Szampony do włosów

Kevin Murphy Blonde Angel Wash Szampon do włosów blond

Kevin Murphy Blonde.Angel Wash

• 19 lutego 2025 o 15:26
    Zero efektu, przesusza
    Tak samo jak maska z tej serii, totalna klapa. Jedyny plus to brak farbowania wanny i skory na fiolet. Szampon słabo pieni się, także bardzo niewydajny. Nic nie ochładza blondu i ani trochę nie podkreśla blond pasm. Ciężko rozczesać włosy po tym szamponie, włosy sa matowe i bardzo suche. Duża cena za zero efekt, polecam tak jak ja najpierw kupić mini wersję za ok 30zł, która wystarczy na około 7 myć bardzo długich włosów. Zwykłe fioletowe drogeryjne szampony lub płukanki robią lepszą robotę od tego produktu. Ta firma ma lata świetności za sobą, a szkoda bo stawiałam ją wyżej nad Olaplex. Zapach dość męczący, styl perfum z lat 90.
  • 21 marca 2024 o 22:56
    Dobry szampon do włosów blond
    Szampon kupiłam z polecenia fryzjerki (która właśnie tego używała też podczas zabiegów pielęgnacyjnych w gabinecie). Cena wtedy była nieco niższa, jednak nadal trochę zrzucająca z krzesła :P Mimo to postanowiłam przetestować. I nie zakończyło się na jednej butelce. Mam cienkie włosy, które po dekoloryzacji zrobiły się bardzo suche. Ten szampon sprawił, że były w dotyku bardzo mięciutkie, niemal jak dziecięce włosy, jednak nie zaczynały się od tego przetłuszczać (do czego też mam tendencję). Czułam jak szampon je pielęgnuje, często nie musiałam po nim nawet stosować odżywki. Przy czym po dłuższym przetrzymaniu szamponu na włosach rzeczywiście ton się ładnie ochładzał. Nie jest to efekt jak po użyciu tonera czy silnie barwiącej maski, jednak przy regularnym korzystaniu taki łagodniejszy efekt nawet lepiej się prezentuje, bo nie powodował fioletowych przebłysków w żadnym miejscu. Jeżeli jednak ktoś ma mocno żółte włosy, to rzeczywiście ten szampon może sobie nie poradzić. Miewam problemy z przesuszaniem i łuszczeniem skóry głowy przy agresywniejszych szamponach, tutaj nie było po tym śladu, mam wrażenie wręcz że szampon pomagał pielęgnować skórę głowy, a przy tym przetłuszczała się trochę wolniej niż przy innych szamponach. Do tego - pięknie pachnie, konsystencja aksamitnie gładka, odpowiednio się pieni, nie plącze włosów. Nie brudzi łazienki ani rąk. Opakowanie też dla mnie w porządku, bardzo ładnie się prezentuje, a wystarczy je postawić "do góry nogami", żeby nie sprawiało problemów. Jest stosunkowo wydajny, na pewno bardziej niż drogeryjne "silver shampoo", choć no niestety nie ma co liczyć, że przez wydajność wysoka cena produktu się zwróci. Podsumowując - moim zdaniem bardzo dobry szampon. Nie spowoduje jednak że z kurczaczkowo-żółtych włosów staniesz się srebrzystą blondynką. Jeżeli zależy Ci na łagodnym fioletowym szamponie stanowiącym podstawę pielęgnacji, którego nie musisz co chwilę przeplatać z innymi i ratować włosów po przesuszeniach, to zdecydowanie polecam. Choć przypuszczam że znajdzie się wiele równie dobrych produktów o dużo niższej cenie. Dlatego szukam innego produktu, choć zakupu nie żałuję.
    Zalety:
    • miękkie włosy, aspekt pielęgnacyjny
    • nie przesusza - skóry głowy ani włosów
    • ładny zapach
  • 18 października 2020 o 20:42
    Bardzo słaby
    Szampon kupiłam w salonie fryzjerskim, został dobrany przez fryzjerkę razem z odżywką i proszkiem dodającym objętość. Szampon nie robi zupełnie nic, włosy są splatane, taki sam efekt dają te za 20 zł. Za taką cenę oczekiwalam o wiele więcej. Dodatkowo trafiłam na jakieś wadliwe opakowanie, ponieważ butelka ciągle przecieka chociaż jest dobrze dokręcona. Większość produktu wyciekła. Jedyny plus to ładny zapach oraz estetyczne opakowanie. Ale nie o to chodzi w produkcie żeby tylko ładnie wyglądał, ale też dobrze działał. Nie kupię drugi raz.
    • estetyczne opakowanie
    Wady:
    • wysoka cena
    • nie rozplatuje włosów
    • nie ochładza koloru
    • wadliwa butelka
  • 7 czerwca 2020 o 0:36
    Ochładza kolor, ale czy jest doskonały?
    Wszystkie produkty KM wspaniale pachną - tu lawendowe nuty - i mają świetny design opakowań. Szampon faktycznie ochładza kolor i od czasu do czasu warto go użyć przy włosach mocno rozjaśnianych, ale czy za tę cenę robi coś więcej niż tani drogeryjny fioletowy szampon? Chyba niewiele, oprócz tego, że wyróżnia go zapach i nie zafarbuje Ci skóry oraz prysznica na fioletowo, co przy innych markach zdarza się.
    Zalety:
    • design opakowań
    • niweluje żółte tony
    Wady:
    • nie zauważyłam obiecywanego blasku mojego blondu
    • wysoka cena za średnią jakość
  • 13 listopada 2018 o 8:25
    Nie spelnia moich oczekiwan
    Niestety jest to bardzo slaby produkt, jesli chodzi o zniwelowanie zoltych odcieni. Natomiast wlosy sa po nim miekkie i gladkie. Jak po wszystkich produktach tej marki.
    Wady:
    • nie niweluje zoltych odcieni