Guerlain, L`Or Radiance Concentrate With Pure Gold Make - Up Base (Baza pod makijaż z pigmentami złota)

8 HIT!
44 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiL’Or – pierwsza baza make - up od Guerlain z pigmentami z 24-karatowego złota. Cząsteczki złota rozjaśniają i ożywiają, wygładzają zmarszczki i przywracają skórze jej młodzieńczy blask.
Cechy produktu
- w buteleczce
- Właściwości
- wygładzające, rozświetlające
- Rodzaj
- bazy pod makijaż twarzy
Znasz skład tego produktu? Dodaj go do naszej bazy i twórz z nami KWC!
Recenzje 25
1 marca 2023, o 17:26
- Wydajność: 4
- Trwałość: 4
- Opakowanie: 5
Zakupiłam ją razem z podkładem Parure Gold no i przyznam, że odczuwam pewien dysonas poznawczy.
Bo baza prezentuje się pięknie na półce, jest czymś w stylu błyskotki, która nie jest niezbędna ale bardzo chciałam ją mieć. Nie uczula, jest dość lejąca, zapach typowy dla Guerlain (czyli dla mnie piękny). Nie robi mi żadnej krzywdy na twarzy, ale też nie robi nic szczególnego. Ot odrobinkę nawilża i nieco wygładza może i rozświetla skórę. Trwałość makijażu owszem przedłuża, ale inne tańsze bazy też radzą sobie z tym na podobnym poziomie.
Czy jest warta tych pieniędzy? W mojej opinii nie, bo nie robi niczego innego niż inne bazy w połączeniu z dobrą pielęgnacją. Czy warto ją mieć? :D warto, jeśli lubisz luksusowe kosmetyki na swojej półce i jeśli masz zbędną kasę do wydania na odrobinę luksusu. Na pewno poprawia humor :D
ZALETY: -nie uczula
-pięknie pachnie
-odrobinę wygładza, nawilża i rozświetla oraz przedłuża trwałość podkładu nieznacznie, aleeee...
WADY: -nie jest to efekt realnie wart tych pieniędzy
16 lutego 2021, o 09:29
Kupiony w: W strefie wolnocłowej
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Trwałość: 4
- Opakowanie: 5
Uwielbiam ten produkt za wygląd, który kojarzy się z czymś biżuteryjnym, czymś luksusowym i pięknym.
Baza ta ma bardzo przyjemną żelową konsystencję, przez co wspaniale się wchłania. Po rozprowadzeniu na twarzy drobinki złota stają się praktycznie niewidoczne, jednak zapewniają efekt rozświetlonej cery.
Dla mniej jednak ten produkt to coś więcej. Używam go tylko na większe okazje. Po jego zastosowaniu skóra wydaje się nawilżona i pełna blasku. Sama aplikacja jest bardzo przyjemna - takie "dopieszczenie skóry".
Luksus luksusem, przyjemność przyjemnością, jeśli jednak chodzi o działanie wydłużające makijaż to szczerze mówiąc niezbyt się sprawdza. Owszem, podkład nałożony na bazę wygląda bardzo atrakcyjne i promienie, ale niestety tylko do czasu.
ZALETY: + żelowa konsystencja, która świetnie się wchłania
+ promienny wygląd cery
+ przyjemnie nawilża skórę
+ przepiękne opakowanie
+ zapewnia "odrobinę luksusu"
WADY: -nie wydłuża trwałości makijażu
-kosztuje "miliony monet"
5 grudnia 2020, o 08:46
Wykorzystała: kilka opakowań
Kupiony w: W strefie wolnocłowej
- Trwałość: 3
Warto
Ociupinka luksusu.
Coś co wygląda na toaletce tak pięknie , że chce się to mieć.
Baza jest świetna. Moim zdaniem to idealny balans między wygładzającą silikonową bazą do twarzy , a bazą nawilżającą.
Idealna dla cery dojrzałej, zmęczonej, na wielkie wyjścia, dla osób stroniących od instagramowego efektu.
Czy znam lepsze? Znam , ale ta jest nadal znakomita.
Guerlain zdecydowanie potrafi robić produkty do twarzy.
ZALETY: Idealne połączenie bazy nawilżającej i silikonowej.
14 stycznia 2020, o 19:33
Nie kupi ponownie
- Wydajność: 3
Efekt wow ale...
Używam tej bazy już prawie miesiąc. Co mogę o niej powiedzieć? Na pewno jest to urok luksusu, więc moje małpie instynkty po raz kolejny wzięły górę. Ale po kolei.
Opakowanie- cudo, jak to u Guerlain. Pompka wypluwa idealną ilość produktu, sam kosmetyk wspaniale prezentuje się na półce i wyróznia nawet wśród innych "luksusowych" kosmetyków, drobinki złota faktycznie kuszą.
Produkt nakładam w ilości jednej pompki najpierw lekko wklepując, później lekko wcierając ruchami do zewnątrz, jak zaleca producent (oczywiście buzię wcześniej przygotowuję tonikiem serum i/lub kremem). Trochę się obawiałam, że te drobinki złota gdześ mi się będą "klumpić na buzi" ale nic takiego nie nastąpiło. W sumie te drobinki na buzi są niewidoczne. Widoczny jest za to glow i efekt zdrowej skóry, który ujmuje lat (nie mam jeszcze kompleksów na punkcie wieku, więc opisuję tylko efekt a nie potrzebę). Uzywam podkładu Diora, który sam w sobie daje szlachetny glow ale ta baza jeszcze ten efekt podkręca. Czyli działa na korzyść podkładu, przedłuża jego życie i tuninguje to, co dany podkład ma robić. Efekt trwa do zmycia.
Dlaczego tylko 4 gwiazdki,skoro to takie cudo? Cóż. Skład nie jest jakoś porażający a efekt jest doraźny. Obiecanej przez Guerlaine pielęgnacji to ja tu za bardzo nie widzę. Oczywiście, wiem, że pielęgnacja nie jest zadaniem bazy i nie spodziewam się po bazie własciwości pielęgnacyjnych. Ale po co to obiecywać?
Podsumowując- jest to masakrycznie drogi gadżet. Jako baza spisuje się na pięć gwiazdek i z pewnością trudno znaleźć inną, która zapewni nam tak spektakularny efekt. Jednak to tylko baza i jeśli toś liczy na cudowny skład i jakiekolwiek właściwości pielęgnacyjne to się przeliczy. L'Or sprawia, że skóra WYGLĄDA cudownie do wieczornego mycia. Ale nie czyni jej piękną. Tu już każdy musi sam zdecydować, jaki efekt chce osiągnąć wydając na tę bazę tyle, ile kosztuje. Poza tym, pojemność 30 ml nie jest jakaś zawrotna, więc mi już w buteleczce ubyło znacznie. Podkład (nieważne z jakiejpółki) starcza mi na około 5-6 misięcy. Nie wiem, czy chcę dokupować do tego tę bazę z dwukrotnie większą częstotliwością. Raczej zainwestuję w górnopółkowy podkład, która doskonale poradzi sobie z tuningowaniem moe skóry bez tego drogiego gadżetu.
ZALETY: -efekt doraźny naprawdę jest spektakularny
- cudowne opakowanie i zapach
-powiew luksusu, no zupełnie to samo uczucie, gdy po raz pierwszy otwieramy własną puszkę Meteorites
WADY: - wydajny to on z pewnością nie jest
- skład, która w żaden sposób nie usprawiedliwia ceny
-efekt doraźny, więc nie ma mowy o spełnieniu obietnic producenta o pielegnacji, bo właściwości pielęgnacyjnych ten produkt nie posiada
-zaporowa cena
21 listopada 2019, o 16:57
wspaniały efekt
jedna z moich najlepszych baz, a w zasadzie najlepsza. długo do niej pochodziłam i bardzo sceptycznie, ponieważ nie wierzę w hasła reklamowe. w tym przypadku jednak nie mam zastrzeżeń. baza nie uczula, nie wysusza, nie natłuszcza. nie zatyka (cokolwiek to oznacza :) ). daje niesamowity efekt wygładzenia, zmniejszenia porów. nie zauważyłam, aby cera była rozświetlona, miała jakiś "młodzieńczy blask". ta baza nie ma nic wspólnego z tym efektem, jaki dają rozświetlacze. ona bardzo dobrze napina skórę, powiedziałabym, że prasuje płytkie zmarszczki. stosowałam z kilkoma dobrymi podkładami i muszę szczerze przyznać, że to całkiem inny rezultat. skóra wygląda lepiej , ładniej. moje wcześniejsze bazy to Smashbox i świetny The Leveler od Beauty Blender. ale Guerlain L'Or jest o niebo lepsze. produkt wart jest wydanych pieniędzy.
5 /5 HIT!
20 października 2019, o 02:35
Wykorzystała: kilka opakowań
Kupiony w: Otrzymałam w prezencie
Cudowna!
Bazę dostałam w prezencie.
1. To w jaki sposób marka dba o detal - opakowanie zachwyca.
2. Produkt jest genialny.
Rzadko używam bazy pod podkład.
I to była moja druga w życiu, ale pierwsza i jak na razie ostatnia, która dawała taki efekt.
Silnie rozświetlona skóra. Nawilżona. Pełna blasku.
Makijaż również wyglądał bardzo dobrze, świeżo.
Używałam jej nie tylko na ważne wyjścia ale również na codzień i była świetna.
WADY: Cena
10 czerwca 2019, o 15:08
Kupiony w: Drogeria internetowa
- Wydajność: 3
- Opakowanie: 5
Kupiłam bazę przez wiele wspaniałych opinii, jest naprawdę genialna jeśli tylko tak nie podrażniałaby skory swoim składem. Nie polecam dla skory wrażliwej, alergicznej czy po wyleczonym trądziku. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na jej użycie ale przy dłuższym stosowaniu strasznie podrażnia. Mimo tego, skóra jest naprawdę wygładzona po niej, napięta, gładziutka, strzał w 10, bardzo mi przykro, ze nie mogę jej używać na co dzień. Zapach jest specyficzny, konsystencja również (jak płyn antybakteryjny do rąk) ale działa. Na specjalne okazje zawsze użyje :) a później leczę skóre na drugi dzień. Super się sprawdza z podkładem Armani luminous silk
ZALETY: Wygładzona skóra
Wypełnione lekkie zmarszczki
Rozjaśniona cera bez tłustego filmu
Piękne opakowanie
Kawałeczki złota
Efekt filtru na twarzy
WADY: Na pewno cena
Skład
Psuje cerę po częstszym stosowaniu
Nie nawilża
8 lipca 2018, o 13:32
Cudeńko
Produkt zachwyca już od pierwszego spojrzenia, przepiękne opakowanie i te złote drobinki, jak tu się nie zakochać. Prezentuje się bardzo elegancko, drogo, luksusowo jak na markę Gurelain przystało.
Konsystencja jest bardzo wydajna wystarczy jedno naciśnięcie dozownika, aby pokryć bazą całą buzię. Produkt wchłania się bardzo szybko, pozostawia buzię wygładzoną, dobrze nawilżoną, pięknie promienną, od razu wygląda się młodziej. Skóra przygotowana jest idealnie pod makijaż. Bardzo dobrze współgra z kosmetykami kolorowymi zarówno z tymi z niższej półki jak i drogimi.
Bardzo ją lubię i na pewno nie raz do niej wrócę.
Cena jest wysoka, ale myślę że warto.
Produkt jest wydajny, więc na pewno posłuży długo. Ja swoją bazę mam już pół roku i została prawie połowa opakowania.
5 /5 HIT!
13 stycznia 2018, o 09:41
dziala fantastycznie
Miłość od pierwszego uzycia:)Nie wiem, jak ona to robi,ale naprawde upieksza skore.Mysle,ze nizsze oceny wynikaja z faktu,ze wystawione sa przez mlode osoby,ktore efektu wygladzania nie potrzebuja,a z kolei mocno doceniona jest przez panie kolo 40stki,takie, jak ja:) Cudo! Mam porownanie z wychwalana baza Sinsay i Guerlain jest o niebo lepsza.
ZALETY: Upieksza i zdecydowanie poprawia jakosc makijażu
WADY: Cena,ale za takie dzialanie wybaczam:)
3 /5
30 grudnia 2017, o 19:04
Nie kupi ponownie
Kupiony w: Otrzymałam w prezencie
- Wydajność: 2
- Stosunek jakości do ceny: 2
Przyjemna
+baza wygląda bardzo luksusowo, miło się po nią sięga,
+dobrze wtapia się w skórę, początkowo używałam jej na całą twarz, ale potem na strefę T zaczęłam używać matującej bazy, a Guerlain tylko na policzki i nad usta, wcześniej też sprawdzała się dobrze, ale wolałam jednak zachować ją tylko na te miejsca, które najbardziej potrzebują rozświetlenia,
+wnika w skórę, mam wrażenie, że wręcz ją wpija, bardzo, ale to bardzo nawilża, nie przetłuszczając,
+odżywia,
+cera zachowuje się tak, jakby dodano jej witamin,
+delikatnie i subtelnie rozświetla, nadaje takiego zdrowego blasku,
+konsystencja przezroczystego gęstego żelu ze złotymi, bardzo dużymi i widocznymi drobinami,
+każdy podkład przyczepia się do niej dobrze,
+przedłuża trwałość makijażu,
+nie lepi się i nie klei, nawilża, ale nie zostawia żadnej warstwy,
-/+podejrzewam, że będzie idealna dla osób, które mają poszarzałą cerę od papierosów,
-zdecydowanie za droga,
-niezbyt wydajna, mało jej wychodzi za jednym razem, na same policzki potrzebuję kilka pompek
Jest to bardzo dobra baza, ale ja nie wrócę do niej ze względu na cenę i słabą wydajność.
8 stycznia 2017, o 21:21
Bardzo dobra
Zalety:
+ wygładza i ujędrnia skórę
+ zmniejsza wydzielanie sebum, dlatego mój makijaż utrzymuje się dłużej
+ delikatnie rozświetla skórę
+ nawilża
+ jest bardzo wydajna, wystarcza kropla na pokrycie całej twarzy
+ na lekką, nietłustą konsystencję
+ ma piękne opakowanie z aplikatorem
Wady:
- jest bardzo droga
19 grudnia 2016, o 00:03
Kupiony w: U konsultantki
- Trwałość: 3
- Opakowanie: 5
wygląda się młodziej niż ma się w dowodzie;)
Bardzo ciekawy kosmetyk, nazwałabym go zbędnym luksusem, ale po roku użytkowania (na wielkie okazje i wręcz przeciwnie, pod makijaż codzienny od czasu do czasu) powiem, że jest to niezły odmładzacz, a nawet- upiększacz.
Kosmetyk jest bazą, ale stanowi coś więcej, zawarte w nim złoto systematycznie pielęgnuje skórę, dodaje energii, sił, młodości, witalności. Odniosłam wrażenie, że nawilża, ogólne wrażenie było przyjemne, skóra dopieszczona;)
Żel z zanurzonymi w nim cząstkami złota jest komfortowy w nakładaniu, ale pojawia się inny problem, wchłania się dosyć długo. Makijaż na tym żelu/bazie jest bardziej naturalny, ale nie zauważyłam żeby wytrzymywał przez cały dzień albo dłużej bez matowania czy poprawek. Brak dużej trwałości. Ale za to są komplementy, że wygląda się młodziej niż ma się w dowodzie;)
Baza powoduje rozświetlenie, ale brak błysku, jednakże osoby z tłustą cerą powinny podchodzić do tej bazy z rezerwą, ale dodam, że pod względem świecenia jeszcze bardziej niebezpieczna była baza z meteorytami.
Mam cerę mieszaną i baza Guerlain nie nadawała się do zastosowania w strefie T, nakładałam bazę tylko na policzki, pod oczy i na czoło, z dala od brwi.
Kosmetyk jest bardzo wydajny, nauczyłam się nakładać bardzo niewielką ilość, która wspaniale wystarczyła na fragmenty twarzy, o których mówiłam.
Ta luksusowa baza nie służyła mi w czasie upałów, makijaż robił się na niej przerażająco nietrwały:/ więc latem w upalne dni odkładałam złoto na później. Jesienią i zimą było optymalnie.
Baza ma piękny zapach i ładne opakowanie, które już 2 razy się zmieniło , raz do postaci uproszczonej, prostokątnej- te wersję mam, a drugi raz zmieniła się zakrętka ze złotej na czarną.
Kosmetyk jest wydajny, używałam go przez rok i dwa miesiące.
Efektów spektakularnych brak, ale przyjemność stosowania i niezła pielęgnacja skóry złotem daje Guerlainowi przewagę nad innymi. Nie odważę się nie dać 5- tki:)
produktów15
recenzji189