Olejki do ciała

L'Occitane Huile Souplesse a l`Huile d`Amande Ujedrniajacy olejek do ciała migdałowy (nowa wersja)

• 16 października 2024 o 14:39
    Top wśród olejków
    Jestem zakochana w tym olejku. Zapach jest absolutnie przepiękny i otulający a jego działanie ujędrniające sprawiło, że się natychmiast pokochaliśmy. Często też używam tego olejku typowo do masażu i świetnie mi się sprawdza (duży plus za wygodny atomizer) To właśnie ten produkt sprawił, że polubiłam się z formułą olejkową.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • super działanie
    W perfumerii
    ParIris
    5 kwietnia 2020 o 17:51
    Przeciętny...
    Lubię L'Occitane..., lubię oleje i olejki do ciała. Opakowanie olejku jak najbardziej na plus: ciężkie, szklane oraz z pompką. Zapach owszem cudowny lekki, nie duszący. Szybko się wchłania, pozostawia ciało aksamitne i pachnące w dotyku, ale.... no właśnie ALE ... na bardzo krótko, był i go nie ma... a szkoda.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • cudowny delikatny i długotrwały zapach
    • nie podrażnia
    Wady:
    • krótkotrwałe nawilżenie, na pewno nie 48 godzin jak mówi producent
    • dość wysoka cena
  • 1 lipca 2018 o 12:07
    Pięknie pachnie
    Nie przepadam za używaniem olejków do ciała, ponieważ zawsze długo się wchłaniają oraz bardzo się lepią. Ten olejek jest inny, wchłania się dość szybko i po nałożeniu na skórę daje jej ukojenie, nawilżenie i odżywienie. Dodatkowo się nie lepi. Ma piękny zapach - lekki, słodki migdał. Przy regularnym używaniu stan skóry widocznie się poprawia. Nie powoduje swędzenia. Ma wygodne opakowanie z atomizerem. Jest bardzo wydajny - niewielka ilość pozawala na rozsmarowanie na dużej powierzchni ciała.
  • 14 sierpnia 2015 o 22:57
    Nie wart swojej ceny
    Kupiłam ten olejek będąc w ciąży ponieważ czytałam, że olejek migdałowy jest wskazany do pielęgnacji skóry w tym okresie. Co prawda skład Loccitane nie jest idealny, mimo wszystko postanowiłam wypróbować. Na początku przeszkadzał mi jego zapach, który wydawał mi się bardzo sztuczny, ale po jakimś czasie go polubiłam. Odpowiada mi konsystencja, delikatna, niezbyt tłusta, łatwo się rozsmarowuje i dosyć szybko wchłania. Daje efekt miękkiej i nawilżonej skóry. Jednak sposób aplikacji olejku jest dla mnie koszmarem. To co miało być dużą zaletą okazało się ogromną wadą. Masywna, ciężka szklana butelka z dozownikiem wygląda niebywale stylowo, ale trzymanie jej jedną ręką (szczególnie natłuszczoną od wsmarowywania olejku w ciało) jest praktycznie niemożliwa. Ja musiałam trzymać butelkę obiema rękami i jednocześnie naciskać dozownik- sztuka której opanowanie nie było mi dane nawet po zużyciu trzeciego opakowania- zamieniłam go na naturalny olejek migdałowy tłoczony na zimno w plastikowym opakowaniu z pompką. + zapach + konsystencja + efekt na skórze + dobrze się rozprowadza - cena - opakowanie- za duża butelka do rozmiaru moje dłoni, niewygodne w użyciu - mało wydajny Używam tego produktu od: 1 roku Ilość zużytych opakowań: 4 opakowania
  • 30 lipca 2014 o 21:08
    wiecej nie kupie
    Uzywalam starej wersji tego produktu i jest on moim KWC. Pomimo kosmicznej ceny co jakis czas pozwalalam sobie na niego, bo uzaleznil mnie jego zapach. Jesli chodzi o dzialanie to nie mam nic do zarzucenia ale cudow nie ma. Nowa wersja tego produktu rozzloscila mnie z kilku powodow. Po pierwsze wyzsza cena (5 zlotych ale zawsze), po drugie mniejsza pojemnosc (o 25 ml czyli 1/5) a po trzecie trwalosc kompozycji zapachowej. Stara wersja trzymala sie na skorze od rana do wieczora, a czasami czulam ja na ubraniach nawet po praniu. Nowa czuje mniej wiecej do polowy dnia. Na plus zaliczam spray zamiast dotychczasowej pompki co czyni olejek nieco wydajniejszym, ale to moja ostatnia butelka. Kosmetyki z tej serii nigdy nie bywaja na promocji, nie ma znizek dla stalych klientow (nawet z karta stalego klienta), wiec nie ma szansy na dostanie tego olejku w jakiejkolwiek promocji. Używam tego produktu od: 1 miesiac Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego opakowania