WIZAŻ logo

allegro
hairstore.pl
Bodyland.pl

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
star fullstar fullstar fullstar half fullstar empty
Nasi użytkownicy zostawili 123 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    7 maja 2026 o 11:36
    Działa świetnie na żółte tony, ale potrafi wysuszyć włosy.
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Mam włosy blond i używam tego szamponu raz w tygodniu razem z odżywką Fanola, a dodatkowo nakładam maskę OnlyBio. Muszę przyznać, że szampon naprawdę działa i bardzo dobrze neutralizuje żółte tony. Już po jednym użyciu włosy wyglądają chłodniej i bardziej świeżo. Niestety przy regularnym stosowaniu mocno wysusza włosy. Po umyciu są trochę sztywne i w moim odczuciu przypominają włosy po rozjaśnianiu lub farbowaniu. Bez dobrej odżywki albo maski raczej bym go nie używała. Mimo tego nadal po niego sięgam, bo efekt ochłodzenia koloru jest naprawdę widoczny. Trzeba tylko zachować umiar i dobrze dbać o nawilżenie włosów. Dla blondynek bardzo skuteczny produkt, ale raczej jako szampon używany raz na jakiś czas, a nie do codziennego mycia.
    Zalety:
    • skutecznie neutralizuje żółte tony
    • widoczny efekt już po pierwszym użyciu
    • wydajny
    • dobrze sprawdza się przy blond włosach
    Wady:
    • mocno wysusza włosy
    • wymaga dobrej odżywki lub maski
    • przy częstym używaniu może obciążać włosy
  • 30 kwietnia 2026 o 7:55
    Dla blondu idealny
    Kupi ponownieNie wiem
    Gdzie został kupiony produktW marketplace Allegro, Amazon
    Szampon Fanola No Yellow szampon do blondu idealny. Używałam go głównie, żeby pozbyć się żółtych tonów i naprawdę robi robotę – już po jednym użyciu widać różnicę. Ma dość rzadką, ale mocno napigmentowaną, fioletową konsystencję, więc trzeba uważać przy aplikacji. Zapach jest przyjemny, lekko owocowy i nie jest duszący. Opakowanie jest proste, takie typowo fryzjerskie, ale wygodne w użyciu. Włosy po nim są chłodniejsze w odcieniu i bardziej świeże, chociaż czasem czuję, że mogą być lekko przesuszone, więc zawsze używam czegoś nawilżającego po.
    Zalety:
    • neutralizuje żółte tony
    • poprawia kolor blond
    • wygładza włosy
    • efekt jak po wizycie u fryzjera
  • 25 kwietnia 2026 o 13:24
    Fanola No Yellow Shampoo Szampon fioletowy do włosów blond lub siwych
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Ja uwielbiam go przy moich blond włosach, bo naprawdę szybko neutralizuje żółte tony i zostawia chłodny, bardziej „salonowy” efekt. Już po kilku użyciach widać różnicę blond wygląda świeżej i bardziej czysto.
    Zalety:
    • skutecznie usuwa żółte i miedziane odcienie
    • daje chłodny, ładny blond lub srebrny efekt
    • działa szybko, nawet po jednym użyciu
    • wydajny i mocno napigmentowany
    • idealny do odświeżenia koloru między wizytami u fryzjera
    Wady:
    • może lekko przesuszać włosy przy częstym używaniu
    • łatwo przesadzić i uzyskać fioletowy lub szary odcień
    • trzeba uważać na czas trzymania
    • wymaga dobrej odżywki po użyciu
  • 18 kwietnia 2026 o 6:44
    Trochę wysusza włosy
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Szampon kupiłam z polecenia fryzjerki, po rozjaśnianiu włosów. Opakowanie trochę starodawne, biały gruby plastik z fioletowymi dodatkami. Zapach raczej brzydki niż ładny. Ja czuję głównie chemię. Konsystencja trochę za rzadka, wylewając na dłonie zanim nałożę na włosy to już trochę zleci, a i na włosach potrafi ściekać po twarzy. Dobrze się pieni, nie trzeba go dawać strasznie dużo. Stosowałam go co kilka dni jako samodzielny szampon i dobrze oczyszczał włosy, nie pozostawiajac fioletowych refleksów. Niestety w trakcie mycia włosów ta fioletowa piana potrafiła mi chlapać wokół prysznica (a mam otwarty na łazienkę) i zabarwiła mi na fioletowo jasny dywanik łazienkowy. Dłonie po umyciu były fioletowe przez kilka godzin, ale ja nie używałam rękawiczek bo za dużo zabawy z tym pod prysznicem. Zresztą zakładanie rękawiczek na mokre dłonie? Czy po zwilżeniu włosów powinnam wytrzeć ręce żeby nałożyć rękawiczki? Trochę za dużo zabawy… Włosów po wysuszeniu rzeczywiście traciły żółty odcień. Ja używałam go nawet częściej na ciemne odrosty i trochę mi je szampon rozjaśniał oraz wychładzał. Niestety produkt wysusza włosy mimo odżywek z i bez spłukiwania. Nie jest to jakieś straszne wysuszenie bo jednak szampon używałam co kilka myć, ale po każdym myciu widziałam, że włosy są bardziej suche niż po normalnym szamponie.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Działania wychładzające
    • Rozjaśnia też delikatnie ciemne odrosty
    Wady:
    • Brudzi dłonie na fioletowo (nie używałam rękawiczek bo za dużo z tym zabawy)
    • Wysusza włosy
    • Trochę za rzadki
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
  • 16 kwietnia 2026 o 15:18
    mocny zawodnik do ochładzania koloru
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    to jest jeden z tych szamponów,które robią robotę, ale trzeba się nauczyć go używać. Na początku byłam trochę ostrożna, bo słyszałam, że potrafi mocno działać i nawet lekko przepigmentować włosy, jeśli się go za długo trzyma. I to prawda on jest naprawdę intensywny, ma bardzo mocny fioletowy kolor i już przy myciu widać, że coś się dzieje z włosami. Używałam go głównie jak mój blond zaczynał wpadać w żółte tony. I tutaj muszę powiedzieć najważniejsze on bardzo ładnie ochładza żółte włosy. maprawde myciu widać różnicę. Blond robi się chłodny, taki bardziej popielaty, mniej kurczakowy . I to jest właśnie ten efekt, którego się po nim oczekuje. Ale nie jest to szampon do codziennego mycia. Po użyciu włosy są trochę bardziej szorstkie i suche w dotyku, więc zawsze trzeba nałożyć odżywkę albo maskę, bo inaczej mogą się plątać. No i trzeba uważać przy aplikacji najlepiej używać rękawiczek, bo potrafi barwić dłonie i paznokcie. Ja najczęściej zostawiałam go na włosach tylko chwilę, dosłownie parę minut, bo dluzej nie trzeba. Jak się go potrzyma dłużej, efekt jest jeszcze mocniejszy, ale łatwo też przesadzić i zrobić zbyt chłodny albo lekko fioletowy odcień.
    Zalety:
    • bardzo dobrze neutralizuje żółte tony
    • szybko daje widoczny efekt chłodnego blondu
    • wydajny, wystarczy mała ilość
    • dobry przy mocno rozjaśnianych włosach
    Wady:
    • może przesuszać włosy
    • trzeba uważać, żeby nie przedobrzyć z czasem trzymania
    • barwi dłonie i wszystko wokół

szukaj