Pasty do zębów

Sensodyne Fluoride, Pasta do zębów (nowa wersja)

Sensodyne Fluoride
e-ZikoApteka.pl
Pasta do zębów Sensodyne Flouride 75ml Darmowa dostawa od 99 zł!

• 13 czerwca 2024 o 12:18
    Kolejna antypasta od Sensodyne
    Niestety! Kolejny raz zawodzę się na marce której ufałam kilka ładnych lat i która, nie ma co mówić, ratowała moje zęby nie jeden raz. Sensodyne działa na moje zęby kojąco zapobiegając nadmiernej nadwrażliwości, szczególnie latem kiedy mam największy kontakt z owocami których kwasy działają na mnie niekorzystnie. Tym razem po dłuższym stosowaniu Oral B mąż zakupił pastę Sensodyne na lekkiej promocji i bardzo szybko chciał ją ponownie wyrzucić za okno. Ja nie wiem, mówię to kolejny raz, nie wiem co producent robi z formułą produktu! Kiedyś te pasty to były niekwestionowane hity. Dobre, mocne, pieniące się. Obecnie każdy wybór Sensodyne to wielkie rozczarowanie.Co mi nie odpowiada? Praktycznie wszytsko! Za tę cenę dostajemy dość drogi, niewydajny produkt którym nie idzie doczyścić zębów! Formuła jest tak rozwodniona i lekka, że po włożeniu do buzi zupełnie się rozmywa i zamienia w wodę a nie w pianę. W związku z tym masz wrażenie mycia zębów samą wodą i szczoteczką. Im więcej pasty nabierzesz tym więcej wody masz w ustach a efekt umycia zębów jest znikomy. Na minus smak pasty który jest nieciekawy oraz mój znienawidzony efekt gryzienia pasty po jej wypluciu i płukaniu jamy ustnej. Pasta szczypie w język co przechodzi dopiero po kilku sekundach. Ohyda! Jak tylko pasta się skończy to zdecydowanie wracam do bogatej formuły Oral B która wystepuje również w wersji dla zębów wrażliwych.
    Zalety:
    • Na dzień dzisiejszy jedyną zaletą jest dostępność tych past
    Wady:
    • Od ceny poprzez wodnistą, niepieniącą się konsystencję. Szczypie, nie domywa
    Marza97
    25 maja 2024 o 18:20
    W ogóle się nie pieni
    Ta pasta prawie w ogóle się nie pieni.. i jak tu myć nią zęby? Konsystencja jest dość lejąca, dodatkowo brak wytwarzania piany sprawia, że mam wrażenie, że zęby są w ogóle nie umyte. Smak jest w porządku, niezbyt intensywny, nie palący. Nie podrażnia dziąseł. Kolejny minus to cena, jest dość wysoka. Jednak wyżej podane powody dyskwalifikują ten produkt i na pewno więcej go nie kupię.
    Zalety:
    • smak jest w porządku
    Wady:
    • nie pieni się
    millane
    28 lipca 2023 o 15:13
    Taka sobie
    Pasta do zębów wrażliwych o miętowym smaku. Dobrze odświeża, choć ja wolę jeszcze mocniejsze, miętowe odświeżenie. Minusem jest opakowanie z zakręcanym korkiem, bardzo niewygodne w użytku. Nie zliczę ile razy spadła mi zakrętka. Myślę, że ocena byłby wyższa, gdyby tubka miała zatrzask.
  • 29 marca 2023 o 23:39
    Dobra na codzień
    O tej paście powiedziałabym, że jest idealna do codziennego stosowania. Jest łagodna w smaku, no taka właśnie właśnie, że za każdym razem możesz po nią bez problemu sięgnąć. Jeżeli chodzi o nadwrażliwość zębów, która niestety mam, to radzi sobie dobrze.
    mm2991
    8 listopada 2021 o 7:21
    Dobra pasta
    Pasta bardzo dobra dla wrażliwych zębów. Pasta ma miętowy smak i bardzo dobrze odświeża oddech. Pasta do zębów dobrze trzyma się szczoteczki oraz świetnie oczyszcza zęby. Podczas stosowania nie podrażnia ani zębów ani dziąseł, nie powoduje krwawienia. Świetnie łagodzi nadwrażliwość. Pasta jest wydajna i łatwo dostępna.

Zobacz także inne Pasty do zębów