Cienie do powiek

Bobbi Brown Long Wear Cream Shadow Stick Kremowy cień do powiek w sztyfcie

Bobbi Brown Oczy Cień do oczu 1.6g (858095)

• 5 czerwca 2024 o 22:21
    Bardzo trwała
    Cień jest super trwały. Ma przyjemną konsystencję, dobrze się go aplikuje. Nie tworzy na powiece skorupy i jej nie obciąża. Zastyga i nie rozmazuje się. Nie zbiera się w załamaniach powieki. Świetny do szybkiego makijażu. Utrzymuje się cały dzień. Niestety minusem jest wysoka cena.
    Igorme
    7 czerwca 2023 o 8:44
    Cień i baza
    Posiadam odcień Nude Beach - bardzo uniwersalny zgaszony średni róż. Cień jest bardzo kremowy, doskonale rozciera się palcem, można go nałożyć niemal w ciemno ponieważ rozłożenie pigmentu na powiece jest bardzo równomierne. Cień nie zastyga do całkowitego matu co jest plusem kiedy stosujemy go jako bazę pod cienie prasowane lub sypkie. Jeśli używam go samodzielnie to po prostu delikatnie pudruję powiekę pudrem transparentnym :) Uważam, że cień w kremie to podstawa dla fanki makijażu oka wykraczającego poza użycie tuszu - ten jest naprawdę wart polecenia.
  • 30 marca 2023 o 11:01
    „Czy ja was kiedys oszukalam polecając cos?” Sylwia Butor. Tak Sylwio, tym produktem.
    Podatność moja na reklamy Sylwi Butor na instagramie wygrała. Zakupiłam bardzo drogi i designerski cień do powiek. Wmawialam sobie, że bede miała praktyczny cień na wyjazdy. Wydałam ciezko zarobione pieniądze. Kolor taupe. Kolor ktory miał byc jasnym brązem. Jego kolor jest tak czerwony, ze ostatnio gdy zrobiłam sobie nim makijaż moj chłop krzyknął „co ci sie stało?” Myslal ze dostałam reakcji alergicznej, i zaczerwienilo mi oczy dookoła. Blendowanie tragiczne, nie da sie tego rozetrzeć. Klei sie do powieki. Kolor okropny. Wyrzucone pieniądze w błoto.
    Wady:
    • Kolor taupe jest czerwienią nie brązem
    • Brak możliwości blendowania
    • Klei sie powieka
  • 9 grudnia 2021 o 15:27
    Oj, niewypał
    Posiadam cień w kolorze taupe. Zachęcona dobra jakością kosmetyków Bobbi Brown, zakupiłam i to "cudo". Z dobrych rzeczy - forma wykręcanego sztyftu. Reszta już całkiem mnie zawiodła. Pomimo, że cieniowi nie można odmówić trwałości, w noszeniu jest zupełnie niekomfortowy. Mam lekko opadające powieki a ta kleista konsystencja kredki okropnie mi przeszkadzała. Skóra się skleja przy każdym mrugnięciu, wkurza. Kolor mało wyrazisty, żeby uzyskać ciekawy odcień trzeba nałożyć wiele warstw. W nakładaniu - jedna warstwa niby łatwo, ale nie widać wtedy koloru. Kolejne warstwy, to takie trochę smarowanie świeczką po oku. Ech, wydałam dużo pieniędzy, szkoda mi wyrzucić, ale każda próba oswojenia cienia kończy się niepowodzeniem. Dodaję gwiazdkę za trwałość.
    Zalety:
    • forma sztyftu
    • trwałość
    Wady:
    • lepiąca warstwa na powiekach
    • słabe napigmentowanie
    amorito
    29 kwietnia 2021 o 10:35
    poręczna i niezbędna
    Bardzo lubie produkty ktore pomagają rano skrócić czas na makijaż. Dla mnie Bobbi się świetnie sprawdził na wakacjach, malutko miejsca w kosmetyczce, poręczny bo nie trzeba żadnych pędzelków do aplikacji no a efekt jest. Miałam oczywiście już od dawna do czynienia z takimi produktami od Clinique, Yoko, Loreala czy Maybelline. Tutaj jest bardzo fajny look, ale w zależności od odcienia. Nie wiem dlaczego taka marka ma niewątpliwie różna jakość tekstury produktu i wykończenie, przez co różne odcienie mają się inaczej na powiece. Dla mnie najlepsze są taupe - pięknie się rozciera, idealny bazowy, uniwersalny całodzienny można powiedzieć, odrobina i świetna pigmentacja. K nude beach z kolei zupełnie jest subtelniakiem, taki do uzupelnienia makijazu dosc transparentny, niezbyt mocno pigmentowan bark- idealnie współpracuje z taupe, oba są mega udane, mają intensywne kolory dobrze się rozcierają. Reasumując jeśli się znajdzie swój kolor to produkt wyprze inne bardziej angażujące czas produkty.
    Zalety:
    • swietnie sie aplikuje
    • dobrze rozciera
    • wydajny
    • uniwersalny
    • oszczędza czas
    Wady:
    • niestety nie wszystkie odcienie są idealnie doskonałe, tzn nie wszystkie idealnie pasują do mnie;)

Zobacz także inne Cienie do powiek