Emulsje, esencje i boostery

BasicLab Dermocosmetics Esteticus, Antyoksydacyjne serum regenerujące ‘Odżywienie i wyrównanie’

BasicLab Esteticus Serum Odżywienie i Wyrównanie 30ml
BasicLab
Nawilżający emu-żel do twarzy z 4% ektoiną, aminokwasami i beta-glukanem Rewitalizacja i Ukojenie – 50 ml

shewild
    24 czerwca 2024 o 14:44
    Spory zawód, tak naprawdę to niewiele robi
    Cóż, od marki BasicLab wymagam naprawdę dużo, bo mocno chwalą się swoimi recepturami, co ma również przełożenie na ceny. To serum kupiłam, bo witamina C na ogół mi służy i używam jej regularnie, tak samo olejowe formuły są mi bliskie. Tutaj to połączenie według mnie nie zdało egzaminu. Bardzo przeciętne serum za fortunę. Gdybym kupiła je w regularnej cenie, pewnie byłam potwornie rozczarowana, a tak to jestem "tylko" mocno rozczarowana ;) Pierwsze rozczarowanie to opakowanie. Buteleczka jest solidna, ciężka, w kartoniku osobno zapakowana jest pipeta. Wygląda to więc wszystko elegancko i z entuzjazmem przystąpiłam do używania serum. Niestety pipetą nacieszyłam się krótko... Już po trzech czy czterech użyciach wypadła mi z ręki i spektakularnie roztrzaskała się o płytki. Wiem, że pipeta jest szklana i wiadomo, że trzeba uważać, ale tutaj to szkło jest naprawdę cieniutkie, jak z papieru. Nawet nie był to jakiś wysoki upadek, a rozbiła się na miliony kawałków jakby spadła z paru metrów wysokości. Nie raz upadała mi pipeta przy jakimś serum, ale w 90% przypadków przeżywała upadek bez szwanku. Tak więc potem serum musiałam dozować bezpośrednio z buteleczki, co nie należało do wygodnych rzeczy. No ale powiedzmy, że to niedociągnięcie idzie na karb mojej nieuwagi. Jest to serum olejowe, więc trzeba się spodziewać, że jest tłuste. Ma postać wodnistego olejku w słonecznym kolorze i tak, jest z niego konkretny tłuścioszek. Ja go używałam na dzień pod krem z filtrem i potem pod makijaż. Na noc nie lubię kosmetyków zostawiających tak tłustą powłokę, bo irytuje mnie ciągłe przyklejanie się a to włosów, a to poduszki, przytulać się też nie da ;) Na dzień w miarę jest to do zaakceptowania, bo i tak zawsze muszę zmatowić skórę, bo moja strefa T zazwyczaj się nieco przetłuszcza sama z siebie. Serum zostawia olejową powłokę, naprawdę im mniej go damy tym lepiej, bo skóra się mocno błyszczy i w dotyku też jest nieco lepka. Pomimo żółtego koloru serum nie żółci twarzy, gładko się rozprowadza i u mnie makijaż fajnie na nim leżał. Serum kwiatkami nie pachnie ;) Według mnie pachnie jak olej rzepakowy prosto z butelki. Nie jest to piękny zapach, ale w sumie nic nowego w przypadku serum opartego na olejach i o naturalnym, krótkim składzie. Zapach jest surowy, nie ma w nim żadnych dodatków zapachowych, ogólnie da się przeżyć, chociaż początkowo nie zachęca do używania. Jeśli chodzi o działanie to będę raczej surowa w ocenie. Nie jest złe tak ogólnie, ale taki efekt osiągam produktami za 1/4 tej ceny, a może nawet i tańszymi. Serum fajnie poprawia elastyczność skóry, to też na pewno zasługa krótkiego masażu, jaki zawsze wykonuję wmasowując olejek w skórę. Wygładza, zmiękcza i delikatnie rozprasowuje niewielkie zmarszczki. Skóra wygląda po nim całkiem fajnie, promiennie, jest nawilżona, ale nie przetłuszczona pomimo cięższej konsystencji. Nie ma jednak według mnie działania na przebarwienia, a na tym mi najbardziej zależało. Wnikliwie obserwowałam czy delikatne plamki posłoneczne stają się bledsze, ale zupełnie nic ich nie ruszyło podczas tych kilku miesięcy stosowania serum. Jakiejś większej regeneracji też nie zauważyłam. Olejowe produkty na ogół dobrze na mnie działają, no ale jest to właśnie zrelaksowanie skóry, nawilżenie i gładkość, ale żeby jakaś dogłębna regeneracja i przywrócenie jędrności to niestety aż tak dobrze nie jest. Dlatego właśnie wspomniałam, że za tak wysoką cenę naprawdę spodziewałam się duuużo więcej ze strony tego serum. Opis składników i spodziewanych efektów naprawdę może oszołomić, ale mnie efekt końcowy zupełnie nie zaskoczył. Jest to poczciwe, olejowe serum z witaminą C, ale żeby działało jakoś rewolucyjnie w porównaniu z większością podobnych to niestety nie. Spory zawód od marki, chociaż jeszcze jej całkowicie nie przekreślam, bo jednak ofertę ma naprawdę ciekawą i wciąż kilka rzeczy mnie kusi.
  • 19 lipca 2023 o 15:57
    Zapowiadało się ekstra, wypada trochę gorzej
    Bardzo chciałam wypróbować tego produktu, zachęcona świetnym serum „Napięcie i wzmocnienie” Basiclab. Producent deklaruje super właściwości anti-aging, no i wiadomo witamina C to super antyoksydant. W tym produkcie w dodatku w super stabilnej formie. Jednak na efekty trzeba trochę poczekać. Porównując do poprzednika, który jako pierwszy znalazł się w mojej kosmetyczce nie ma tu efektu „wow”. Mam cerę wrażliwą, skłonną do zaczerwienień i raczej w stronę tłustej. Ostatnio bardzo stawiam na nawilżenie. Na początku ciężko mi było umiejscowić je w mojej wieczornej pielęgnacji, bo jest bardzo tłuste. Jest to po prostu olejek. Więc na dzień, pod krem spf odpada. Nie wchłania się na tyle żeby to dobrze wyglądało. Więc skończyło się na tym, że nakładałam je co drugą noc na wodne serum nawilżające. Początkowo dawałam go za dużo, a ostatecznie nauczyłam się, że wystarczy pare kropel na całą twarz i dekolt. Jest za ciężki żeby się sprawdzał co noc, moja cera nie lubi aż takiego obciążenia. Dobrze się sprawdził po użyciu kwasów i po zmęczeniu mocnym, letnim słońcem. Stał się super kojącym produktem, którym domykałam pielęgnację. Podsumowując nie jest to typowe serum z witaminą C. Spodziewałam się, że będzie mocniej się wchłaniać, a ostatecznie sprawdzało się jako olejek, czy warstwa okluzyjna. Efekt promiennej cery zauważyłam po jakimś czasie. Nie mam przebarwień. Produkt nie ma kompozycji zapachowej, jest bardzo wydajny, nie podrażnił mojej wrażliwej cery (myślę, że to dzięki stabilniejszej, nowoczesnej formie witaminy C). Jako jedyne, główne serum aktywne to myślę, że za mało. Dobrze się sprawdzi jako uzupełnienie odmładzającej kuracji np. z jakimiś peelingami krasowymi albo retinoidami.
    Zalety:
    • super skład
    • brak kompozycji zapachowej
    • nie podrażnia
    • bogata formuła olejowa
    Wady:
    • brak efektu wow, ale za to po czasie potrafi się odwdzięczyć
    • wysoka cena
  • 16 września 2022 o 14:05
    Dla cery sy=uchej lub przy kuracji retinolem, sztos!
    Serum, a raczej olejek (dość ciężki) ma genialny skład i takie działanie, ale, jak w opisie, polecam raczej dla cer suchych lub przy kuracji retinolem - daje świetną okluzję. Serum pachnie... olejem z ogórecznika i super, że nie ma żadnych zbędnych substancji zapachowych. Dobrze natłuszcza, regeneruje i rozświetla skórę, mam wrażenie, że serum spłyciło nieco zmarszczki pod oczami. Nie polecam dla cer problematycznych i przetłuszczających się, bo może być za ciężkie. Ja nakładam je na lotion nawadniający i taki duet spisuje się świetnie. Serum nie podrażnia, w moim przypadku nie spowodowało żadnych niechcianych zmian. Jest niesamowicie wydajne. Zużyłam już dwa opakowania i na pewno wrócę. Sera z witaminą c od BasicLab całkowicie wyparły, w moim przypadku, konkurencję swoimi składami, działaniem oraz tym, że są polskiej produkcji.
    Catit_
    8 kwietnia 2022 o 5:09
    Dobry skład anty-aging, ale namacalnych efektów niestety nie widzę
    To moje pierwsze serum Basiclab. Ich produkty trochę kosztują, a jako że chciałam coś od nich w końcu wypróbować i jednocześnie szukałam czegoś z witaminą C, skusiłam się na to serum, bo było w promocji. Jest to olejek o zdecydowanie nieprzyjemnym zapachu, co wpływało na niski komfort używania przeze mnie tego specyfiku. Sama forma olejku jest w sam raz na noc dla mojej suchej cery. Nie jest on szczególnie lekki, wchłaniający się natychmiast, ale nie należy też do ciężkich olejków. Skład jest naprawdę imponujący pod względem potencjalnego działania anty-aging. Mamy tu bowiem koenzym Q10, reswaratol, witaminę C i witaminę E. Działanie antywolnorodnikowe na pewno więc zachodzi i zaprocentowałoby w dłuższej perspektywie, gdybyśmy włączyli produkt do pielęgnacji na stałe. Nie widzę natomiast absolutnie żadnego wymiernego działania na skórę po 2 miesiącach stosowania na noc. Nie polepszyła się jędrność mojej skóry, zmarszczki pozostały bez zmian, a nawet charakterystyczne działanie witaminy C, czyli rozjaśnienie skóry czy redukcja przebarwień nie miało w moim wypadku miejsca. Jakbym nakładała na skórę sam olej i to bardzo śmierdzący. Czy żałuję wydanych pieniędzy? I tak, i nie. Nie widzę obecnie żadnych efektów, ale przynajmniej wierzę, że przez te 2 miesiące skóra była odpowiednio zabezpieczona przed działaniem wolnych rodników. Poza tym serum zamknięte jest w porządnej, dość ciężkiej białej buteleczce z pipetą, która przypadła mi do gustu, i bardzo wydajne. Spróbuję jeszcze dać szansę innemu produktowi Basiclab w przyszłości.
  • 6 kwietnia 2022 o 20:14
    BasicLab Dermocosmetics, Esteticus, Antyoksydacyjne serum regenerujące ‘Odżywienie i wyrównanie’
    Serum naprawdę zrobiło wiele pozytywnego dla mojej skóry. Używałam je systematycznie na noc + 2 razy rerinol 0,5 w miesiącu a na dzień nawilżające serum. To serum naprawdę wygładziło moją skórę stała sie jędrna i miękka. Jedyny minus to moja skóra nie lubi oleistych serum. To serum zaczeło lekko zapychać mi skórę lecz po zastosowaniu peelingu wszystko było ponownie dobrze. Ogólnie polecam produkt jest wart uwagi jeśli szukasz czegoś wygładzającego skórę.
    Zalety:
    • Wygładzenie
    • Ujędrnienie
    • Napięcie skóry
    Wady:
    • Przy dłuższym używaniu lekko zapychał
    • Oleista formuła