Emulsje, esencje i boostery

Lierac Prescription, Anti Blemish Dual Phase Concentrate Koncentrat dwufazowy przeciw niedoskonałościom

LIERAC PRESCRIPTION Koncentrat Dwufazowy Przeciw Niedoskonałościom 15ml

• 25 lutego 2021 o 21:31
    Koncentrat
    Skuteczny produkt. Najszybciej i najskuteczniej leczy wszelkie wypryski na twarzy, nie znalazłam nic lepszego, do tego przyspiesza gojenie czerwonych plam.
  • 10 października 2020 o 10:28
    Rewelacja!
    Świetnie wysusza niedoskonałości, ładne opakowanie, lekko chłodzi/piecze, przyjemny zapach, ładna szata graficzna. Poradził sobie u mnie między innymi z wypryskiem na brodzie który miałam już od ok. 6miesięcy mimo stosowania różnych maści. Jak dla mnie super.
    Zalety:
    • wysusza nie doskonałości
    • radzi sobie nawet z najbardziej uciążliwymi wypryskami
    • ładna szata graficzna
    • przyjemny mentolowy zapach
    • jak to stwierdziła jedna z użytkowniczek „czuć że działa”
    Wady:
    • mały minus za cenę, aczkolwiek z racji na jakość produktu cena nie jest aż tak zła
  • 31 marca 2020 o 17:18
    Działa, ale znalazłam tańszy zamiennik
    Na wstępie muszę zaznaczyć, że kochałam ten produkt przez lata, nie potrafiłam bez niego żyć i zużyłam chyba dziesiątki buteleczek. Pamiętam jeszcze te brązowe ze zdjęcia, miałam też te zielone, które są w sprzedaży teraz i przez długi czas byłam przekonana, że nie ma nic lepszego - a przetestowałam wiele podobnych kosmetyków z najróżniejszych półek cenowych i najdalszych zakątków świata (serio, sprowadzałam je sobie z zagranicy, tak bardzo byłam zdesperowana). Przede wszystkim ten produkt działa i nie ma co do tego wątpliwości. Nakładamy go wieczorem na krostki i kiedy budzimy się rano, są one bardziej płaskie, mniej widoczne, czasem znikają kompletnie - czego chcieć więcej? Jednak im dłużej zajmuję się pielęgnacją i im lepiej rozumiem, za co odpowiadają poszczególne składniki (i ile tak naprawdę kosztują), tym trudniej było mi wierzyć, że wydawanie co miesiąc niemałej przecież kwoty (od 40 do nawet 60 PLN) na ten kosmetyk jest konieczne. Poza tym zawiera on kamforę i mentol, których staram się unikać w swojej pielęgnacji (mogą podrażniać skórę i raczej nie one wpływają na skuteczność produktu), więc to dodatkowo zmotywowało mnie do szukania zamiennika. I znalazłam go: zwykła pasta cynkowa z kwasem salicylowym (tzw. pasta Lassari/Lassara), której cena waha się między ok. 4 a 8 złotymi, zależnie od apteki. Podobnie jak koncentrat Lierac zawiera właśnie cynk i kwas salicylowy (czyli to, co moim zdaniem stanowi podstawę skuteczności tego kosmetyku), a zamiast pozostałych komponentów koncentratu, mamy tylko poczciwą wazelinkę, która tworzy okluzyjną warstwę na powierzchni skóry i przez to wspomaga penetrację składników aktywnych. Na moją cerę działa ona nawet lepiej niż koncentrat Lierac, jest dużo tańsza i bardziej wydajna, dlatego prawdopodobnie już przy niej zostanę. Oba produkty są jednak dobre, skuteczne, sensownie sformułowane i poleciłabym je bliskiej osobie. :)
  • 18 listopada 2019 o 14:25
    Działa!
    Rewelacyjnie sprawdza się na punktowe zmiany, wypryski. Stosuję go nawet jeśli zmiana nie jest jeszcze widoczna, ale czuję, że już coś się tworzy pod skórą i automatycznie to uspokaja. Aktywne, czerwone niedoskonałości także bardzo fajnie i szybko redukuje. Przy stosowaniu na noc, rano już nie ma śladu po pryszcze lub jest znacznie zredukowany. Moim zdaniem działa bardzo dobrze, spełnia wszystkie moje oczekiwania i nie wymagam od niego nic więcej. Cena nie jest najniższa, ale moim zdaniem adekwatna do działania i wydajności. Ja mam wersję w nowej szacie graficznej (widoczne na zdjęciach)
    Zalety:
    • wydajny
    • widoczne efekety
    Drogeria Super-Pharm
    Moll87
    18 maja 2019 o 14:32
    Skuteczny likwidator wulkanów
    Produkt ma specyficzny sposób aplikacji. Przez alkoholowy roztwór wkładamy patyczek, by sięgnąć białego płynnego pudru. Wszystkie składniki mają właściwości wysuszające i przeciwzapalne w mocno aktywnym stężeniu. Stosowałam zawsze punktowo na powstający albo powstały już "wulkanik". Zawsze na noc i nie żałując warstwy płynnego pudru. W zależności od nasilenia wyjściowego stanu zapalnego problem znikał po 1 do 3 nocy. Bez wyciskania, bez konieczności używania ton korektora na dzień itd. Stosowany zgodnie z zaleceniami - niezastąpiony. Nie wiem czy kupię ponownie, bo szczęśliwie problemów z cerą typu trądzikowego coraz mniej, chociaż nadal 1 opakowanie mam i mimo, że na karku już ponad 30 to zdarza mi się używać.
    Zalety:
    • Skuteczność!
    Wady:
    • Specyficzna aplikacja - ale inna przy tym składzie nie jest możliwa, żeby był skuteczny.