Lubie witamine C w mojej pielegnacji, chociaz przyznaje, ze po niektorych kosmetykach z tym skladnikiem nie widzialam za bardzo zadnych rezulatow, ale na szczescie przez lata udalo mi sie znalezc to, co faktycznie dziala i do tego stale wracam.
Serum przychodzi do nas w szklanej przyciemnionej buteleczce z pipetka, takze wszystko sie zgadza - witamina jest chroniona przez zaciemnione szklo, pipetka dziala bez zarzutu i pozwala nam na higieniczna prace z kosmetykiem.
Serum ma postac wodno olejkowe jakby. Zapach typowy dla innych kosmetykow z wit C, czyli lekko cytrusowy, nie jest meczacy i znika po chwili.
Po nalozeniu na buzie chwile ja masuje, zeby rozprowadzic dobrze konsystencje i powiedzialabym, ze ten produkt nie do konca sie wchlania, ale akurat tutaj mowie o tym w dobrym tego slowa znaczeniu, bo wydaje mi sie, ze po nalozeniu skora otrzymuje dodatkowa dawke nawilzenia (moze to zawarta w kosmetyku gliceryna? Sama nie wiem), Po kilku minutach jednak serum sie wchlania ale wciaz ta warstewka nawilzenia zostaje - jest to bardzo przyjemne. Nie ma tak, ze mamy ciezka warstwe czy cos, tylko po prostu po nalozeniu czuc, ze cos przyjemnego na tej skorze sie znajduje, taka przyjemna powloczka. Nie ma jednak zadnych problemow z aplikacja kremu czy spf na to serum, czy nawet kremu + spf razem.
Jesli chodzi o efekty to dlugofalowe na pewno sa, skora jest bardziej rozswietlona i promienna, natomiast na przebarwienia to nie wiem, czy ta witamina C cos tutaj dziala, ale w sumie do walki z przebarwieniami mam inne kosmetyki, wit C jest tylko dodatkiem, wiec nie bede sie jakos mocno czepiac, bo efekt, na ktorym mi najbardziej zalezy w stosowaniu wit C, czyli rozswietlenie cery jest i z tego sie ciesze.
Buteleczka tego kosmetyku jest ogromnie wydajna. Uzywam juz kilka dobrych miesiecy, a konca nie widac. Uzywam tylko rano, na wieczor mam inne sera bardziej regenerujace i stosuje retinoidy plus kwasy.
Produkt mnie nie uczulil, nie spowodowal wysypu niedoskonalosci ani nie podraznil, wiec bardzo na plus.
Generalnie bardzo fajny kosmetyk, z etylowanym kwasem askorbinowym, czyli na wejscie juz mamy wieksza pewnosc ze stabilizacja bedzie o wiele lepsza i nasz kosmetyk nie zepsuje sie w przeciagu 3 miesiecy.