Szampony do włosów

Head & Shoulders Menthol Fresh, Przeciwłupieżowy szampon do włosów

• 4 lutego 2025 o 12:18
    Mój ulubiony i niezastąpiony szampon
    Uwielbiam ten szampon. Właśnie ten mentolowy spośród innych dostępnych wariantów, jest moim ulubieńcem. Powracam do niego zawsze i staram się by zawsze był w moim domu na półce. Borykam się już od dłuższego czasu z łojotokowym zapaleniem skóry głowy i proszę mi uwierzyć naprawdę stosowałam wiele różnych szamponów dedykowanych do tego typu problemów. Od delikatnych szamponów po intensywnie oczyszczające... Niestety nic mi tak nie pomaga jak właśnie Head Shoulders Menthol. Najwidoczniej zawiera w swoim składzie coś, co mi służy. A raczej moim włosom. Po innych szamponach skóra mojej głowy wymaga codziennego mycia...już po kilku godzinach pojawia się brzydki zapach skóry głowy. Tylko po szamponie Head Shoulders Menthol moja głowa pięknie pachnie, a włosy długo są świeże i błyszczące. Ja wiem,że skład może nie należy do najlepszych ale naprawdę próbowałam już tylu opcji jeśli chodzi o szampony,że tylko Head Shoulders wygrywa. Od wielu lat to mój numer jeden. Lubiłam jeszcze Head Shoulders Ocean czy jakoś tak, ale nie mogę go nigdzie znaleźć. Też był bardzo fajny i przyjemnie chłodził głowę. Polecam wszystkim.
    Zalety:
    • Jakość, działanie, zapewnia długotrwałe uczucie świeżości, pięknie pachnie, leczy ŁZS, konsystencja
    Wady:
    • Troszkę cena, choć można czasem kupić na promocji.
  • 28 stycznia 2025 o 17:17
    Trzymam się tej marki jak tonący brzytwy.
    To szampon, który mogłabym nazwać mentolową bombą dla mojej głowy. Od razu przy pierwszym użyciu czuć ten lodowaty, miętowy powiew, jakby ktoś otworzył okno w środku zimy prosto na moją skórę głowy, orzeźwienie na maksa! Sama konsystencja szamponu jest gęsta, kremowa, a przy tym pieni się jak szalona. Jedna porcja na nadgarstku wystarcza, żeby umyć nawet długie włosy, a mam je do pasa, więc na pewno nie zniknie z łazienki po tygodniu. Plus za wydajność, bo z tym bywa różnie, a tu mam wrażenie, że butla starczy na długo. Opakowanie też daje radę, klasyczne plastikowe, ale zamknięcie na klik jest wygodne i solidne, nic się nie wylewa, a przy mokrych rękach nie trzeba walczyć, żeby się do niego dostać. Kolor szamponu to intensywny niebieski, co tylko potęguje wrażenie świeżości, aż czuć ten mentolowy chłód na widok tej barwy. Ta świeżość w zapachu sprawia, że chce się go używać nawet wtedy, kiedy wcale nie jest to konieczne. No, prawie, bo ja akurat nie przepadam za miętą. Działanie? Od razu po umyciu czuć różnicę. Skóra głowy jest wyraźnie oczyszczona, włosy miękkie, a swędzenie, które czasem dopadało mnie przy innych szamponach, przestaje istnieć. No i oczywiście łupież, ten szampon radzi sobie z nim na piątkę. Po pierwszym myciu już widać różnicę, a regularne stosowanie sprawia, że włosy są w 100% bez białych niespodzianek na ramionach. Ale uwaga, bo tutaj wchodzi mały haczyk, ten szampon uzależnia! Serio, jeśli przestanie się go używać na rzecz innego szamponu, łupież szybko wraca. Miałam okazję to przetestować, bo próbowałam czegoś innego i nie skończyło się to dobrze. Teraz trzymam się tej marki jak tonący brzytwy. Przyznam szczerze, że sam zapach mentolowy nie jest moim ulubionym. Kupowałam szampony z tej serii w innych wersjach zapachowych i zdecydowanie bardziej pasowały mi te inne zapachowe nuty. Ale niestety, w Rossmannie była tylko ta wersja, więc z braku laku musiałam wziąć Menthol Fresh. Na szczęście zapach nie utrzymuje się długo na włosach, więc jakoś to przeżyłam. Gdyby jednak ktoś uwielbiał mentolowe klimaty, to będzie zachwycony. Mimo intensywnego zapachu i działania ten szampon nie podrażnia. Włosy po kilku użyciach są gładkie, zdrowo wyglądają, a do tego świetnie się układają. No i to uczucie świeżości naprawdę trwa długo, co przydaje się szczególnie w upalne dni albo po treningu.
    Zalety:
    • duża butla z zamknięciem na klik
    • gęsty i wydajny
    • naprawdę odświeża
    • usuwa łupież już od pierwszego użycia
    • nie wysusza skóry głowy
    Wady:
    • uzależnia
    • mentolowy miętowy zapach, akurat nie przepadam za nim
  • 16 stycznia 2025 o 10:39
    jest ok
    Bardzo lubię ten szampon bo ładnie oczyszcza skórę głowy odświeżając ja i jednoczesnie pozbywa się łupieżu. Ma wygodne opakowanie i dobrą konsystencję . Bardzo ładnie pachnie. Cena około 20 zł za 360 ml. Wszędzie idzie go kupić. Jedynym minusem jest to, że troszkę wysusza włosy.
    Zalety:
    • ładny zapach, dobra konsystencja, dobrze oczyszcza skórę głowy
    Wady:
    • trochę wysusza włosy
    Netili
    3 sierpnia 2024 o 12:11
    Minimalizuje łupież już po pierwszym użyciu
    Szampon do włosów head & Shoulders mentol fresh zakupiłam w osiedlowym sklepie, a to dlatego że ostatnio zmagam się z suchym łupieżem i swędzeniem skóry głowy, może zacznę od tego że produkt ten jest gęstej konsystencji w niebieskim kolorze, pachnie bardzo świeżo jak standardowy szampon przeciwłupieżowy, szampon ten łatwo się pieni i wystarczy już mała ilość żeby umyć nim włosy, ponad to już podczas mycia chłodzi skórę i przynosi ulgę redukując swędzenie, co do działania to faktycznie pozbywa się łupieżu nawilża skalp i włosy, dodam także że nie plącze pasm a ładnie je wygładza, razem z odżywką sprawia że końcówki są sypkie i lejące, z chęcią wrócę jeszcze do niego nie raz, z mojej strony jak najbardziej polecam.
    Zalety:
    • Redukuje łupież i swędzenie
    • Nawilża skórę głowy i włosy
    • Nie plącze
  • 28 maja 2024 o 20:47
    czujesz miętę?
    bo ja nie. przynajmniej nie do tego szamponu. Znam go dobrze, bo stosowałam go regularnie przez lata... lata temu. Do tej pory nie wróciłam, co świadczy o tym, że na rynku na szczęście znajdują się lepsze pozycje. Według etykietki jest to szampon przeciwłupieżowy. Tylko według etykietki. Bo prawdę mówiąc, to od niego dostałam łupieżu. Walczy z łupieżem, a jednak go powoduje? Hm, może powoduje łupież, by miał z czym walczyć? Opakowanie to po prostu klasyka H&S - minimalistyczna pochylona butla, toporna, nieporęczna, ciężka w otwarciu, mocno trąci latami 90-tymi, ozdobiona liśćmi mięty (grafika elementu przewodniego miła dla oka; czcionka - banalna). Ma bardzo gęstą, kremową konsystencję, co nie znaczy, że jest wydajny. Nie jest. Musiałam myć włosy dwukrotnie (czasem i trzykrotnie!), a taka butla wystarczyła mi na miesiąc. Świeżość włosów utrzymuje się do 72 godzin - zgadzam się z tym! Co dwa, trzy dni musiałam myć głowę ponownie. Cena - nie wiem, czym spowodowana... Ten szampon prezentuje taki poziom, że powinien kosztować max. dychę, a nie 30zł. Żeby wyjaśnić tę dodatkową gwiazdkę (pomijając sentyment), to przyznam, że...
    Zalety:
    • Ładnie pachnie: miętą zmieszaną z kremową nutą, a podczas mycia rzeczywiście czuć mentolowe odświeżenie. Tworzy solidną pianę, która łatwo się spłukuje. Szampon nigdy nie splątał mi włosów, nie spowodował kołtunów, nie spuszył - przeciwnie, wygładził włosy. Dostępny w każdym hipermarkecie, sieciówce drogeryjnej, drogeryjce osiedlowej, kiosku.