Wody perfumowane damskie

Hermes Jour d'Hermes Absolu EDP

HERM?S Jour d'Herm?s Absolu woda perfumowana flakon napełnialny dla kobiet 30 ml
notino.pl
Hermes Woda perfumowana damska Paris Jour Absolue Rellenable 50 ml (3346130012504)

• 3 stycznia 2022 o 18:19
    UPALNY DZIEŃ NAD MORZEM ŚRÓDZIEMNYM
    Zachwyciłam się tym zapachem tego lata, podczas wakacji na południu Europy. Sądziłam, że kiedy urok "rzymskich wakacji" opadnie i przyjdzie pora wrócić do rzeczywistości, flakon podzieli los wielu innych, kurzących się na półce letnich świeżaków. Nic takiego nie miało miejsca! Nie z Hermesem te numery, Jour napadał na mnie z różnych niespodziewanych miejsc- a to szeptał mi do ucha z zagłówka w samochodzie, a to wyfrunął jak motyl z apaszką z szuflady, zasłonił oczy opadając z kapturem cienkiej kurki... Nie pozwalał o sobie zapomnieć, a ponieważ jest mocno komplementogenny, znajomi również czasem o niego się dopytywali. Jour z każdym miesiącem nabierał tylko klasy, ukazywał kolejne warstwy, rozwijał swoje piękno na koszulach, żakietach, apaszkach- aż do pierwszych jesiennych szarug, kiedy to już naprawdę musiał ustąpić pola jesiennym "ocieplaczom". Myślę, że z nastaniem wiosny nasza przyjaźń znów rozkwitnie, jak bukiet kwiatów zawartych w tym flakoniku.
    Zalety:
    • Mało który zapach jest tak elegancki, trwały i zmienny.
    Wady:
    • Wadą jest wysoka cena i niska dostępność- ale to jednocześnie zaleta ( nie pachnie tak pół ulicy). Również nie na każdej skórze dobrze się rozwija, użyty w nadmiernej ilości bywa migrenogenny- tak że polecam testy przed zakupem.
    W strefie wolnocłowej
  • 21 czerwca 2020 o 15:25
    Klękajcie narody - Jej Wysokość Kobieta
    Kobieta. KO-BIE-TA. Onieśmielająca, zniewalająca, A-BSO-LU-TNA, dystyngowana, z klasą, ironiczna, czasem próżna, raczej chłodna. Bywa przytłaczająca. Nie każdy z nią wytrzyma, tak jak nie każdy uniesie zapach Jour d'Hermes Absolu. I Bogu dzięki, bo uwielbiam czuć się wyjątkowo... :) Zdecydowanie wyszłam już poza okres pochichującego dziewczęcia. Czasem robię zapachowe skoki w bok, by mieć coś lekkiego, przyjemnego i niezobowiązującego. Na szczęście już coraz rzadziej muszę potem upychać te różowo-niebieskie flaszki w otchłań szafki w łazience. Jour d'Hermes Absolu to jeden z zapachów mojego życia. Taki który uświadamia mi, że nie lubię bylejakości, niezdecydowania i uniwersalności. Że od tego co ważne, a więc i od perfum oczekuję trwałości, klasy i jakości. Jeden z tych niewielu zapachów, których nie śmiem rozkładać na czynniki pierwsze, ponieważ jest skończony i doskonały. Hymn kobiecości, która nie znosi sprzeciwu. Wielbię i perfumy i Twórcę J.C.Ellenę. Nie testujcie, nie próbujcie się przekonać - na pewno się mylę ;-).
    W perfumerii
  • 24 lipca 2017 o 15:33
    dzika łąka dla eleganckich
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Na początku czuć słodkie kwiaty zakwaszone cytrusami. Osobiście wizualizuję sobię specyficzny, kwaśny cytrus - tangerynę, która ma lekko egzotyczny zapach. Absolu jest odrobinę słodki, i wyraźnie kwaśny. Potem do głosu dochodzi miód, a raczej kwiaty miodne. To pyłek z dzikich łąkowych kwiatów, wydzielających miodowo-ziołowy aromat. W takiej postaci już zostaje do końca. Bardzo słoneczny, ale też wytrawny i dostojny zapach, w eleganckim tonie. Nie moje klimaty, ale doceniam. Wersja klasyczna zbyt wytrawna wg mnie.
    khy
    12 lutego 2016 o 15:35
    Zielsko
    Zielsko, zielsko, zielsko. Kompletnie pozbawione urody, ostre, draznice. Chwilami nawet frapujace i blyskajace klasa, ale generalnie zupelnie nie moja bajka. Wymeczylam sie przy testach calosciowych i nigdy wiecej. Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: probki
  • 10 czerwca 2015 o 16:03
    metaliczno-kwietny sznur z praniem
    Oj nie lubi się moja skóra z kompozycjami od Hermesa. Podobnie jak Eau des Merveilles, tak i ten zapach został wyciszony, wręcz stłumiony. Poddał się właściwie bez walki. Nie chcę być źle zrozumiana - on nie jest ulotny - po prostu w starciu z moim własnym zapachem jakby położył uszy po sobie. Wąchając go mam w głowie jedną wizję. Dziewczę i młodzian bawią się berka w kwitnącym ogrodzie, albo sadzie, w którym jest rozwieszone pranie. Pranie już wyschło i się leniwie majta na sznurkach. A oni między tym praniem gruchają sobie jak gołąbki. Powyższe to niestety kompletnie nie moja bajka. Brak w nim tajemnicy, czy pieprznej, przekornej nuty. Nie wyczuwam w nim niczego, do czego chciałabym wrócić i poszukać na nowo. Cóż, nie pozostaje mi nic innego, jak ustąpić pola i dać odkrywać zapachy tej marki tym, na których one chcą się rozwijać. Ogólnie kompozycję określiłabym jako kwiatowo-świeżą, na wiosenno-letnią (byle nie upalną) porę. Używam tego produktu od: testowanie ogólne Ilość zużytych opakowań: próbki

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie