WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Szampony do włosów

Receptury Babuszki Agafii 5 Soków, Jałowiec Agafii, Jałowcowy szampon - łaźnia przeciw wypadaniu włosów

• 1 lutego 2022 o 8:33
    Dobry, delikatny szampon
    Jałowcowy szampon kupiłam w drogerii internetowej za około 8zł. Rosyjskie kosmetyki są w niskich cenach i cechuje je zazwyczaj łagodny, naturalny skład. W tym szamponie znajdziemy ekstrakty roślinne o łagodnym działaniu, nie przeszkadzają mi nawet zewsząd hejtowane SLS-sy, dzięki którym szampon dobrze się pieni a ja mam poczucie dobrze oczyszczonej głowy. Gdyby działały na moją skórę głowy wysuszająco to pewnie unikałabym im, ale nic takiego się nie dzieje, skóra nie jest zaczerwieniona czy podrażniona, nie łuszczy się, nie swędzi. Szampon ma konsystencję żelu o zielonkawym kolorze i pachnie ziołowo, czego po samej nazwie ‘jałowcowy szampon’ można było się spodziewać. Ja odbieram ten zapach jako przyjemny, nie bije sztucznością. Oczyszcza skórę głowy bardzo dobrze, jest odświeżona i nie przetłuszcza mi się przedwcześnie. Szampon jest dedykowany włosom cienkim i skłonnym do wypadania. Moje włosy są raczej normalne, średnioporowate, ale nie uznałabym ich za grube. Szampon działa na nie bardzo delikatnie, nie plącze mi ich a po umyciu włosy są miękkie i przyjemne w dotyku. Nie znoszę, kiedy po umyciu włosy robią się tępe i matowe, tu na szczęście nie ma tego problemu. Choć wielkiej różnicy we wzmocnieniu i ograniczeniu wypadania nie zauważyłam, to i tak mam pozytywne odczucia z jego stosowania, właśnie dzięki łagodnemu działaniu. Mam też tak, że ziołowym szamponom ufam, bo nie robią krzywdy skórze ani włosom i w tej cenie na pewno warto go wypróbować. Butelka o pojemności 280ml wystarczyła mi na 2 miesiące i uważam, że to dobry wynik. Czuję się zachęcona do wypróbowania innych, ziołowych szamponów z Agafii a do tego z pewnością jeszcze wrócę :)
    Zalety:
    • formuła żelu, która dobrze się pieni
    • łagodny dla skóry głowy, nie powoduje podrażnień, wysuszenia czy swędzenia
    • skóra jest dobrze oczyszczona i odświeżona
    • nie plącze włosów a po umyciu są miękkie i przyjemne w dotyku
    • ziołowy, przyjemny zapach
    • niska cena
    • nie zauważyłam specjalnej różnicy we wzmocnieniu włosów, ale tak czy inaczej pozytywnie go odebrałam
  • 10 grudnia 2021 o 21:10
    Pół na pół
    Ten szampon zakupiłam razem z balsamem , zapewne miał w tym swój udział ze włosy nie wypadały mi po ich zastosowaniu . były miękkie w dotyku i miały trochę blasku . Pieni się bardzo mocno , wystarczy dozę szamponu by spienić cale włosy . Zapach przyjemny drzewny .. mnie aż tak nie zachwycił a także nie odrzucił . Polecam bardzo ten duet może zdziałać cuda
  • 9 lipca 2019 o 12:34
    Śmierdzący szampon
    Dostałam około pół butelki szamponu do wykończenia i cieszę się, że tylko tyle. Skład szamponu nie powala, mógłby być lepszy. Zawiera mocne detergenty, chociażby Sodium Laureth Sulfate, będący na drugim miejscu w składzie. Moje włosy nie polubiły się z nim. Używając tego produktu często włosy były szorstkie i miałam wrażenie jakby niedomytych. Konsystencja przyjemna, w kolorze żółto- zielonym. Zapach dla mnie był straszny. Raczej nie skuszę się na kolejny zakup tego szamponu.
    Zalety:
    • Konsystencja szamponu,
    • Cena,
    • Opakowanie,
    • Dostępność;
    Wady:
    • Zapach,
    • Skład,
    pysiam
    17 kwietnia 2019 o 14:09
    polubiłam mimo wad
    Wcześniej miałam szampon cedrowy od Babci Agafii, który był miłym średniakiem. Jałowcowy jest bardzo podobny. Dobrze oczyszcza moje włosy, bardzo przyjemnie i nietypowo pachnie i jest tak samo bardzo niewydajny. Trzeba użyć go więcej na jedno mycie w porównaniu do innych szamponów. Drugi raz raczej nie kupię, choć trzreba przyznać, że zapachy tych szamponów są interesujące.
  • 1 marca 2019 o 21:30
    Pokładałam w tym szamponie wielkie nadzieje
    Produkty marki 'Przepisy Babci Agafii' to bardzo szeroka oferta kosmetyków nie tylko do włosów, ale także do ciała i twarzy. Jest to rosyjska firma, która reklamuje się, że jej asortyment oparty jest na bazie oryginalnych receptur syberyjskiej zielarki Agafii Tihonownej Jermakowej. Z linii jałowcowej moją uwagę zwrócił ten produkt , bo jak wiadomo dobry szampon to podstawa. Kosmetyk znajduje się w fioletowej, średniej wielkości butelce. Na przodzie opakowania widnieje charakterystyczna grafika przedstawiająca w.w zielarkę-jest to znak rozpoznawczy marki. Butelka posiada etykiety w języku rosyjskim, ale z tyłu jest naklejka w naszym ojczystym języku. Nakrętka ma kolor czarny i nie jest standardowa. Po przyciśnięciu zaznaczonego miejsca unosi się jej cześć z otworem, który jest odpowiedniej wielkości. Czytając wcześniejsze recenzje zastanawiałam się czy mam ten sam produkt, ale zgadza się nazwa,skład, gdzie SLS jest na drugim miejscu co mnie zdziwiło, zapach, gdzie wyczuwa się leśny aromat drzew iglastych, kolor-zielonkawy, ale różni się inna cecha produktu. Przede wszystkim kosmetyk, który ja posiadam ma zgęstniałą, żelową konsystencję przez co wydobycie szamponu jest utrudnione. Co do działania to szampon słabo się pieni przez co staje się niewydajny. Jednak doczyszcza bardzo dobrze pasma, nawet z olejów. Niestety po użyciu włosy są poplątane i twarde, niemiłe w dotyku. Nie spowodował powstania łupieżu czy wysypki na skórze głowy za co ukłony. Najważniejsze czy ograniczył wypadanie włosów?, bo dla tego problemu jest dedykowany.Otóż nie zauważyłam takiego efektu. Wydaje mi sie, że szampon nie nadaje się do codziennego mycia i raczej będą z niego zadowolone osoby, które nie mają kłopotów z włosami. Produkt kosztuje niewiele i jest bardzo łatwo dostępny.
    Zalety:
    • Zapach, doczyszcza włosy,nie powoduje łupieżu czy wysypki, cena, dostępność
    Wady:
    • Konsystencja, słabo się pieni, niewydajny,(SLS na drugim miejscu), po użyciu włosy poplątane i niemiłe w dotyku, nie spełnił swojej podstawowej roli