Szampony do włosów

Receptury Babuszki Agafii Apteczka Agafii, Szampon dermatologiczny dziegciowy, tradycyjny przeciw łojotokowi

Pierwoje Reshenie EKO Dermatologiczny szampon przeciwłupieżowy dziegciowy łupież, łojotok, łuszczyca 250ml

• 12 stycznia 2023 o 4:35
    TOP wśród szamponów dla ŁZS
    Posiadam średnioporowate włosy, miejscami wysokoporowate. Skóra głowy wrażliwa, z diagnozą ŁZS. Ten szampon przynosi ukojenie - nic nie swędzi, włosy aż skrzypią po podwójnym umyciu. ZALETY: - ilość w stosunku do ceny, - cena, - wydajność (stosuję 2x w tygodniu, starsza mi na długo), - przyjemnie się pieni (ale nieprzesadnie, dla mnie to jest na plus), - domywa włosy i skórę głowy, - dziegieć, który jest wskazany dla ŁZS - skóra głowy nie swędzi po umyciu, WADY: - pochodzenie producenta, - największą wadą jest dawkowanie - ale po dłuższym czasie robi się to już intuicyjnie. Nie ma żadnej pompki czy mniejszego otworu, po prostu nalewa się przez otwór większy niż w standardowej butelce mineralnej. NEUTRALNE: - to może być zapach. Dla mnie jest okej i myślę, że to kwestia gustu.
  • 26 stycznia 2021 o 15:21
    Najlepszy ziołowy jaki miałam
    Stosowałam jakiś czas temu, na nawracający łupiez, suchą skórę. Ten szampon podziałał znakomicie, inne szampony dziegciowe tak nie działają. Niestety nigdy później w sklapach tego szamponu już nie spotkałam, szkoda, że jest tak słabo dostępny.
    Zalety:
    • skuteczność
  • 7 września 2020 o 17:44
    Jestem na nie, nie pomaga na przetłuszczenie skóry głowy i łupież
    Jako że mam nawracający łupież jestem doskonałą osobą do przetestowania tego szamponu. Dużo czytałam o właściwościach dziegciu i postanowiłam przy okazji wizyty w aptece dorzucić ten szampon. Obiecujący składnik znajduje się gdzieś na końcu składu i nie w czystej postaci, może też dlatego wcale mi nie pomógł. Aczkolwiek muszę przyznać że dobrze myje się nim włosy, jest bardzo wydajny, nie powoduje swędzenia głowy i delikatnie oczyszcza. Niestety nie spełnia swojej głównej funkcji, więc jestem na nie.
    • nie powoduje swędzenia
    • delikatnie oczyszcza
    Wady:
    • nie likwiduje łupieżu
  • 26 lipca 2019 o 16:00
    Naturalny szampon
    Jak większość produktów Babci Agafii i ten mnie nie zawiódł :) Bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy, ale zarazem jej nie podrażnia. Jak na bardzo mocny szampon działa wyjątkowo łagodnie i nie przesusza włosów na długości :)
    • Oczyszczanie
    Wady:
  • 25 czerwca 2019 o 11:53
    Ulubieniec
    Szampon ten kupiłam przypadkowo. Przez pewien okres miałam problem ze skórą głowy, pojawiały się strupki i żaden szampon sobie z tym nie radził oprócz tego! Jest bardzo wydajny, przyjemnie pachnie, ma bardzo niską cenę a przede wszystkim działa! Moja skóra głowy jest zdrowa a włosy lśniące i mocniejsze.