Szampony do włosów

Matrix Dark Envy, Shampoo Szampon neutralizujący do włosów o odcieniach ciemny brąz oraz czarnych

Nasi użytkownicy zostawili 81 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 lipca 2024 o 9:19
    Idealny do tonowania i chłodzenia rudych i żółtych refleksów
    Jestem posiadaczką włosów ciemnych, brązowych, delikatnie rozjaśnianych na końcówkach. Zawsze, gdy wychodzę na świeżo od fryzjera jestem mega zadowolona z chłodnego koloru, jednak mimo, że na co dzień używam szamponu linii profesjonalnej do włosów farbowanych, to po kilku myciach zauważam powrót żółtych, rudawych tonów. Próbowałam używać nawet tych fioletowych szamponów dedykowanych do chłodnych blondów, ale tylko wysuszyłam nimi włosy. Podczas jednej z wizyt u fryzjera polecono mi sięgnąć po zielony szampon Matrix, dostałam nawet próbkę. Już po pierwszym zastosowaniu zauważyłam zmianę w kierunku ochłodzenia i przyciemnienie koloru. Szampon dobrze się pieni, jest dość wydajny, wystarczy niewielka ilość. Ma odcień ciemno zielony i niestety może nam nieco zabrudzić łazienkę, ale łatwo go usunąć. Szampon pięknie pachnie, mocno, cytrusowo, zapach jest wyczuwalny jeszcze długo po umyciu. Jestem tak zachwycona efektem, że kupiłam pełnowartościowy produkt. Używam go trzy razy w tygodniu i moje włosy są zdecydowanie bardziej ochłodzone. Czasem mieszam pielęgnację stosując sam szampon, czasem sięgam tylko po odżywkę, ale zawsze z jednakowym rezultatem. Takiego efektu właśnie oczekiwałam.
    Zalety:
    • piękny, wyraźny cytrusowy zapach
    • łatwo się pieni
    • wydajny
    • chłodzi kolor
    • nie wysusza
    • nie powoduje szybszego przetłuszczania
    • delikatnie przyciemna
    • pozbyłam się rudych i żółtych odcieni! ! !
    Wady:
    • mógłby być bardziej dostępny
  • 30 grudnia 2022 o 13:55
    Szampon Dark Envy
    Posiadam ciemne włosy które często farbuje. Niestety ale wszystkie farby się wypłukują i pozostawiają na moich włosach niechciane odcienie rudości i czerwieni. Dzięki Envy Dark mogę cieszyć się dłużej ciemnym głębokim chłodnym odcieniem. Szampon przepięknie pachnie i bardzo dobrze się pieni. Jedyny minus to barwi skórę dłoni oraz wannę.
  • 28 grudnia 2022 o 10:00
    Świetny szampon do włosów farbowanych
    Używam szamponu z tej linii razem z odżywka. Włosy są miękkie, sprężyste, a czerwone tony na moich farbowanych włosach się nie przebijają jak to zwykle miały w zwyczaju.
  • 27 grudnia 2022 o 21:23
    Niezłe zaskoczenie
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Ten szampon zaskakuje. W każdym aspekcie. Przede wszystkim swoim kolorem, który niestety ale farbuje również dłonie i wanne. Ale... coś za coś. Szampon pieni się naprawdę fajnie i daje uczucie oczyszczonych włosów. Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że włosy stały się ciemniejsze i w odcieniu bardziej chłodne. Zdecydowanie radzi sobie dobrze z rudymi i czerwonymi tonami, które pojawiają się na włosach. Włosy są miłe w dotyku, miękkie i błyszczące.
    Nati212
    27 grudnia 2022 o 19:25
    Szampon Matrix
    Produkt dostałam do przetestowania.Zgłosiłam się ponieważ posiadam farbowane włosy na ciemny brąz .Wcześniej posiadałam. blond wiec można się spodziewać niechcianych rudych odcieni .Lecz ten produkt sprawdził mi się doskonale .Odkąd go używam moje włosy maja piękny odcień .Są również miękkie oraz pełne blasku .Szampon ma kolor zielony oraz dobrze się pieni .Posiada duże opakowanie przez co starczy nam na długo