Bazy pod makijaż

Inglot Mattifying Under Makeup Base Matująca baza pod makijaż

Inglot
Inglot
INGLOT Baza pod makijaż matująca (20 ml)

Nasi użytkownicy zostawili 28 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

kaskaw8
    23 września 2024 o 20:09
    Kolejny produkt specjalnej troski
    Byłam zaskoczona, że ta baza jest tak przeciętna. Używam innej bazy z Inglota (do powiek) i jest super. Ta natomiast jest beznadziejna. Obstawiam, że w specyficznych warunkach może spełnić swoje zadanie, lecz nie mam ochoty bawić się z nią i spełniać jej warunki. Nie za tę cenę. Baza jest silikonowa. Czuć to od razu pod palcami i podczas rozprowadzania. Nie jest jakoś bardzo tępa. Tu mnie też zdziwiło, że podejrzanie swobodnie można ją rozpracować na skórze. Jej zadanie to matowienie? No nic z tych rzeczy. Pod makijażem tego totalnie nie widać! Dodatkowo miała wygładzać pory, zmarszczki itd... No nie za bardzo. Po niedługim czasie załamania skóry i pory były jeszcze bardziej uwidocznione. Jest też dość konkretnie wyczuwalna. Czuć oblepienie; dodatkową warstwę. Zapach jest też niezachęcający. Sztuczny, plastikowy. Jej cena w porównaniu do jakości i działania, jest dla mnie nie do przełknięcia. Opakowanie spoko, wydajność bardzo dobra, ale to za mało by mnie przekonało. Jedynym sposobem na jakiekolwiek zauważalne działanie tej bazy jest nałożenie jej na skórę i nienakładanie makijażu lub nałożenie np. czegoś lekkiego w kompakcie, by jedynie utrwalić efekt. Jednak to dla mnie niezadowalające i tylko po to nie chcę tak kombinować z tym produktem.
    Zalety:
    • Wydajność;
    • Nie uczula;
    • Opakowanie.
    Wady:
    • Nie matuje;
    • Nie wyrównuje faktury skóry;
    • Brak działania przedłużającego trwałość makijażu;
    • Nie daje praktycznie żadnych obiecywanych efektów;
    • Zapach;
    • Bardzo mocno wyczuwalna.
  • 10 listopada 2023 o 18:48
    Nie urzekła mnie Twoja historia
    Jeden z tych przypadków,gdzie mamy typowo love-hate relationship. Miewam sporo podejść do kosmetyków Inglot. Z jednej strony jest to marka z której jestem dumna, rodzima i rozpoznawalna na świecie,fajny design,taki trochę polski MAC. Z drugiej strony,za każdym razem kiedy już zdobędę się na wizytę w salonie marki i skuszę na cokolwiek innego niż bibułki matujące to pluje sobie potem w brodę,że nie poszłam w pewniaki i zachciało mi się nowości. Dokładnie takie odczucia mam w stosunku do tej bazy. Pani w salonie,a jakże zachwalała te bazę jako idealną pod podkład, idealną do cery mieszanej, nasłuchałam się masy pozytywów a tak naprawdę mam wrażenie,że przepłaciłam sporo za zwykłą, silikonową bazę,która tak naprawdę nie jest totalnie beznadziejna,ale jest absolutnym zwyklakiem wśród baz. Może pierwsze 2godziny wygląda przyzwoicie na twarzy i współgra z podkładem,potem wymusza stosowanie bibułek matujących (przypadek?) , zdarzyło mi się że zciastkowała się na twarzy. Zdecydowanie nie mój typ.
    Zalety:
    • Fajny design,nie zapycha
    Wady:
    • Marudna pod kątem dzialania
    U konsultantki
  • 10 października 2023 o 11:42
    Bardzo dobra baza pod makijaż
    Bazę tą kupiłam w sklepie Inglota i odrazu pokochałam ją. Codziennie wykonuję do pracy makijaż, więc taka baza jest mi bardzo potrzebna, Uwielbiam tą bazę, ponieważ stanowi podstawę mojego makijażu.
    Zalety:
    • wydajny
    • pięknie wygląda
    an_91
    7 lipca 2023 o 23:38
    Nie do końca trafiony zakup
    Mam dosyć przetłuszczającą się cerę w strefie T i sam podkład sobie z tym nie radzi. Kupiłam bazę, stosuję niewielką ilość zgodnie z zaleceniem miłej pani ze stoiska i przyznam, że jest to bardzo dziwna baza. Pod palcem jest całkiem gładka, przyjemnie się rozciera i od razu widać, że skóra jest matowa, lekko wygładzona. Podkład średnio się na niej rozprowadza, ale jakoś się przykleja. Efekt zmatowenia to kwestia godziny-dwóch, potem świecenie wraca do normy, zatem nie mogę powiedzieć, że baza daje z siebie wszystko - raczej jest to rodzaj bariery na skórę, która za wiele nie robi. No, może podkład aż tak nie wchodzi w pory. Pomyślałam, może trzeba troszkę więcej? Tak też zrobiłam - rozprowadziłam nieco większą ilość, przeszłam do nakładania podkładu i przeżyłam szok - podkład nie chciał się rozcierać, przykleił się na amen. Stałam przed lustrem z plamą na czole i próbowałam to ratować, jednak nic to nie dało - podkład zaczął się rolować i odchodzić płatami. Potwierdzam, że bazy trzeba nakładać znikomą ilość :)
    Zalety:
    • delikatne wygładzenie
    • łatwa aplikacja
    • bezzapachowa formuła
    Wady:
    • matuje na krótko
    • przy większej ilość przykleja podkład, nie pozwala go rozetrzeć, potem go waży
    apodiss
    15 lipca 2021 o 13:51
    Nie polecam.
    Miałam duże oczekiwania wobec tej bazy. Wcześniej używałam "zwykłej" ,również z Inglota, i byłam zadowolona. Pomyślałam, że pójdę o krok dalej i dlaczego by nie zniwelować wyświecania się cery. Jednak nic z tego. Mam cerę mieszaną - przesuszającą się na policzkach a tłustą w strefie T. Miałam nadzieję ujednolicić i wyregulować twarz. Baza - powiedziałabym "klasyczna" - czyli na bazie sylikonu, co w moim przypadku przy dłuższym stosowaniu powoduje zapychanie cery, tworzenie się podskórnych grubych wykwitów. Jest świetna jeśli chodzi o podtrzymanie makijażu, sprawia wrażenie gładszej skóry, ale jednak czuć nieprzyjemny film, który blokuje dostęp powietrza i wywołuje lekki dyskomfort. No a wracając do głównego zadania bazy, to niestety nie matuje. Mam wrażenie, że bez jej użycia moja cera jest dłużej w lepszym stanie, niż po zastosowaniu bazy.

Zobacz także inne Bazy pod makijaż