Mój typ skóry: mieszana, wrażliwa, z tendencją do przesuszania na policzkach oraz przetłuszczania w strefie T. Czasami pojawiają się drobne niedoskonałości, dlatego szukam produktów nawilżających, które nie zapychają porów i pomagają ukoić skórę.
Konsystencja i zapach:
Serum ma lekką, żelową konsystencję, która szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze. Jest idealne do stosowania zarówno rano, jak i wieczorem – szczególnie jeśli nakładamy makijaż, ponieważ doskonale współgra z podkładem. Zapach jest subtelny, świeży i bardzo przyjemny – na pewno nie będzie drażnił nawet wrażliwych nosów.
Produkt zamknięty jest w estetycznej buteleczce z pompką, która ułatwia dozowanie odpowiedniej ilości serum. To bardzo higieniczne rozwiązanie, a sama butelka jest poręczna i solidna, więc dobrze sprawdzi się także w podróży. Pompka działa płynnie i pozwala precyzyjnie kontrolować ilość produktu – zwykle wystarczają mi 1-2 pompki na całą twarz.
Działanie:
Serum nawilżająco-kojące od Tołpy to prawdziwy ratunek dla skóry wymagającej nawilżenia i regeneracji. Już po pierwszym użyciu poczułam, że moja cera jest ukojona i wyraźnie nawilżona. Przy regularnym stosowaniu skóra stała się bardziej gładka, elastyczna i uspokojona, a zaczerwienienia zmniejszyły się. Produkt doskonale sprawdził się również na mojej strefie T – nie zapychał porów, a jednocześnie pomagał w regulacji sebum.
Najbardziej podoba mi się fakt, że serum łączy nawilżanie z działaniem łagodzącym. Świetnie działa nawet na podrażnioną skórę, na przykład po złuszczaniu czy w trudniejsze dni, kiedy twarz jest przesuszona.
Podsumowanie:
Tołpa Dermo Face Sebio BHL Serum nawilżająco-kojące to produkt, który spełnił wszystkie moje oczekiwania. Świetnie nawilża, koi podrażnienia i poprawia kondycję skóry. Jego lekka formuła sprawia, że nadaje się do każdego typu cery, szczególnie mieszanej, wrażliwej lub problematycznej. To produkt, który na pewno zostanie ze mną na dłużej.
Plusy:
✅ Lekka, szybko wchłaniająca się konsystencja.
✅ Widoczny efekt nawilżenia i ukojenia.
✅ Nie zapycha porów, nie powoduje podrażnień.
✅ Delikatny, przyjemny zapach.
✅ Wygodne i higieniczne opakowanie z pompką.
Minusy:
Brak.
Zdecydowanie polecam to serum Wizażankom, które szukają skutecznego, a zarazem delikatnego produktu do codziennej pielęgnacji! ????
Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl