Pomadki i szminki

NYX Professional Makeup Matte Lipstick Matowa pomadka do ust

Nasi użytkownicy zostawili 35 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 21 stycznia 2024 o 8:54
    Super produkt
    Dostałam od znajomej z Niemiec więc opakowanie może się trochę różnić od tego które występują w Polsce. Opakowanie schludne dobrze się ją wykręca i fajnie aplikuje. Na ustach rozprowadza się bardzo dobrze bo ma taką kremową konsystencję jednak kolor jest intensywny i matowy. Szminka ładnie trzyma się na ustach i nie spływa. Efekt utrzymuje się do kilku godzin. Jestem z niej zadowolona i polecam.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie, ładny kolor, matowe wykończenie, efekt utrzymuje się długo, łatwa w użyciu
  • 2 lutego 2022 o 2:15
    Adekwatna jakość do ceny
    Dostałam szminke w prezencie. Matowa, ładny kolor intensywny, kryjąca, średnio trwała, jednak ładnie się zjada i można bez problemu dołożyć produkt. Pomadka nie jest kremowa, dlatego się tak szybko nie ściera, ale trudniej się ją aplikuje.
    Zalety:
    • kolor
    • średnio trwała
    • wydajna
    • cena w promocji
    • matowa
    Wady:
    • średnio trwała
    • trudniej się aplikuje, nie ma poślizgu
    • plastikowe, mało eleganckie opakowanie
  • 23 kwietnia 2021 o 14:23
    Komfortowa
    Markę NYX dość lubię , oczywiście trafiłam na produkty od których słabo mi było ale ogólnie źli nie są . Pomadki od nich jeszcze nie miałam , aż w końcu trafiła do mnie jako prezent od kochanej Intermanki . A jak wiadomo nowa matowa szmineczka zawsze ciszy a jak już jest tak fajna jak ta to nic tylko dokupować inne odcienie . Opakowanie nie wyróżnia jest może niczym szczególnym jest skromne ale estetyczne , połączenie czerni z białymi napisami zawsze wygląda dobrze i taki minimalizm mi nie wadzi . Ważne , że opakowanie jest trwałe , sztyft jest bardzo dobrze osadzony , nic się nie zacina , nie łamie i nie denerwuje . Posiadam Perfect Red czyli klasyczną czerwień z zimnym tonem . Idealna przy moich blond włosach , ale też ja w każdym możliwym odcieniu czerwieni czuje się świetnie - ten ma taką przewagę iż będzie pasował do każdego typu urody , to taki czerwony klasyk który z pewnością znajdzie się u większości kobiet w zbiorach - jest wyważony i elegancki . W pomadce nie wyczuwam żadnego zapachu , ale jej konsystencja jest jedną z bardziej komfortowych z jakimi spotkałam się w przypadku pomadek matowych . Jest niebywale kremowa przez co nakładanie jej jest czystą przyjemnością . Sunie po ustach gładko jak masło , rozprowadza się równiutką warstwą bez żadnego grudkowania . Ja używam dwóch cienkich warstw by zapewnić sobie idealne pokrycie ust , ale też posiadam intensywny odcień dlatego nie uznaje tego za żadną wadę . Na ustach prezentuje się pięknie . Pozostawia matowe wykończenie które nie wygląda sucho . Nie przesusza ust , nie tworzy suchych skórek nie osadza się również w liniach które mamy na ustach naturalnie , a przez swoja kremową konsystencję przez cały czas w którym noszę ją na ustach nie jest kompletnie wyczuwalna . Ma oczywiście kilka minusików bo na sztućcach czy szklankach się odbija i gdy jemy to jednak się ściera ale w sposób bardzo równomierny , nie wylewa się przy tym poza kontur ust więc można ją bez problemu w ciągu dnia dołożyć . U mnie ( pomijając to odbijanie się czy ścieranie przy jedzeniu ) prezentuje się bardzo ładnie przez około 7 godzin , nie mam też problemu z usunięciem jej resztek płynem micelarnym . Matowych pomadek mamy teraz od metra i ta nie jest może produktem który kosmetyczny świat w jakiś sposób zrewolucjonizuje , ale jeśli ktoś tak jak ja kocha matowe pomadki , ceni sobie komfort w noszeniu ich idący w parze z rozsądną ceną to warto poszerzyć kolekcję o pomadkę z tej serii .
    Zalety:
    • bardzo kremowa formuła
    • nasycony odcień
    • łatwa w aplikacji
    • nie przesusza ust
    • komfortowa w noszeniu
    • szeroka gama kolorystyczna
    Wady:
    • odbija się na szklankach i sztuććach
  • 30 stycznia 2021 o 3:46
    Mają swoje wady, ale kolory super
    Jestem posiadaczką odcieni Audrey, Shocking Pink, Tea Rose, Merlot. Dużo ładnych kolorków, chociaż teraz te pomadki nie są zbytnio dostępne. Konsystencja lekka, kremowa, dobrze się aplikują. Pomimo, że są matowe, nie do końca zastygają. Łatwo je rozmazać, podczas posiłku brudzą naczynia i sam posiłek. Nie przesuszają ust, dobra pigmentacja, dobrze kryją. Opakowanie ładne, lecz skuwka potrafi się po czasie sama w sobie rozszerzyć i spada z pomadki. Produkt wydajny. Cena powinna być niższa, warto polować na promocje.
    Zalety:
    • kolorki
    • nie wysuszają ust
    • pigmentacja
    Wady:
    • zamiast matu, bardziej kremowe
    • dostępność ( teraz obecnie)
    • szybko się "zjadają"
  • 10 stycznia 2021 o 11:53
    Jest dobrze
    Fajny produkt, bogata gama kolorystyczna do wyboru, dobrze utrzymuje się na ustach, chociaż miałam bardziej długotrwałe produkty, nie przesusza ust i jest bardziej satynowa niż zupełnie matowa
    Zalety:
    • bogata gama kolorystyczna
    • nie przesusza ust
    • całkiem trwała