Serum do twarzy

Murad Age Reform, Complete Reform with Glyco Firming Complex Intensywne serum przeciwzmarszczkowe

3 na 51 opinię

Kamlisa
    13 czerwca 2014 o 18:28
    specyficzne - i nie dla wrażliwców
    Przyznam od razu - lubię kosmetyki tej firmy i sporo ich przetestowałam. Budzą moje zaufanie, określiłabym je mianem: solidne. Bez głośnej reklamy, ekskluzywnych opakowań i wielkich obietnic. Bez wytwornych zapachów - ot, znane i sprawdzone substancje aktywne w solidnych i higienicznych opakowaniach. Tuby, opakowania z pompką - czyli to, co najlepsze i najbezpieczniejsze... Odrębną kwestia jest cena, toteż poluję na okazje. Serum kupiłam w zestawie za znacznie mniejsza kwotę - zatem nie jestem pewna, czy powtórzę zakup. Nie jestem nawet pewna, czy bym tego chciała ;) - czy to faktycznie to, czego moja dojrzała i na ogół bezproblemowa cera potrzebuje :D Opakowanie klasyczne, wygodne, higieniczne - pompka. Szkoda, że nie widać, ile zostało. Kolor żółty, konsystencja lekkiego kremu, brak zapachu. Serum dobrze się rozprowadza, dość szybko wchłania, pozostawiając lekki fil. Na zupełnie suchej skórze lepkość jest minimalna, jeśli jest coś jeszcze pod spodem - klei się, czego nie lubię. W miarę nawilża, może być tez stosowane solo, choć ja na ogół cos daje na nie po jakimś czasie. Stosuje tylko na wieczór, na rano jednak może się kleić, no i nie mam tez czasu na oczekiwanie na nałożenie kolejnej warstwy. Dodatkowo ten retinol w składzie i kwasy...Stężenie nie podane, ale są, więc znowu raczej opcja wieczorowa. Czemu tylko 3 *...? Moja cera nie jest wrażliwa, podrażniał ja tylko retinol w większych stężeniach i po jakimś czasie. Jest dojrzałą, wypielęgnowana, na ogół bezproblemowa, jeśli pominąć epizody z hormonami i ostatnio z jednym kremem, który ośmielił się mnie zapchać ;) A to serum mnie podrażnia :( Najpewniej to kwas glikolowy, niemniej info o tym powinno być w opisie - nigdzie nie było wzmianki, że to produkt silnie działający, nie dla cery wrażliwej...Jeśli ja, nie mająca cery wrażliwej - jakieś 10-15 minut po każdej aplikacji odczuwam pieczenie i swędzenie ( bez dodatkowych objawów), które potem znika - to co powie ktoś z cera bardziej delikatna...? Zmyje od razu i wyrzuci winowajcę...? Jak przetrzymam pierwszy kwadrans - to potem wszystko mija. Twarz nie jest ściągnięta, w miare nawilżona. Przyspiesza gojenie wszystkich niespodzianek, mam tez nadzieję, ze pomaga mojej skórze na inne opisane sposoby, a moje "cierpienie" nie idzie na marne :D Niemniej - z racji podrażnienia nie kupię ponownie, bo jest dużo bardziej komfortowych kosmetyków :) Używam tego produktu od: ponad miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 30 ml

Zobacz także inne Serum do twarzy