Cudowne jest to serum ! Może nie zrobiło na mnie takiego wrażenia jak kremy z tej samej linii, ale i tak je uwielbiam ! Otulająca i pielęgnująca formuła jest zbawienna dla mojej skóry zwłaszcza w okresie zimowym.
Przepadam za serią SupremeLab od Bielendy i co rusz kupuję coś nowego od nich. Moim pierwszym kosmetykiem był ceramidowy krem na noc, który w 101% spełnił moje oczekiwania. Zważywszy na chłodek i nadciągające mrozy postanowiłam zakupić serum w celu podbicia mojej pielęgnacji.
Moja cera klasyfikuje się raczej jako mieszana, ale ostatnio zmierza bardziej w kierunku przesuszenia. Staram się zapewnić jej maksimum nawilżenia i odżywienia. Mam trochę widocznych naczynek i rozszerzonych porów.
Opakowanie jest typowe dla serii ceramidowej, czyli przewaga żółtego ze srebrnymi akcentami. Pudełko zawiera masę informacji o kosmetyku. Opakowanie bezpośrednie to szklany, zgrabny flakonik z pompką. Pompka sięga do samego dna, więc nie ma problemu ze zużyciem kosmetyku do samego końca. Szkło jest o dziwo dosyć odporne, mój flakonik miał chyba ze trzy spotkania z podłogą i o dziwo... żyje :D.
Serum pachnie podobnie jak krem z tej samej linii, ale mam wrażenie że ten zapach jest tutaj zdecydowanie mniej wyrazisty, a wręcz słabo wyczuwalny. Konsystencja jest lekka, ale jednocześnie otulająca i mocno odżywcza, co bardzo spasowało mojej skórze. Serum wchłania się szybko, pozostawia twarz miękką w dotyku, gotową na kolejne etapy pielęgnacji. Kosmetyk nie 'gryzie się' z produktami do makijażu, więc nadaje się zarówno na dzień jak i na noc.
W składzie znajdziemy:
- kompleks ceramidów, który wzmacnia barierę skórną, wspomaga nawilżenie i odżywienie
- fitosfingozynę, która pomaga w regeneracji i odbudowie bariery hydrolipidowej
- cholesterol, który wspiera barierę ochronną skóry, zmiękcza ją, odżywia i nawilża
- olej jojoba, który pomaga w odbudowie bariery hydrolipidowej, odżywia i regeneruje skórę
Producent obiecuje nam nawilżenie, ochronę przed czynnikami zewnętrznymi, odżywienie.
Stosuję ten produkt zarówno rano jak i wieczorem, z tą różnicą że wieczorem nakładam jeszcze krem ceramidowy.
Serum świetnie spełnia swoją rolę! Moja skóra jest nawilżona, odżywiona, ukojona, wygląda zdrowo i promiennie.
Świetnie współpracuje z kremem na noc, podbijając efekt pielęgnacyjny.
Serum nie podrażnia skóry, nie zapycha porów. Przy regularnym stosowaniu zużyłam serum w ciągu 1,5 miesiąca, co jest dla mnie bardzo dobrym wynikiem. Cena regularna to około 70 złotych, ale praktycznie zawsze są gdzieś na niego promocje, które pozwalają mi kupić go za około 25- 30 złotych. Mimo wszystko uważam, że cena regularna jest uczciwa biorąc pod uwagę działanie tego produktu.
Moja skóra jest bardzo zadowolona, na pewno sięgnę po tę perełkę jeszcze nie raz! Polecam !
Zalety:
- przyjemna, otulająca konsystencja
- wydajny
- świetnie współpracuje z kremami z tej samej linii
- mocno odżywia skórę, bez obciążenia czy zapchania
- wspiera i pomaga odbudować barierę hydrolipidową
- opakowanie praktyczne i przyjemne dla oka
- bardzo często są na niego atrakcyjne promocje