Bazy pod makijaż

Catrice Prime and Fine, Pore Refining Anti - Shine Base Baza wygładzająca i matująca

Nasi użytkownicy zostawili 51 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 29 marca 2024 o 11:54
    zwykła baza, bez szału
    Nie dała jakiegoś zachwycającego efektu. Dała efekt matu, ale on nie był jakiś długi. Powiedziałabym, że bardziej wygładzała niż matowiła skórę. Dla osób szukających matującej bazy nie polecam. Jeżeli ktoś szuka wygładzającej bazy w dobrej cenie, to można spróbować, ale osobiście myślę, że lepiej kupić wygładzający puder.
    Zalety:
    • dobra cena
    • wygładza
    Wady:
    • słabo matowi
  • 2 lutego 2023 o 13:01
    Baza pod makijaż
    Stan cery: Mieszana Skłonna do podrażnień Lekkie przebarwienia Cera trądzikowa Skłonna do alergii DOSTĘPNOŚĆ – kupowałam online, stacjonarnie nie widziałam, prawdopodobnie nie jest już dostępny (a szkoda  ) OPAKOWANIE – łatwo zużyć do końca SZATA GRAFICZNA – prosta, biała, elegancka, bardzo #instafriendly SKŁAD – nie mam już wiedzy WYDAJNOŚĆ – wystarczył na naprawdę długi czas TRWAŁOŚĆ – dzięki temu produktowi makijaż był bardziej trwalszy niż bez niego ZAPACH – niewyczuwalny dla mnie KONSYSTENCJA – nie jest zbyt gęsta, łatwo się rozprowadza EFEKT – idealne przygotowanie pod makijaż, nie wysuszał, matowił strefę „T” ZESTAW – nie widziałam PODRÓŻ – łatwo się mieści w kosmetyczce CENA – adekwatna do jakości
    • szata graficzna
    • efekt
    • podróż
    MiBora
    15 października 2022 o 18:23
    Produkt nic
    Miałam już wcześniej kilka produktów z Catrice i wszystkie były dobre lub nawet bardzo dobre. Niestety tutaj przydarzył się nieprzyjemny wyjątek. Produkt kiedyś był popularniejszy, widywałam go często w Naturze, teraz jakoś rzadziej, co niespecjalnie mnie dziwi. Do zakupu zachęciła mnie przede wszystkim niska cena. Sama baza ma proste, biało-czarne opakowanie z czarną nakrętką. Ma lekką, delikatną konsystencję, którą z łatwością można rozprowadzić na twarzy. Porządnie trzyma się skóry. Szybko się wchłania. Zapach neutralny, nie przeszkadza w użytkowaniu. Jeśli chodzi o działanie to według mnie nie ma szału. Faktycznie ułatwia rozprowadzanie podkładu. Fluid zdaje się lepiej trzymać na twarzy. Cudownie wygładza, skóra jest niesamowicie przyjemna w dotyku. I właściwie tyle z plusów. Podkład nadal schodzi z brody i nosa tak jak schodził i bez tej bazy. Jeśli chodzi o utrzymywanie matu, to może na 3-3 godziny. I tak muszę poprawiać makijaż pudrem w ciągu dnia, więc nie powiedziałabym, że jest tutaj spektakularny efekt. Coś tam robi, ale nic specjalnie dobrze. Szło zużyć, ale nie jestem zachwycona. Na wygładzeniu aż tak mi nie zależało, a baza nie zwiększa trwałości makijażu ani nie zmniejsza świecenia skóry. Makijaż wygląda świetnie przez 2h, a potem tak, jakby tej bazy w ogóle nie było.
    Drogeria Natura
  • 31 maja 2022 o 12:25
    W codziennym makijażu zawsze stawiam na matowe wykończenie zwłaszcza w strefie T. Nie lubię, kiedy moja skóra w tej okolicy zbyt mocno się wyświeca i mimo, że ostatnie trendy makijażowe stawiają na większe głow i tym samym tłumaczą to naturalnością, ja dalej brnę w wygładzenie i brak świetlistości w okolicy czoła, nosa oraz brody. Oczywiście oprócz dobrze utrwalających i matujących pudrów stosuję też różnego rodzaju bazy i często eksperymentuje z tego typu produktami, szukając tej idealnej i wymarzonej. Podczas jednych z ostatnich zakupów w drogerii Natura złapałam dla siebie propozycję od marki Catrice z serii Prime and Fine. Już kilka razy miałam okazję stosować tego typu kosmetyki właśnie od tego producenta i szczerze mówiąc nigdy nie byłam jakoś specjalnie zachwycona, ale mimo to postanowiłam dać szansę kolejnej propozycji. Kosmetyk zamknięty został w opakowanie w formie spłaszczonej tubki o pojemności 30 ml. Ma ona biały odcień i jest bardzo prosta pod względem graficznym, gdyż znajdziemy na niej jedynie logo producenta, nazwę produktu, jego podstawowe właściwości oraz nazwę serii, z której pochodzi, wszystko to w języku angielskim i za pomocą czarnej czcionki. Z drugiej strony umieszczona została etykietka z polskim opisem bazy i jej zalecanym sposobem użycia. Produkt zamykany jest za pomocą zakrętki. Primer ma biały odcień i w swojej konsystencji przypomina leciutki krem. Przyjemnie rozprowadza się na skórze i dosyć szybko się wchłania, pozostawiając delikatnie lepką, nieoleistą warstwę, na której bardzo przyjemnie rozkłada się na niej podkład. Dodatkowo podczas zastygania czuć, jak baza ta pochłania sebum. Kosmetyk ten może nie przedłuży nam jakoś znacząco trwałości makijażu, ale na pewno sprawi, że będzie on matowy przez wiele godzin. Może być stosowany również solo, jeżeli chcemy zniwelować świecenie się skóry, a nie chcemy nakładać innych kosmetyków kolorowych. Sama posiadam cerę normalną w kierunku suchej i nie wydzielam tyle sebum co osoby z cerą tłustą, dlatego zaznaczę, że przy takiej skórze jak moja baza ta może się sprawdzić, ale przy buziach mocniej wyświecających się raczej nie zda egzaminu. Ja jednak się z nią polubiłam i nie mogę jej wystawić negatywnej oceny. Po za tym przemawia na jej korzyść również lekka konsystencja, wydajność i cena.
    • Konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Podkład przyjemnie się na niej rozprowadza
    • Matuje
    • Może być stosowana solo
    Wady:
    • Nie sprawdzi się cerom tłustym czy mieszanym
    Drogeria Natura
  • 3 stycznia 2022 o 18:54
    jest okey
    wygladzaja jak najbardziej , jesli chodzi o zapach malo wyczowalny cena jest naprawde dobra ale raczej na co dzien bym jej nie stosowala bo balabym sie ze mnie zapcha raczej jest dobra ale tak od swieta, fajnie sie rozprowadza nie jest tepa i sie nie roluje

Zobacz także inne Bazy pod makijaż