Pasty do zębów

Marvis Jasmin Mint, Jaśminowo-miętowa pasta do zębów

Marvis Toothpaste Jasmin Mint Pasta Do Zębów 75ml

• 20 listopada 2024 o 15:03
    Ciekawa opcja smakowa,ale żeby miłość aż po grób to nie
    Eksplorowanie rynku dentystycznego weszło mi w krew od czasu założenia aparatu ortodontycznego i stąd też moja uwaga w skupiła się na paście Marvis. Widziałam markę wcześniej ale jakoś tak omijałam głównie ze względu na cenę,bo jednak dla osoby myjącej zęby po kilka razy dziennie cena zaczyna mieć znaczenie. Niemniej przy okazji którychś zakupów stwierdziłam a co mi szkodzi raz spróbować. I w zasadzie to by była moja recenzja,bowiem z pastą z Marvis jest jak z jakimś egzotycznym owocem czy drogim daniem w restauracji. Warto spróbować dla zaspokojenia ciekawości a potem już wiemy ,że jest ok ale niekoniecznie za te pieniądze. Pasta jest wydajna,ma dość tępą, kredową teksturę (porównując np. do past żelowych) ale nie wpływa to specjalnie na użytkowanie. Faktycznie jest mocno jaśminowa co jest dużym plusem, używa się jej przyjemnie,dobrze domywa zęby ale jak dla mnie to jednorazowa przygoda.
  • 13 sierpnia 2024 o 12:27
    Nic specjalnego
    Nic specjalnego, chyba że ktoś koniecznie chce pasty o mniej standardowym smaku. Pasta robi to co ma robić - czyści zęby. Tutaj nie miałam co do niej zarzutu. Zapach/smak są okej, czuć że to trochę coś innego niż standardowa pasta, ale niekoniecznie chcę kupić drugie opakowanie. Za tę cenę myślę, że nie warto, jeśli nie potrzebujesz innego smaku niż miętowy.
    mrskm
    14 kwietnia 2023 o 10:25
    Jest ok
    Pasta jest ok, ale nie jestem jej zwolenniczką do codziennego stosowania. Ma ładny jaśminowy zapach, który po czasie przestał mi niestety odpowiadać. Po zastosowaniu pasty niestety nie utrzymuje się zbyt długo uczucie świeżości w jamie ustnej, co jest dla mnie minusem. Opakowanie jest poręczne. Produkt jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • działanie
  • 16 stycznia 2022 o 22:21
    Początek był super ale im dalej tym gorzej
    Kupiłam ze względu na pozytywne opinie, które gdzieś mi się ciagle obijały ale czy jest się tak czym zachwycać? Dbanie o higienę jamy ustnej to ważna rzecz w ciągu dnia i mycie zębów minimum dwa razy dziennie to jak amen w pacierzu a dodatkowy płyn do płukania jamy ustnej zamyka pielęgnacje zębów. Regularna w nitkowaniu nie jestem ale staram ske robić to często. Najczęściej stosowałam pasty Elmex (pomarańczowe i fioletowe opakowanie) oraz od czasu do czasu spróbuje czegoś nowego ale bardziej sięgam te polecane przez dentystę. Pasta Marvis widziałam wyłącznie w sklepie online i od dawna ciekawiła ale przyznam, że mimo, że na pasty nie wydaje mało bo w granicach 15 zł to na tę było mi jakoś szkoda pieniędzy No ale w końcu kupiłam wersje z jaśminem. Zamknięta w tubce, której łatwo wydobywa się pasta w białym kolorze o specyficznym zapachu a smaku. Wcześniejsze pasty typu Elmex nie dawały odświeżenia jak pasty za 4 zł ale wiem, że w jakiś sposób przyczyniają się do posiadania zdrowych zębów. Jaśminowa pasta rzeczywiście przypomina w smaku i zapachu jaśmin i nie jest to taki perfidny zapach czy smak ale każdy wyczuje. Pasta jest mega wydajna bo dobrze się pieni. Wracając do jej smaku, zapachu to na początku był dla mnie fajny, coś innego ale z biegiem czasu nie jest już tak jak na początku. Szczerze mówiąc bardziej wolę Elmex, która swoim smakiem nie powala ale właśnie dzięki temu używam jej od lat a tutaj? Używam pasty przez dobry miesiąc i już bym chciała żeby się skończyła a uwierzcie długa droga do tego. Pasta prócz tego smaku jest jak najbardziej ok ale jeśli chodzi o ochronę zębów, dbanie o nie, nie potrafię się wypowiedzieć bo nawet po jednym opakowaniu nie można tego wywnioskować. Pasta z całą pewnością dobrze oczyszcza zęby i całkiem możliwe ze spróbuje ale inna wersje smakową. A co najważniejsze żadna pasta nie zastąpi wizyty i dentysty czy higienistki, która wykonuje skaling.
  • 31 października 2020 o 13:49
    Jest OK
    Rewelacyjna pasta, która świetnie wybiela zęby dzięki dodatkowi ksylitolu. Nigdy wcześniej nie widziałam aż takiej różnicy po czyszczeniu zębów, jeśli chodzi o ich odcień. Nie podszedł mi jednak zupełnie jej smak - ktoś pisał, że to zapach klapek od Chińczyka i tu się muszę zgodzić :) Też jestem zwolenniczką miętowych past, ale lubię testować inne opcje smakowe, natomiast ta tutaj okazała się niewypałem. Pasta w cenie regularnej ma jakąś chorą cenę, ale często można ją upolować np. w TK Maxx :) Odejmuję dwie gwiazdki, bo jednak inne warianty smakowe przemówiły do mnie bardziej ;) Piękna tubka, która się świetnie prezentuje w każdej łazience. Na pewno fajna opcja dla osób, które nie lubią miętowych past do zębów.