Bazy pod makijaż

Guerlain L`Or Radiance Concentrate With Pure Gold Make - Up Base Baza pod makijaż z pigmentami złota

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 1 marca 2023 o 17:26
    Sama nie wiem.
    Zakupiłam ją razem z podkładem Parure Gold no i przyznam, że odczuwam pewien dysonas poznawczy. Bo baza prezentuje się pięknie na półce, jest czymś w stylu błyskotki, która nie jest niezbędna ale bardzo chciałam ją mieć. Nie uczula, jest dość lejąca, zapach typowy dla Guerlain (czyli dla mnie piękny). Nie robi mi żadnej krzywdy na twarzy, ale też nie robi nic szczególnego. Ot odrobinkę nawilża i nieco wygładza może i rozświetla skórę. Trwałość makijażu owszem przedłuża, ale inne tańsze bazy też radzą sobie z tym na podobnym poziomie. Czy jest warta tych pieniędzy? W mojej opinii nie, bo nie robi niczego innego niż inne bazy w połączeniu z dobrą pielęgnacją. Czy warto ją mieć? :D warto, jeśli lubisz luksusowe kosmetyki na swojej półce i jeśli masz zbędną kasę do wydania na odrobinę luksusu. Na pewno poprawia humor :D
    Zalety:
    • nie uczula
    • pięknie pachnie
    • odrobinę wygładza, nawilża i rozświetla oraz przedłuża trwałość podkładu nieznacznie, aleeee...
    Wady:
    • nie jest to efekt realnie wart tych pieniędzy
  • 16 lutego 2021 o 9:29
    Odrobina luksusu
    Uwielbiam ten produkt za wygląd, który kojarzy się z czymś biżuteryjnym, czymś luksusowym i pięknym. Baza ta ma bardzo przyjemną żelową konsystencję, przez co wspaniale się wchłania. Po rozprowadzeniu na twarzy drobinki złota stają się praktycznie niewidoczne, jednak zapewniają efekt rozświetlonej cery. Dla mniej jednak ten produkt to coś więcej. Używam go tylko na większe okazje. Po jego zastosowaniu skóra wydaje się nawilżona i pełna blasku. Sama aplikacja jest bardzo przyjemna - takie "dopieszczenie skóry". Luksus luksusem, przyjemność przyjemnością, jeśli jednak chodzi o działanie wydłużające makijaż to szczerze mówiąc niezbyt się sprawdza. Owszem, podkład nałożony na bazę wygląda bardzo atrakcyjne i promienie, ale niestety tylko do czasu.
    Zalety:
    • żelowa konsystencja, która świetnie się wchłania
    • promienny wygląd cery
    • przyjemnie nawilża skórę
    • przepiękne opakowanie
    • zapewnia "odrobinę luksusu"
    Wady:
    • nie wydłuża trwałości makijażu
    • kosztuje "miliony monet"
    W strefie wolnocłowej
    TaLoyd
    5 grudnia 2020 o 8:46
    Warto
    Ociupinka luksusu. Coś co wygląda na toaletce tak pięknie , że chce się to mieć. Baza jest świetna. Moim zdaniem to idealny balans między wygładzającą silikonową bazą do twarzy , a bazą nawilżającą. Idealna dla cery dojrzałej, zmęczonej, na wielkie wyjścia, dla osób stroniących od instagramowego efektu. Czy znam lepsze? Znam , ale ta jest nadal znakomita. Guerlain zdecydowanie potrafi robić produkty do twarzy.
    Zalety:
    • Idealne połączenie bazy nawilżającej i silikonowej.
    W strefie wolnocłowej
    Mijanou
    14 stycznia 2020 o 19:33
    Efekt wow ale...
    Używam tej bazy już prawie miesiąc. Co mogę o niej powiedzieć? Na pewno jest to urok luksusu, więc moje małpie instynkty po raz kolejny wzięły górę. Ale po kolei. Opakowanie- cudo, jak to u Guerlain. Pompka wypluwa idealną ilość produktu, sam kosmetyk wspaniale prezentuje się na półce i wyróznia nawet wśród innych "luksusowych" kosmetyków, drobinki złota faktycznie kuszą. Produkt nakładam w ilości jednej pompki najpierw lekko wklepując, później lekko wcierając ruchami do zewnątrz, jak zaleca producent (oczywiście buzię wcześniej przygotowuję tonikiem serum i/lub kremem). Trochę się obawiałam, że te drobinki złota gdześ mi się będą "klumpić na buzi" ale nic takiego nie nastąpiło. W sumie te drobinki na buzi są niewidoczne. Widoczny jest za to glow i efekt zdrowej skóry, który ujmuje lat (nie mam jeszcze kompleksów na punkcie wieku, więc opisuję tylko efekt a nie potrzebę). Uzywam podkładu Diora, który sam w sobie daje szlachetny glow ale ta baza jeszcze ten efekt podkręca. Czyli działa na korzyść podkładu, przedłuża jego życie i tuninguje to, co dany podkład ma robić. Efekt trwa do zmycia. Dlaczego tylko 4 gwiazdki,skoro to takie cudo? Cóż. Skład nie jest jakoś porażający a efekt jest doraźny. Obiecanej przez Guerlaine pielęgnacji to ja tu za bardzo nie widzę. Oczywiście, wiem, że pielęgnacja nie jest zadaniem bazy i nie spodziewam się po bazie własciwości pielęgnacyjnych. Ale po co to obiecywać? Podsumowując- jest to masakrycznie drogi gadżet. Jako baza spisuje się na pięć gwiazdek i z pewnością trudno znaleźć inną, która zapewni nam tak spektakularny efekt. Jednak to tylko baza i jeśli toś liczy na cudowny skład i jakiekolwiek właściwości pielęgnacyjne to się przeliczy. L'Or sprawia, że skóra WYGLĄDA cudownie do wieczornego mycia. Ale nie czyni jej piękną. Tu już każdy musi sam zdecydować, jaki efekt chce osiągnąć wydając na tę bazę tyle, ile kosztuje. Poza tym, pojemność 30 ml nie jest jakaś zawrotna, więc mi już w buteleczce ubyło znacznie. Podkład (nieważne z jakiejpółki) starcza mi na około 5-6 misięcy. Nie wiem, czy chcę dokupować do tego tę bazę z dwukrotnie większą częstotliwością. Raczej zainwestuję w górnopółkowy podkład, która doskonale poradzi sobie z tuningowaniem moe skóry bez tego drogiego gadżetu.
    Zalety:
    • efekt doraźny naprawdę jest spektakularny
    • cudowne opakowanie i zapach
    • powiew luksusu, no zupełnie to samo uczucie, gdy po raz pierwszy otwieramy własną puszkę Meteorites
    Wady:
    • wydajny to on z pewnością nie jest
    • skład, która w żaden sposób nie usprawiedliwia ceny
    • efekt doraźny, więc nie ma mowy o spełnieniu obietnic producenta o pielegnacji, bo właściwości pielęgnacyjnych ten produkt nie posiada
    • zaporowa cena
  • 21 listopada 2019 o 16:57
    wspaniały efekt
    jedna z moich najlepszych baz, a w zasadzie najlepsza. długo do niej pochodziłam i bardzo sceptycznie, ponieważ nie wierzę w hasła reklamowe. w tym przypadku jednak nie mam zastrzeżeń. baza nie uczula, nie wysusza, nie natłuszcza. nie zatyka (cokolwiek to oznacza :) ). daje niesamowity efekt wygładzenia, zmniejszenia porów. nie zauważyłam, aby cera była rozświetlona, miała jakiś "młodzieńczy blask". ta baza nie ma nic wspólnego z tym efektem, jaki dają rozświetlacze. ona bardzo dobrze napina skórę, powiedziałabym, że prasuje płytkie zmarszczki. stosowałam z kilkoma dobrymi podkładami i muszę szczerze przyznać, że to całkiem inny rezultat. skóra wygląda lepiej , ładniej. moje wcześniejsze bazy to Smashbox i świetny The Leveler od Beauty Blender. ale Guerlain L'Or jest o niebo lepsze. produkt wart jest wydanych pieniędzy.