Wody perfumowane damskie

azsatan
    3 czerwca 2019 o 16:33
    Genialne perfumy!
    Używa od:próbka
    Zawsze podobał mi się zapach prania, więc bardzo się ucieszyłam gdy dowiedziałam się o perfumach marki Clean. Są przepiękne, świeże i bardzo długo utrzymują się na ciele, czy ubraniach. Jak ktoś lubi pachnieć jak płyn do płukania tkanin to serdecznie polecam. Cena nie jest taka tragiczna, bo około 120 zł w Douglasie.
    Zalety:
    • Oryginalny, trwały i piękny zapach
    W perfumerii
  • 24 marca 2019 o 22:34
    Dodaje świeżości
    1. DODATEK DO INNYCH ZAPACHÓW Mój pierwszy sposób na te perfumy to spryskanie się nimi dokładnie raz, maksymalnie dwa razy, kiedy szykuję się na większe wyjście i jestem tuż po kąpieli. Spryskuję nimi z daleka niższe części ubrania, np. rękawy, dół bluzki. W międzyczasie robię makijaż i fryzurę. A na sam koniec w okolicach włosów i ramion używam swoich "prawdziwych" perfum, kwiatowo-owocowych, zupełnie innej marki. Ten zapach daje mi wtedy takie "podbicie" czystością. Nie czuć, że mam go na sobie. Raczej sprawia wrażenie, że nasza odzież jest świeża i wyprana, a my właśnie wyszłyśmy spod prysznica, gdzie myłyśmy się białym mydłem. 2. SOLO TUŻ PO KĄPIELI Drugi sposób: używam czasem tych perfum solo, gdy jestem tuż po kąpieli i w domu, ale wtedy tylko pojedynczym psiknięciem. Wtedy dają wrażenie, że jestem jeszcze bardziej czysta i wypielęgnowana. 3. ODŚWIEŻACZ POWIETRZA W MIESZKANIU Trzeci sposób: zanim odwiedzi mnie gość, psikam powietrze w każdym pokoju po jednym razie tymi perfumami. Wtedy mieszkanie wydaje się czystsze schludniejsze. WADA: BOLI PO NICH GŁOWA... Ogólnie, kupiłam ten zapach zakochawszy się w próbce, którą w Douglasie dorzucono mi do jakiś małych zakupów. Używałam tej próbeczki przez dwa tygodnie, pojedynczymi psiknięciami, i nie poczułam tego, co zrozumiałam od razu po otwarciu oryginalnej, pełnej butelki. Że po tych perfumach boli mnie głowa... ZALETA: INTENSYWNOŚĆ I TRWAŁOŚĆ Inna sprawa, że bardzo łatwo z nimi przesadzić. Są mega intensywne i długo się utrzymują. Dlatego ból głowy mnie nie dziwi - początkowo oblewałam się tymi perfumami na potęgę, przyzwyczajona do mniej trwałych zapachów. Kilkanaście psiknięć to była norma :/ Dobrze, że nie wychodziłam wtedy z domu, miasto by opustoszało ;) WYJĄTKOWY ZAPACH Czy to mój ulubiony zapach? Nie. Wolę Lancome Miracle. Czy używam go codziennie? Nie. Często o nim zapominam. Czy ma coś w sobie? Zdecydowanie tak. Pachnie jak świeże pranie wyprane w białym proszku do prania. W tle są jakieś cytryny / trawa cytrynowa / limonki, Generalnie to taki "biały" świeżak. Uważam, że warto je mieć zwłaszcza w gorsze dni, kiedy chcemy podbudować wrażenie swojej czystości i schludności. Robią wrażenie. Kompletnie nie żałuję ich kupna i powiem szczerze, że trwałością i siłą wyrazu przebijają wszystkie inne moje perfumy. Czuć w nich jakość, nawet samo opakowanie kartonowe jest wyjątkowe w swojej prostocie, A szklana buteleczka wygląda pięknie, jak dzieło sztuki. Kto się spodziewa taniej tandety, będzie naprawdę mile zaskoczony, bo te perfumy to artyzm. To prawdziwie ciepły zapach prawdziwej bawełny zamknięty w klasycznym, idealnie dopracowanym opakowaniu. Pozornie skromny, ale szczerze mówiąc, trwałością dorównuje zapachom z Chanel. PODSUMOWANIE Uważam że warto je mieć. To nie perfumy na randkę (są zbyt odświeżające) ani biznesowe spotkanie na szczycie (są zbyt jasne, białe, słoneczne i niewinne). Po pierwsze, są idealne dla nas samych, na dni, kiedy potrzebujemy ekstra świeżości i energii, żeby poczuć się ze sobą lepiej. Kiedy je stosuję, mam wrażenie, że wychodzi słońce i budzi się dzień. Po drugie, są też dobre do pracy, gdy chcemy, żeby osoby, które są obok, czuły od nas taką schludną i pozytywną energię.
    Zalety:
    • świeży, czysty, biały zapach
    • dodają energii
    • wyjątkowo mocne i trwałe
    • opakowanie jest dziełem sztuki
    Wady:
    • bardzo łatwo z nimi przedobrzyć i nabawić się bólu głowy. Im mniej tych perfum, tym lepiej!
    W perfumerii
  • 9 maja 2014 o 20:50
    świeżaczek
    z tym zapachem to jest tak cudacznie, jak pierwszy raz go powachalam z korka to pierwsza mysl swiezo wyprana bawelna prasowana zelazkiem. Na nadgarstku jednak zachowuje sie nieco inaczej. Podobnie jak w innych zapachach marki Clean ktore znam czuc ta delikatna cytrusowa nutke. I co mozna powiedziec to ze wszystkie Cleany mniej lub bardziej kojarza mi sie z srodkami dzieki ktorym utrzymujemy czystosc w domu, proszkiem, plynami, czy innymi srodkami. Ten jest nieo bardziej chemiczny niz jego brat Clean. ktory tez mi sie bardziej podoba. Ale mimo wszystko oryginalnosci im nie mozna odmowic. Ja lubię czystość w tym wydaniu :) Używam tego produktu od: niedawna Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    kuki9
    31 marca 2014 o 21:39
    Białe mydełko
    To mój pierwszy zapach tej marki i chyba za bardzo liczyłam na coś w stylu zapachów Demeter - idealne odwzorowanie zapachu ciepłej, prasowanej bawełny. A to niezupełnie tak. Chociaż Warm Cotton na pewno zadowoli maniaków wszelakich zapachów czystości, proszku do prania a może nawet i chemii domowej? (jeśli są takowi na sali) Początek to fala morsko - cytrusowa, nieco sztuczna przyznaję i bardzo kojarząca się ze środkami czystości. Niestety. No niezupełnie ten początek przypadł mi do gustu. Ale potem robi się całkiem fajnie, zapach ewoluuje w coś, co faktycznie może się kojarzyć z zapachem prasowanej bawełny, gorących, świeżo wypranych ręczników i tak dalej ale dla mnie to raczej zapach mydła. Takie czyste, białe mydełko, dość ostre. A może raczej cała balia ciepłych jeszcze mydlin. Owoców nie czuję wcale, raczej faktycznie może delikatnie piżmo. Zapach na pewno jest ciekawy ale raczej dla lubiących te klimaty bo dla przeciwników to faktycznie będzie Cif, Domestos i odświeżacz w sprayu. Ja jestem zadowolona. Nie ma euforii ale jest pewne zadowolenie. Ale póki co nie udało mu się zdetronizować DKNY Women Edp czyli mojego osobistego ideału wśród zapachów proszku do prania, świeżej bawełny i tak dalej. Trwałość w porządku - ok 4 godziny, projekcja z początku bardzo duża ale potem raczej niewielka. Używam tego produktu od: niecałe 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: jedno napoczęte

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie