Emulsje, esencje i boostery

Dr Skin Clinic Booster `Trądzik`

• 7 listopada 2023 o 22:15
    Ratunek dla mojej skóry
    Booster kupiłam w promocji w Rossmanie. Po otworzenia kartonika spotkała mnie miła niespodzianka: próbka kremu z tej marki. Samo serum zamknięte jest w szklanej buteleczce z pipetą. Ma lejącą, wodnistą konsystencję, co przy pierwszym użyciu bardzo mnie zwiodło. Serum jest tłustawe, oleiste. Po użyciu pozostaje tłusta warstewka produkty, która potrzebuje chwili by się wchłonąć. Po ok. 3 minutach aplikowałam kolejne kosmetyki nigdy nie miałam z nimi problemów. Skóra nie była przesuszona, dzięki mojej bogatej pielęgnacji. Stosowałam serum codziennie na noc, po trzy kropelki na całą buzię. Wystarczyło na ponad 7 miesięcy. Moje stany trądzikowe uspokoiły się. Pojawiały się momenty, że na mojej skórze nie było ani jednego wyprysku, a blizny goiły się szybciej. Krostki pojawiały się wraz z wahaniami hormonalnymi, ale szybko znikały. Zapach jest intensywny, pachnie drzewem herbacianym. Jest on jednak dużo subtelniejszy od wielu produktów, które stosowałam. Nie przyprawia o łzy. Obecnie testuję inny produkt, ale wiem, że mam już hit, do którego mogę wracać.
    Akdil11
    23 sierpnia 2023 o 19:13
    Kolejny bubel w kolekcji
    Jestem już na bardzo wysokim stopniu desperacji, jeśli chodzi o kolejne produkty, które w ogóle nie działają na moje problemy trądzikowe. Pierwsze wrażenie po tym produkcie można mieć naprawdę świetne, ponieważ po użyciu go na noc, rano skóra jest super gładka, matowa. Wydaje się, że produkt działa. Problem w tym, że gdy go zmyję, wszystko wraca, wszystkie zaskórniki, które wydawały się wyciszone, pojawiają się od razu po zmyciu tego serum rano. To pierwszy punkt. Druga kwestia, to działanie długotrwałe - używam codziennie na noc od około miesiąca - aktualnie mam jeszcze więcej syfów, niż miesiąc temu. Jestem więc bardzo zawiedziona, kosmetyk chwilowo "działa", ale tylko gdy zaschnie sobie na twarzy, a ja szukam czegoś co w ujęciu wielotygodniowym przyniesie mi redukcję zaskórników i stanów zapalnych. Kosmetyk dołącza do grona wypróbowanych bubli. Oprócz tego, produkt bardzo się leje więc kapie tam gdzie nie trzeba. Uważam też, że wchłania się bardzo powoli. Jeśli coś się zmieni, to zaktualizuję opinię, ale nie zanosi się na to.
    Zalety:
    • Efekt gładkiej skóry bezpośrednio po użyciu
    • Nie wysusza skóry
    Wady:
    • Efekt gładkiej skóry znika po zmyciu produktu
    • Produkt nie poprawia stanu cery po kilku tygodniach używania
  • 8 czerwca 2023 o 22:14
    super na niedoskonałości, ale trzeba uważać
    Serum kupiłam kilka miesięcy temu. Mimo zaleceń producenta, co do stosowania max 3 razy w tygodniu, na początku postanowiłam zaeksperymentować i używać codziennie ;)) Po krótkim czasie jednak stwierdziłam, że nie jest mi to potrzebne i przerzuciłam się na stosowanie co drugi dzień i... to był strzał w dziesiątkę. Skóra uzyskała idealny balans między złuszczaniem, a nawilżeniem. Serum super redukuje niedoskonałości, w tym trądzikowe, a stosowanie co drugi dzień pozwoliło skórze na regenerację. W tym momencie stosuję serum jedynie punktowo, ma tak silne działanie, że w ten sposób również super się sprawdza. Redukuje i "wysusza" niedoskonałości już po jednym użyciu. Minusem jak dla mnie jest jednak konsystencja- jest baardzo wodnista, przez co serum spływa z twarzy, a za razem tłusta. Jest to formuła "suchego olejku" o konsystencji wody, co jak dla mnie jest dość dziwnym połączeniem :)). Jednak mimo tego, działanie rekompensuje mi doświadczenia aplikacyjne;). Zdecydowanie polecam przetestować podczas zmagań z trądzikiem.
    Zalety:
    • działanie redukujące niedoskonałości
    • super działanie zarówno na całą twarz, jak i punktowe
    • bardzo wydajne
    Wady:
    • dziwna konsystencja
  • 31 stycznia 2023 o 18:35
    Działa!
    Booster zakupiłam po przeczytaniu wielu obiecujących recenzji, a poszukiwałam czegoś na ukojenie mojej kapryśnej cery. Mam skórę mieszaną z licznymi niedoskonałościami, głównie w postaci rozprzestrzenionej kaszki. Produkt stosowałam inaczej niż zaleca producent- nawet codziennie i na całą twarz. Nie mam problemu z eksperymentami, więc skóra nie zareagowała żadnym podrażnieniem, czy uczuleniem. Wręcz przeciwnie: niedoskonałości zaczęły się zmniejszać, cera zaczęła wyglądać lepiej. Całe serum zamknięte jest w matowej buteleczce o ładnej minimalistycznej etykiecie. Jest przeźroczyste o konsystencji suchego olejku. Zapach jest typowo leczniczy, dzięki olejkowi z drzewa herbacianego pachnie dość specyficznie. W pierwszej chwili przy aplikacji zapach jest dość mocno wyczuwalny, jednak mnie osobiście nie przeszkadza. Serum dobrze się wchłania, a zapach ulatnia. Zachwycona działaniem zakupiłam również krem nawilżający i jestem gotowa przetestować kolejne pozycje w kolekcji marki, które dedykowane są cerom problematycznym. Polecam
    Zalety:
    • Działanie
    • Wyciszenie zmian
    Wady:
    • Intensywny zapach, który nie każdemu może odpowiadać
    Luqia
    21 grudnia 2022 o 13:16
    Stosowanie wbrew zaleceniom producenta opłaciło się :D
    Booster ten kupiłam przez Instagramowe polecenia. Lubię testować wszelkie przeciwtrądzikowe produkty, bo takich też moja cera potrzebuje, więc nie zwlekałam z zakupem. Trafiłam wówczas na dobrą promocję, także kosztował mnie około 35-40 złotych w drogerii Rossmann. Moja cera jest mieszana, wrażliwa i trądzikowa. Twarz przetłuszcza się na strefie T, a boki bywają na zmianę normalne i suche. Mniej-więcej od 14 roku życia zmagam się z trądzikiem, choć kiedyś wyglądał on inaczej. Ale to nie taki trądzik, jak sobie wyobrażacie. Nie wydaje mi się, żeby było to coś zaawansowanego. Jednak dzień bez aktywnego wyprysku u mnie jest rzadkością, dlatego często sięgam po przeciwtrądzikowe sera, które przez swoją skoncentrowaną formułę są najskuteczniejsze. Tym razem zużyłam do ostatniej kropli booster siostrzanej marki Bandi Cosmetics - Dr Skin Clinic. Zanim przejdę do opisu, muszę napisać jedno - nie stosowałam go tak, jak zaleca producent, czyli max. 3 razy w tygodniu punktowo lub na wybrane partie twarzy. Nakładałam na całą twarz codziennie przez kilka miesięcy (od początku września do początku grudnia). Robiłam to na własną odpowiedzialność i żeby było jasne - nikogo nie namawiam do naśladowania. No, to teraz mogę przejść do recenzji :D. Bez wahania stwierdzam, że bardzo mi pomógł zarówno z wypryskami, jak i przebarwieniami po nich. Ma rzadką konsystencję przypominającą w dotyku wodnisty, suchy olejek. Ale na skórze już jak olejek się nie zachowuje. Wchłania się praktycznie do zera, pozostawiając cerę rozświetloną, lecz bez drobinek. Przez te kilka miesięcy wiele razy wybawił mnie z opresji. Może nie zapobiegał powstawaniu nowych pryszczy, ale świetnie je uspokajał i goił. W jedną noc potrafił zmniejszyć niedoskonałość o połowę, a w kolejne niemal całkowicie się takowej pozbywał. Poprawiał również ogólny wygląd skóry. Zniwelował większość zaskórników i wszelkich nierówności. Wygładził tak, że żaden peeling tego nie robił. Nie dziwota - w składzie znajduje się kwas salicylowy w 2% stężeniu oraz 0.3% destylatu olejku z drzewa herbacianego. To był mój pierwszy raz z tym kwasem i chyba jeszcze wielokrotnie do niego wrócę. Tak samo, jak do tego produktu. Co prawda ma tendencję do przesuszania skóry, ale wystarczy stosować odżywczy krem, najlepiej z ceramidami, który zapobiegnie nadmiernej utraty wilgoci. Także polecam ów booster wszystkim tym, którzy zmagają się z nieproszonymi Stefanami :D. Zapach jest naturalny, nie ma w składzie substancji zapachowych. A czym pachnie? Drzewem herbacianym. Jeśli ktoś nie wie, co to za woń, to mogę ją przypisać do rodziny eukaliptusa i mięty. W swojej czystej postaci jest świeża i tak intensywna, że może wywołać zawroty głowy. Jednak w tym boostrze aż takiej intensywności nie ma. Aromat drzewa herbacianego ma swoich zwolenników i przeciwników. Ja jestem gdzieś pomiędzy, choć bardziej w stronę przeciwnika. Nie należy ono do tych, które sprawiają mi przyjemność. Opakowanie to szklana, matowa buteleczka z pipetą. Wygląda profesjonalnie, nie ma na niej niczego zbędnego. Na pochwałę zasługuje zakrętka, którą bez problemu dokręca się prosto przez cały okres używania produktu. Piszę o tym, bo trafiałam i nadal trafiam na droższe sera, przy których zakrętki po dokręceniu wyginały się na jeden bok. Niby nic wielkiego, ale jednak taką perfekcjonistkę, jak ja, boli to w oczy :D. W tym przypadku nie mam się do niczego przyczepić. Całość ma dobrą jakość. Pojemność to ekstra wydajne 30ml.
    Zalety:
    • Uspokaja aktywne wypryski w jedną noc
    • W kilka nocy potrafi niemal całkowicie pozbyć się pryszczy
    • Rozjaśnia przebarwienia
    • Szybko się wchłania i rozświetla skórę
    • Pozbywa się zaskórników i wszelkich nierówności, więc genialnie wygładza
    • Nie podrażnia
    • Dobrze dogaduje się z każdym rodzajem kremu
    • Konsystencja wodnistego, suchego olejku
    • Ogromna wydajność
    • Ładne i dobrej jakości opakowanie
    Wady:
    • Może przesuszać skórę, dlatego lepiej stosować go wraz z odżywczym kremem