Serum do twarzy

FeedSkin Serum na trądzik ` Acne Remover`

kxmilax
    19 marca 2025 o 16:02
    wielki zawód
    Po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii na temat serum na trądzik od FeedSkin, postanowiłam je wypróbować, mając nadzieję na poprawę stanu mojej cery. Niestety, moje doświadczenie z tym produktem było rozczarowujące. Serum ma konsystencję dość gęstej emulsji. Dzięki temu łatwo rozprowadza się na skórze. Opakowanie z pompką jest wygodne w użyciu, ale ciężko było mi wyskrobać produkt przy końcówce. Największe zastrzeżenia mam względem działania tego serum, a raczej braku efektów. Po kilku tygodniach regularnego stosowania nie zauważyłam znaczącej poprawy w redukcji niedoskonałości czy zmniejszeniu wydzielania sebum. Wręcz przeciwnie, pojawiły się nowe wypryski, a skóra stała się bardziej wrażliwa. Byłam rozczarowana, ponieważ liczyłam na lepsze rezultaty, zwłaszcza po przeczytaniu tylu pochlebnych opinii.​ Serum niestety nie spełniło moich oczekiwań. Być może produkt sprawdzi się u innych osób, ale w moim przypadku nie przyniósł oczekiwanych rezultatów.
  • 20 lipca 2024 o 18:49
    Bardziej mnie po nim wysypało, niż miało jakkolwiek pomóc :(
    Na ten kosmetyk trafiłam w gazecie i był w bardzo okazyjnej cenie, dlatego zdecydowałam się na niego. Cena czyni cuda, jednak jak dla mnie tu nie warto było się kusić. OPAKOWANIE Kosmetyk mieści się w szklanym opakowaniu z pompką. Sam mechanizm przez okres użytkowania działał w porządku, a butelka jest masywna. KONSYSTENCJA. Tak jak inne recenzentki wspominały nie jest to forma typowego serum, a bardziej lekkiego kremu. Niestety nie wchłania się zbyt szybko i pozostawia klejący się film niestety, który w mojej ocenie nie sprzyja dokładaniu kolejnych warstw pielęgnacji. DZIAŁANIE Jak producent mówi, serum nawet z nazwy ma nam redukować niedoskonałości i zmiany trądzikowe. Ja sam nie mam jakichś ogromnych problemów, jedynie czasem coś mnie zaskoczy ale nic więcej. Po stosowaniu tego produktu niestety mocno się zaskoczyłam gdyż trądziku było więcej niż miałam w zwyczaju. Nagle pojawiła się dawno nie widziana kaszka, a później wypryski na skroniach i w okolicach brody. Produkt zdecydowanie bardziej mi zaszkodził niż pomógł. Jak dobrze się zorientowałam marka FeedSkin jest siostrzaną serią z marki Sylveco i niestety z tą marką nigdy się nie lubiłam i nawet pod inną nazwą nic mi się nie sprawdza, a o tym fakcie dowiedziałam się po zakupie. Jak tylko zauważyłam nieoczekiwane działanie kosmetyku odłożyłam go od razu, ponieważ bałam się jakie skutki uboczne może spowodować na innych częściach ciała. Zdecydowanie nie polecam!
    Zalety:
    • opakownie
    Wady:
    • sprawia odwrotny efekt od obietnic producenta
  • 11 lipca 2024 o 21:28
    Uwielbiam
    Serum można kupić w miętowym opakowaniu. Produkt jest zamknięty w buteleczce wykonanej z matowego szkła. Konsystencja nie przypomina typowego serum. Jest ona niczym lekki krem. Serum ma przyjemny lekki zapach, który nie drażni. Szybko się wchłania. Gdy stosowałam serum, trądzik szybciej się goił i nie był tak zaogniony. Przebarwienia szybciej znikały. Skóra była miękka i przyjemna w dotyku, nie wydzielała tak dużej ilości sebum. Serum nie podrażniło skóry.
    DasiAxD
    16 czerwca 2024 o 20:12
    Serum marzenie
    Serum od FeedSkin dojrzałam kiedyś przypadkiem razem z gazetą, jego cena nie przekraczała dwudziestu złotych, więc stwierdziłam, że dlaczego by nie spróbować. Zachęcił mnie opis „serum na trądzik”… od razu wiedziałam, że go potrzebuję, a może potrzebowaliśmy siebie nawzajem ???? Po otwarciu kartonowego pudełeczka ujrzałam szklaną buteleczkę z pompką. Nie jest to serum wodniste, jakie zazwyczaj używałam. To serum jest bardziej jak emulsja, a mimo tego jest lekkie na twarzy, fajnie się rozprowadza ale co dla mnie ważne… szybko się wchłania. Muszę wspomnieć o pompce, ponieważ nigdy nie miałam sytuacji, żeby się zacinała. Dobrze śmiga i dozuje idealną porcję serum. Producent zaleca stosowanie serum 2-3 razy w tygodniu na noc. Ja jednak używałam go kiedy miałam hormonalny wysyp wyprysków nieprzyjaciół, zazwyczaj używałam go na dzień. Jak dla mnie jest to idealne serum pod makijaż. Nigdy nie miałam podrażnień czy innych skutków ubocznych. To serum zmieniło moje życie. Jego działanie jest zauważalne już po pierwszym użyciu. Dla mnie osobiście to cud, a nie serum. Po użyciu buzia jest nawilżona (ale mimo to zawsze nakładałam krem i filtr spf), powstałe zmiany w mega szybkim tempie znikają i nie pojawiają się nowe. Skóra jest wyrównana i mięciutka❤️ Jeśli masz problemy z nieprzyjaciółmi na buzi to z całego serca polecam Ci to serum. Używam już trzecią buteleczkę i chyba nie miałam lepiej działającego kosmetyku na zmiany trądzikowe. Cieszę się, że trafiłam na to serum przypadkiem, bo to jest miłość od pierwszego użycia i zostaje ze mną już na długo ????
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • szybko leczy buzię
    • nawilża
    • bezzapachowe
    • nie powoduje podrażnień
    • zapobiega powstawaniu nowych wyprysków
  • 8 czerwca 2024 o 21:36
    Nie widzę w nim wad
    Po ostatniej kuracji retinoidami - która choć pomogła na wiele innych problemów, to z moim opornym trądzikiem nie dała sobie rady - postanowiłam spróbować kwasu azelainowego. Wybór padł na to serum, bo i marka sprawdzona, i skład bardzo dobry - bez zapachu, a oprócz azeloglicyny i kwasu szikimowego mamy trzy oleje, które miały najlepszy wpływ na moją cerę: jojoba, z czarnuszki i z konopii. Obawiałam się trochę niacynamidu na początku składu, bo inne serum z jego dziesięcioprocentowym stężeniem regularnie powodowało u mnie wysyp, ale tutaj nic takiego nie miało miejsca. Serum zamknięte jest w szklanej buteleczce z pompką - super - i jedna porcja wystarcza u mnie akurat na pokrycie całej twarzy. Uwaga, bo wbrew zapewnieniom producenta serum ma dość gęstą i treściwą konsystencję, dla mnie to akurat plus bo mam miejscami skórę bardzo suchą, a ten produkt fajnie ją nawilża, a przy tym nie zostawia tłustej warstwy i nie zapycha. Serum rzeczywiście ogranicza powstawanie niedoskonałości, te już obecne szybciej się goją, co wpływa pozytywnie na koloryt cery, pory są zwężone, wydaje mi się też że zaskórniki są słabiej widoczne i jest ich też mniej. Bywało że stosowałam to serum codziennie i też nie zrobiło mi krzywdy. Warto jednak zaznaczyć, że przy obecnych jakiś uszkodzeniach naskórka tuż po nałożeniu chwilkę piecze, no jest tam jednak w składzie kwas, ale chwila dyskomfortu szybko mija i nie zostawia po sobie podrażnienia. No naprawdę nie znajduję w nim żadnych wad, może wydajność nie jest najlepsza, ale też nie używamy tego serum codziennie więc mi starczyło na około trzy miesiące używania co drugi dzien i uważam to za dobry wynik. Mam jeszcze kilka kosmetyków antytrądzikowych do wypróbowania, ale do tego zapewne wrócę, bo jest to po prostu bardzo dobry, skuteczny i bezpieczny produkt.
    Zalety:
    • Skład
    • Działanie antytrądzikowe i nawilżające
    Drogeria Natura