Peelingi do twarzy

Iwostin Perfectin Purritin, Profesjonalny peeling na noc dla skóry tłustej i trądzikowej

Iwostin Estetic peeling z 5% kwasem migdałowym 30ml

messsy
    28 kwietnia 2020 o 22:30
    jest ok
    Dobry peeling do sporadycznego użycia. Mam jednak skórę suchą i dość wrażliwą więc nie używam za często takich produktów. Peeling do stosowania raczej zimą.
    • skład
    • działanie
    Annaaa1
    20 września 2018 o 10:24
    Nowe opakowanie teraz Iwostin Estetic peeling z kwasem migdałowym 5 %
    Peeling ma teraz nowe opakowanie stara seria Perfectin Purritin po zmianie produkt widnieje pod nazwą Iwostin Estetic z kwasem migdałowym 5%. Obawiałam się że zmiana nazwy pociągnie za sobą zmianę składu, ale tak się nie stało. Peeling stosuję 3 razy w tygodniu, mam skórę tłustą ze skłonnością do trądzikowej. Dla mnie jest to jeden z najlepszych peelingów jakich używałam. Stosuje na noc, na oczyszczoną skórę twarzy i szyi, nie nakładam kremu (niektóre osoby pisały na forach że nakładają krem ponieważ jest uczucie ściągania jak takiego efektu nie czuje na swojej twarzy). Stosuje od 5 mc i jestem w trakcie użytkowania 2 opakowania.
    Zalety:
    • pipeta do dozowania produktu
    • wnika głęboko w skórę
    • odblokowuje zatkane grudki, wszystkie zanieczyszczenia wychodzą a miejsca ładnie się goją
    • po dłuższym użytkowaniu skóra staje się gładka
    • starcza na długo, dwie krople starczają na pokrycie całej twarzy i szyi
    • nie uczula
    Wady:
    • wysoka cena produktu (poluje na promocję w super pharm)
    • trudno dostępny w innych sklepach drogeryjnych poza super pharm
    Drogeria Super-Pharm
  • 22 października 2017 o 14:06
    Za słaby.
    Jako posiadaczka cery tłustej i trądzikowej pisze wprost-peeling ma zbyt małe stęzenie i nie zastapi wizyty u kosmetyczki a dokladniej kuracji kwasami. Przez noc na skorze dziala.Stopniowo rozjasnia przebarwienia po wypryskach,splyca zaskorniki,ale absolutnie nie ogranicza wydzielania sebum.Na t6ym mi glownie zalezalo,aby wplynal na ŁZS.
    Zalety:
    • mozliwosc kuracji w domowym zaciszu
    • trudno nim zrobic krzywde
    Wady:
    • za male stezenie
    • krotkotrwale oraz nikle dzialanie
  • 9 kwietnia 2017 o 1:06
    Fajny
    Oceniam ten produkt, przy skórze typowo mieszanej, alergicznej z problemami w postaci wągrów i rozszerzonych porów. Używam peelingu od końca listopada i właśnie kończę pierwsze opakowanie, tak więc produkt ma wydajność jak marzenie. Przez pierwsze kilka dni używania podrażniał i wysuszał skórę, dlatego stosowałam go pod krem łagodzący Cleanance Hydra z Avene i w takim duecie sprawdził się świetnie. Skóra jest gładsza, jaśniejsza i jakby świeższa. Zauważyłam spłycenie zaskórników,ale niestety nie ich zniknięcie, są jednak mniej uporczywe niż kiedyś. Pory są odrobinę zwężone, produkcja sebum również. Myślę,że warto podejść do tego kosmetyku wytrwale, bo potrzeba trochę czasu,żeby dostrzec jego potencjał. Dzięki Peelingowi Purritin moja skóra przestała wymagać mechanicznego złuszczania, które mocno ją podrażniało. W mojej opini produkt nie ma wielu minusów,ale główne to fakt nieradzenia sobie z zaskórnikami, przesusz i początkowe podrażnienie. Poza tym bomba, odkąd go używam zbieram dużo komplementów na temat promiennej i ładnej skóry. Polecam szczególnie osobom ze skórą mieszaną, wydaje mi się,że przy tłustej może sobie nie poradzić.
  • 29 lipca 2016 o 16:36
    Świetny produkt
    Poleciła mi go kosmetyczka i używałam go od listopada do marca. Na początku nie widziałam większej różnicy, ale po miesiącu stosowania koloryt mojej cery się wyrównał, była też gładsza, i rozjaśniona., bardzo dobrze oczyszczona, mniej się przetłuszczała. Pod koniec stosowania jednak wysuszył skórę - odstawiłam go, kiedy pojawiły się suche skórki, a potem już stosowałam bardzo sporadycznie. Trochę trzeba się nakombinować, żeby sobie poradzić z aplikacją, ale przyzwyczaiłam się do tej dziwnej pipety dość szybko. Peeling jest bardzo wydajny i wart swojej ceny, ale trzeba przy nim pamiętać o super nawilżeniu.