Emulsje, esencje i boostery

Phlov by Anna Lewandowska Overnight Beauty Trick, Mikrozłuszczająca esencja nocna

Sephora
Phlov - Overnight Beauty Trick - Mikrozłuszczająca Esencja Nocna - 150 Ml - Dla Kobiet

azile18
    6 lutego 2025 o 21:26
    Rozczarowanie
    Niestety, po kilku tygodniach stosowania muszę przyznać, że ten produkt kompletnie się u mnie nie sprawdził. Esencja ma bardzo lekką, wodnistą formułę, co teoretycznie powinno sprawiać, że szybko się wchłania. Jednak mam wrażenie, że skóra dosłownie „pije” ten produkt, a efekty są praktycznie żadne. Nie pozostawia żadnej wyczuwalnej warstwy, ale też nie daje uczucia odżywienia czy nawilżenia. Zapach jest dość neutralny, lekko ziołowy, ale bardzo szybko się ulatnia. Nie jest to coś, co przeszkadza w użytkowaniu, ale też nie daje żadnej przyjemności z aplikacji. Działanie? Tutaj pojawia się największy problem – nie zauważyłam absolutnie żadnej różnicy w wyglądzie i kondycji skóry. Produkt miał delikatnie złuszczać i poprawiać teksturę skóry, ale po kilku tygodniach stosowania nie widzę żadnego wygładzenia, rozświetlenia ani zmniejszenia niedoskonałości. Nie ma też efektu nawilżenia, a skóra wygląda dokładnie tak samo, jak przed rozpoczęciem kuracji. Zdecydowanie można znaleźć o wiele skuteczniejsze produkty złuszczające w niższej cenie. Butelka wygląda estetycznie i ma wygodny dozownik, ale jak na tak przeciętny produkt, cena jest zdecydowanie przesadzona. To dla mnie jedno z największych kosmetycznych rozczarowań. Brak efektów, wysoka cena i przeciętne działanie sprawiają, że na pewno nie kupię go ponownie. Zdecydowanie nie jest wart swojej ceny – można znaleźć lepsze kosmetyki złuszczające w dużo niższej kwocie.
  • 30 października 2024 o 10:43
    Jeden z moich ulubionych produktów Phlov
    Esencję Phlov kupiłam na ich stronie internetowej za ok. 120 zł w promocji (standardowo kosztuje 155zl) i jestem z niej bardzo zadowolona. Ma konsystencję rzadkiego olejku ale nie jest tłusta, łatwo rozprowadzić ją na twarzy i szybko się wchłania. Od pierwszego wejrzenia urzekł mnie zapach tej esencji- kwiatowy, świeży i relaksujący co jest szczególnie ważne podczas wieczornej pielęgnacji. Na esencję nakładam jeszcze krem. Rano po przebudzeniu buzia jest jak nowa. Gładka, promienna, pełna blasku. Zdaje sobie sprawę że kosmetyk nie należy do najtańszych ale naprawdę daje super efekty i jest wydajny. Kocham ten efekt pięknej rozświetlonej twarzy.
  • 18 sierpnia 2024 o 14:32
    Dla wrażliwej skóry idealna!
    Otrzymałam tę esencję w prezencie i bardzo się z tego powodu ucieszyłam, jako że kosmetyki Phlov znam i uważam je za naprawdę świetne, choć trochę drogie - ale jestem zdania, że w pielęgnację inwestować warto, bo to klucz do młodo wyglądającej i zdrowej skóry. Używam tej esencji sumiennie, każdego wieczoru i jestem nią naprawdę oczarowana - na tyle, że kolejne opakowanie z pewnością wkrótce do mnie przywędruje, bym mogła nadal cieszyć się piękną cerą. Jaka jest ta esencja i dlaczego tak bardzo ją lubię? Przede wszystkim jest delikatna dla wrażliwej skóry - niełatwo o kosmetyk, który złuszcza i jednocześnie nie wywołuje podrażnień, a jednak Phlov się to udało. Nigdy, przenigdy nie odczułam nieprzyjemnego pieczenia i nie zaobserwowałam zaczerwienienia. Dalej - jej formuła jest jedną z moich ulubionych, ponieważ recenzowana esencja jest niczym rozwodniony, płynny żel - ale nie zostawia ona lepkiej warstwy po aplikacji. Również skład zasługuje na pochwałę, jest naturalny i pełen dobroci - kombuchka (ferment słodkiej czarnej herbaty), organiczne kwasy AHA i kompleks mikrozłuszczający, betaina z buraka cukrowego, roślinny polisacharyd, gliceryna... W ramach ciekawostki dodam, że skład na opakowaniu jest podany w języku polskim i dokładnie objaśniony, dzięki czemu wiemy, co dokładnie produkt zawiera ;). Całość wieńczy piękny, owocowy zapach (z dominującą nutą brzoskwini) oraz wygodne, estetyczne opakowanie - przezroczysta butla z zatrzaskiem. Działanie esencji jest zauważalne dość szybko i jak dla mnie jest ono naprawdę zadowalające. Skóra jest ujednolicona, rozświetlona i bardzo promienna, a jej nawilżenie i wygładzenie jest bez zarzutu. Esencja znakomicie przygotowuje twarz do dalszych kroków pielęgnacji i skutecznie wzmacnia jej działanie. Bardzo ładnie wpływa na elastyczność skóry, jest taka sprężysta i naprawdę wygląda pięknie. Co ważne, esencja nie powoduje żadnych przykrych niespodzianek w postaci krostek czy zapychania - wręcz przeciwnie, w przypadku wystąpienia takowych powoduje ich natychmiastową śmierć :D. Esencja jest nie tylko skuteczna, ale też wydajna - używam jej od 6 tygodni i nadal się nie skończyła. Jedyny minus? Chyba tylko cena - około 150 zł, z drugiej strony, uważam że za taki skład, komfort użytkowania oraz co najważniejsze - rezultaty - po prostu warto tyle zapłacić. Reasumując - ta esencja jest grzechu warta, zdecydowanie! Delikatna, skuteczna, obłędnie pachnąca, wydajna i ze świetnym składem - nic, tylko kupować i aplikować, by w szybkim czasie móc cieszyć się piękną skórą. Polecam serdecznie ♥️
    Inne
  • 20 marca 2024 o 16:51
    Fajny dodatek do pielęgnacji
    Jeśli chodzi o markę Phlov to miałam wcześniej styczność z peelingiem do ust który sprawdził się u mnie bardzo fajnie. Dlatego też gdy dostałam w prezencie esencję- bardzo się ucieszyłam. Kosmetyków złuszczających używam w sumie cały czas, zmieniam jedynie formuły : raz jest to krem, raz serum a innym razem właśnie tonik czy płyn złuszczający. Po osuszeniu całej butli muszę przyznać, że jest to całkiem fajny produkt dodatkowy ale jeśli ktoś tak ja ma pielęgnację twarzy mocno rozbudowaną czy też po kosmetyki złuszczające sięga systematycznie to tutaj nie będzie diametralnej zmiany w wyglądzie cery ale jak najbardziej ta emulsja podtrzyma i ugruntuje efekty wcześniejszego stosowania pielęgnacji tego typu. Kosmetyk otrzymujemy w wygodnej plastikowej i idealnie miękkiej butelce. Ma bardzo delikatną i kobiecą szatę graficzną utrzymywaną w brzoskwiniowej tonacji. Zatyczka jest uchylna co sprawia, że esencję dozuje się bezproblemowo. W składzie ( i to takim naprawdę fajnym ) możemy wyróżnić : ferment z kombuchy, ekstrakt z borówki i trzciny cukrowej, ekstrakty z cytrusów czy kwas jabłkowy. Konsystencja bardzo fajna- delikatnie żelowa i odrobinę gęstsza niż woda. Ja stosuje tą esencję nakładając ją najpierw na wacik ale na spokojnie można sobie ją też po prostu wklepać w skórę. Nie jest przesadnie lepka i nie pozostawia nieprzyjemnej warstwy na skórze. Pachnie bardzo przyjemnie - faktycznie da radę wyczuć brzoskwiniowe nuty i są one też delikatnie przełamane cytrusowym aromatem. Stosuje ją ( skończyłam jedno opakowanie i dziś zacznę kolejne) wieczorem. Daje jej chwilkę by dobrze się wchłonęła i aplikuje krem- nic się nie roluje i nie grudkuje. Nigdy też po nałożeniu esencji nie czułam żadnego szczypania ani mrowienia, skóra też nigdy mi się po tym produkcie nie zaczerwieniła ( nie posiadam żadnych skłonności do podrażnień). W chwilę od użycia czuć, że fajnie zmiękcza twarz, bardzo dobrze normalizuje pH i przygotowuje na kolejne kroki pielęgnacyjne. Nawilża śladowo ale też od produktu który traktuje jako tonik nie wymagam większego działania nawilżającego. Jeśli chodzi o efekty regularnego stosowania czyli całe to mikro złuszczanie to musze przyznać, że skóra naprawdę fajnie się prezentuje : jest zmiękczona i przyjemnie gładka, ma równy i świetlisty koloryt. Fajna sprawa ale też jak pisałam wcześniej nie uważam tego za efekt wow ponieważ używając produktów złuszczających na okrągło to ja takiego efektu po prostu oczekuje bo dokładnie taki moim zdaniem powinien on być. Jak najbardziej mogę polecić zarówno jako pierwsze spotkanie z preparatem złuszczającym jak i jako kolejny produkt tego typu który chcemy wprowadzić do rutyny pielegnacyjnej. Na pewno będę do niego wracać- fajny jest
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • konsystencja która szybko się wchłania
    • normalizuje Ph
    • zmiękcza i wygładza
    • zapewnia świetlisty koloryt
  • 11 marca 2023 o 12:54
    Uwielbiam produkty, które działają, kiedy ja smacznie śpię
    Esencja zamknięta jest w buteleczce na klik. Ma wodnistą konsystencję, rozprowadzam ją za pomocą płatka kosmetycznego. Przepiękny zapach uderza w nasze noski tuż po otworzeniu opakowania - buty brzoskwini, mandarynki, i jakiegoś innego owocu. Używanie jest przyjemnością. Rano buzia jest dużo gładsza, bardziej rozświetlona, miła w dotyku. Jest to jeden z tych produktów, na który wydajemy niemało pieniędzy, ale są to dobrze zainwestowane pieniążki - działanie jest faktycznie widoczne. Polecam każdej Wizażance ten produkt, naprawdę nie zawiedziecie się :)
    Zalety:
    • działanie