Wody perfumowane damskie

E-Glamour.pl
Lanvin Arpege woda perfumowana 100 ml dla kobiet
Lanvin Arpege 100ml woda perfumowana
Lanvin Arpege Women

Nasi użytkownicy zostawili 22 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Mara78
    3 grudnia 2018 o 1:03
    Trudna Klasyka
    Zdecydowanie nie sa to perfumy z tej dekady ! Nie są to nuty delikatne, świeże, dziewczęce. Na pewno nie sa to akordy do lekkiej zwiewnej kiecki, i nie jest to melodia lekka jak rosa o poranku .... Ehhhh w rzeczywistości sa to ciężkie i trudne perfumy. Nieco dekadenckie , pudrowe, acz niebywale słodkie. Kojarzą sie z Paryżem. Drapowanym wystrojem klasycznego hotelowego wnętrza rodem z Paryza, gdzie wszystko jest klasyczne, ale bez zadęcia i pretensjonalności . Myślę, ze dojrzała kobieta nieco odważna, acz klasyczna. Taka elegancka z długa lufka z papierosem, otulona futrem doceni ten kunszt. Perfumy w początkowej fazie mogą swym słodkim pudrem, wręcz zadusić i przytłoczyć. By po nastu minutach otulić juz zdecydowanie lżej. Ciągną sie w trakcie dnia za nami, jak miękki welon sunący po ziemi. Z czasem na prawdę ewolucją i zaskakują swymi zmiennymi akordami. Mydełko, ależ tak przy końcu, ale najpierw jest egzotyka hmmm trochę orientalnej słodyczy, klasyki pudrowej i kadzidła, ze szczypta tajemnicy .......... Te perfumy zaskakują dosłownie z minuty na minute, a gdy wchodzą w reakcje z nami to trudno uwierzyć, ze to ten sam zapach. Przez to ślicznie ewoluują w ciągu całego dnia. Są niebywale trwale. hmmmmm Pokochasz je albo znienawidzisz, gdy poczujesz ten wibrujący i miękko otulający dostojny klasyczny zapach........ Perfumy mam od roku i nie w kazdy dzien się z nimi lubię. To zalezy od okoliczności i stylu ....
    Zalety:
    • Trwałość, klasyka, niebanalność i ten ewoluujący nieustannie w ciągu dnia zapach !!!
    Wady:
    • Nie ma - No chyba ze uwzględnimy mankament aplikacji tj. dusząca woń pudrową dosłownie zaraz po aplikacji czy z korka ;-)
    • Flakon
    W perfumerii
  • 6 maja 2018 o 19:21
    Oj, nie, nie i jeszcze raz nie
    Zakupiłam w ciemno (co ja zrobiłam?!), od razu 100 ml (pazerność jest straszna), bo w promocji. Zapłaciłam wcale niemałe pieniądze, a wiem, że nie wzięłabym ich za darmo. Niby moje nuty zapachowe, świetne recenzje, no i ta sława. Myślę, nie wypada nie poznać. Dla mnie straszne, śmierdzące i, niestety, trwałe. Robiłam kilka razy podchody - na skórę (w różne miejsca), na ubranie naturalne i syntetyczne, na włosy - wszystko w poszukiwaniu ratunku. Na próżno. Może to mieszanka tych zapachów tak podziałała (podobne spostrzeżenia mam co do naszej rodzimej granatowej Pani Walewskiej), może to ta konwalia... Nie wiem. Czuję stęchliznę wymieszaną z potem, jakieś dymne, cmentarne akordy, gdzieś tam po jakimś czasie dostrzegam ciekawe nuty zapachowe, ale to tylko tło. Mój mąż w żartach mówi, że jeśli jeszcze raz się nimi spryskam, składa pozew o rozwód. Zapach migrenogenny, kojarzy mi się z zapachami z lat 70., które są bardzo specyficzne (choć niektóre lubię). Nigdy więcej, a już na pewno nie dla młodej dziewczyny.
    • Flakon
    W perfumerii
  • 4 marca 2014 o 17:03
    wibrujące złote ciepło
    czaiłam się na te perfumy od jakiegoś czasu, a właściwie, odkąd zaczęłam interesować się historią perfumiarstwa. spodziewałam się właśnie tego, co otrzymałam. pięknego, ciepłego, wibrującego zapachu, który trwa i trwa i nie daje o sobie zapomnieć. \\nsubiektywnie - dla mnie nie jest on przestarzały. jest bogaty, dystyngowany, czarujący. jest ciężki i mocny, bardzo trwały. bardzo bogaty, powoli rozwijający się. szykowny. \\nuważam, że nie jest to zapach dla dziewcząt nastoletnich, ani też dla stylu sportowego. do tych perfum pasuje kobieta otulona szalem, w klasycznej spódnicy i koszuli. trochę jak dorosła Ania Shirley. \\nten zapach podobny jest do Chanel no 5, ale jest jakby bardziej cytrynowy, a mniej pudrowy. czuję w nim świeżą cytrynową trawę i sporo narcyza. nie wiem, czy jest tam rzeczywiście trawa cytrynowa i narcyz, ale jak dla mnie, to te 2 elementy przeważają. \\nbuteleczka śliczna.
  • 4 lutego 2014 o 10:15
    Klasa i ciepło
    Nabyłam go z ciekawości bo w końcu musi być coś niesamowitego w zapachu, który jest produkowany od prawie 80lat. I się nie zawiodłam, mało tego jestem oszołomiona. Pierwsze zetknięcie z korka: \'A nada się, klasyk zawsze się przyda\'. A po każdym użyciu jest coraz większe uzależnienie. Po prostu obłęd, jak pomyślę o tym zapachu ssie mnie w dołku, jakbym była go głodna. Chyba dodają do niego jakiś secret ingredient, lsd czy coś ;) To zapach podobny do Chanel 5 tylko, że mniej różany i mniej pudrowy, co bardzo mi odpowiada. Nawet początek, który faktycznie wali aldehydami po nosie dla mnie jest idealny. Utrzymuje się co najmniej 9-12 godzin (powiedzcie mi, który Lacoste, Davidoff czy CK się tak długo nosi...) Pięknie się rozwija (podkreślam rozwija a nie po prostu sobie egzystuje na skórze), nie jest nachalny, ciągnie się za właścielką ale bardzo otulająco. I zawsze podczas ruchu delikatnie daje o sobie znać. Ma jakąś nieokreśloną duszę. Dla kobiety gustownej, do jeansów byłaby to profanacja. Niekoniecznie na wieczór, ja noszę je w dzień. Wieczorem raczej nie uwiedzie, dla mnie nie jest seksowny. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: Rozpoczęte 100ml
  • 10 maja 2013 o 15:09
    Z korka piękne, na mojej skórze już nie...
    Dokładnie jak w tytule. Gdy wącham z korka lub z fiolki - próbki od razu czuję, że to zapach niepowtarzalny, głęboki, prawdziwie kobiecy, wytrawny, taki skórzano-pończochowy, a nie do sukienek w kwiatki. Spośród 6 próbek, które zakupiłam w pewnej perfumerii, Arpege najbardziej nęciło nos, było jak skoncentrowany ekstrakt mocnej, zmysłowej, eleganckiej kobiecości, bez żadnej ckliwości, romantyzmu ale też bez wulgarności czy przymiotów stereotypowo "męskiej" kobiety. Niestety, na mojej skórze nie pachnie dobrze, wydaje mi się, że nie rozwija się tak, jak należy. Na początku nawet przyjemne aldehydowe mydlinki, ale potem kwiaty nie otrwierają płatków, wydają mi się trochę ostre, zaciśnięte i przypudrowane. Zapach podobny do Chanel no. 5 EDP, ale bez jej nutki "staroświeckiej", czy też "zjełczałej" (no. 5 EDT chyba tej nutki też nie ma) jednak też bez jej ciepła. Arpege jakieś zimne jest na mnie. Może kiedyś moja skóra i nos zareagują na nie inaczej... Trwałość idealna - całodniowa, projekcja taka w sam raz - nie za bliskoskórna, ale też nie za mocno ogonowa. Wystarczy niewielka ilość, by pachnieć - bardzo ekonomiczny zapach. Pod tymi względami ideał. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: próbka

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie