Wody perfumowane damskie

khy
    15 października 2024 o 20:34
    Cudo
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Cudo. Gesty, charakterny, owocowy zapach, z przepiekna nuta rabarbaru na czele. W Amo skladnikow jest zresztą dużo więcej i nie wszystkie rozpoznaje - calosc jednak jest frapujaca i seksowna. Co ciekawe, nie jest to zapach slodki, chociaż jest w nim jakas słodycz - ta słodycz jest jednak przelamana kwaskowatoscia rabarbaru i w tym nieco przypomina mi Brit Red EDT (który tez mi się bardzo podobal :-) ). Generalnie jestem w Amo Ferragamo EDP zakochana, chociaż rzadko mi się to ostatnio zdarza ;-)).
  • 2 października 2021 o 9:34
    Mocny, ciężki zapach
    Używa od:próbka
    Nuty głowy to campari, czarna porzeczka i rozmaryn Nuty serca to jaśmin, absolut herbaty mate i rabarbar Nuty głębi absolut wanilii, ambrox i sandałowiec Zapach jest mocny raczej nie dla fanów delikatnych zapachów. Czuje mocno jaśmin i wanilię ale są stonowane kwaśnością porzeczki. Perfumy są trwałe, trudno je zmyć ze skóry nawet po kąpieli nadal je czuje. Mnie te perfumy średnio przypadły do gustu.
  • 10 września 2021 o 23:15
    Wiosenny, uroczy
    Byłam z siostrą w perfumerii. Nie miałam robić zakupów ja, tylko ona. Ale tyle to trwało, że zaczęłam próbować kilka testerów perfum, których nie znałam wcześniej. I nagle coś mi się spodobało. I tak w moje ręce trafił zapach Amo Ferragamo. Nie wiem czy to przypadek, ale w nutach zapachowych znalazło się campari- a to mój ulubiony alkohol. W pierwszej fazie perfumy kojarzą mi się z szarlotką. Potem czuję owoce i kwiaty na pudrowej poświacie. I tak już zostaje do końca. Osobiście podoba mi się ten zapach, ale szybko się nudzi. Więc myślę, że do niego więcej już nie wrócę. Poleciłabym go dziewczynom po 25 roku życia. Perfumy są wdzięczne, urocze i ultra dziewczęce. Utrzymują się kilka godzin.Nie męczą otoczenia. Flakon ładny.
  • 22 lutego 2021 o 14:20
    Owocowy i słodki. A najbardziej urzekła mnie jego trwałość.
    Tuż po tym jak zapach od Ferragamo pojawił się na rynku, w paczce z kosmetykami trafiła mi się jego próbka. Tak bardzo spodobał mi się wtedy zapach, że regularnie sprawdzałam jego cenę i wreszcie się doczekałam. Kilka lat po pojawieniu się z dodatkowymi promocjami mogłam sobie na niego pozwolić. Miałam trochę obaw, bo zapach po wielu latach brałam w sumie w ciemno. I zdecydowanie się nie zawiodłam. Przede wszystkim zapach jest trwały. U mnie utrzymuje się spokojnie do 8 godzin. Na ubraniach za to jest wyczuwalny do momentu ich ponownego wyprania. Zdarzało się też że dalej wyczuwałam delikatnie perfumy na przegubie ręki jeszcze po prysznicu. Jest to też zdecydowanie zapach który pozostawia za sobą pachnący ogon, jednak nie drażni w nos, jest bardzo subtelny, owocowy, ale elegancki. W pierwszej chwili perfumy aż uderzają swoją słodyczą. Mimo wszystko nie jest to zapach typowy dla nastolatki. Myślę że definicja zapachu odpowiada opisowi, że jest on przeznaczony dla wolnej duchem młodej kobiety. Jest śmiały i niejednoznaczny. Słodko – owocowy. Ja zdecydowanie wyczuwam na początku czarną porzeczkę. Po jakimś czasie perfumy stają się bardziej stonowane i subtelne, chociaż cały czas wyczuwa się słodkość. Głównie wanilię wyczuwa się już na samym końcu, po paru godzinach od aplikacji perfum. Zapach u mnie sprawdził się zimą, chociaż ja słodko – owocowe perfumy mogłabym używać cały rok. Nie wiem czy na lato nie byłby jednak za ciężki, szczególnie że ta początkowa słodycz jest dość intensywna i mocna. Celowałabym raczej w wiosnę. Wtedy zapach sprawdziłby się wręcz idealnie. Jeżeli chodzi o butelkę, bardzo podoba mi się design, a najbardziej i tak zawsze zwracam uwagę na atomizer, po przygodach z jabłuszkiem od DKNY, gdzie perfumy lubiły się rozlewać po torebce jeżeli były źle schowane, a sama aplikacja perfum wprawiała we frustrację. Perfumy są trwałe i bardzo odpowiada mi ich zapach. Nie żałuję zakupu i na pewno skusze się na następne flakony.
    Zalety:
    • owocowo - słodki zapach
  • 15 lutego 2021 o 18:19
    zdecydowanie z tych świeżych
    Normalnie jestem zdeklarowaną wielbicielką ciężkich, kadzidłowych, wręcz babcinych zapachów. Ten do takich zdecydowanie nie należy, ale mimo tego bardzo mi się spodobał. Ja czuję w nim owocowo - ziołowe nuty, zapach wypada bardzo świeżo. do tego oczywiście piękny flakonik i trwałość mocno na plus.