczyna pachnieć alkoholem
    W perfumerii
  • 21 września 2017 o 21:48
    czysta elegancja
    Przede wszystkim świetny stosunek jakości do ceny ! zapach przepiękny , nosząc go czuje się elegancka , nie jest nachalny , ale otoczenie go wyczuwa. Bardzo ładna buteleczka , która świetnie prezentuje się na toaletce.
    Zalety:
    • trwałość
    • stosunek jakości do oceny
    • śliczne opakowanie
    Wady:
    W perfumerii
  • 23 stycznia 2016 o 20:35
    Śliczny zapach dla eleganckiej kobiety
    Bardzo lubię zapachy Salvatore Ferragamo, więc testuję prawie każdy po kolei :) Ten poczułam pierwszy raz na przyjaciółce i przepadałam. Zrobiłam dość duża odlewkę i zaczęłam testować na sobie... Zapach bardzo długo utrzymuje się na skórze...pozostawia za sobą nutkę, jest bardzo wyczuwalny przez otocznie, niekoniecznie przeze mnie samą. Jest to bardzo kobiecy zapach, "ciepły". Jedyne co może przerażać, to cena. Polecam jednak spróbować, ma coś w sobie... Używam tego produktu od: próbka okolo 15 ml Ilość zużytych opakowań: próbka cała

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie