L'biotica Biovax BB Beauty BenefitOdżywka pielęgnacyjna 60 sekund do włosów suchych i zniszczonych
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
3 hity!
60 sekund to czas, który dzięki Odżywce BB Beauty Benefit, w zupełności wystarczy na codzienną pielęgnację włosów. Składniki zawarte w odżywce natychmiastowo poprawiają kondycję włosów, przynosząc im aż 7 korzyści jednocześnie. Dla zapewnienia optymalnego efektu odżywki, powstał starannie opracowany KeraRicinum Oleo Complex. Jest to unikalne połączenie najbardziej poszukiwanych, naturalnych składników w pielęgnacji włosów: płynnej keratyny i oleju rycynowego.
Płynna keratyna - wspomaga prawidłowe nawilżenie włosów, zpewniając im miękkość i elastyczność. Cząsteczki keratyny tworzą na powierzchni włosów cienką warstwę, która stanowi barierę ochronną przed czynnikami zewnętrznymi.
- Olej rycynowy - ma właściwości wzmacniające i ochronne dla włosów, skutecznie zabezpiecza końcówki przed rozdwajaniem się. Ma najlepsze wśród wszystkich olejów właściwości nabłyszczające. Jest bogaty w kwasy tłuszczowe i wit. E.
- D-Panthenol - wnika do włókna włosa, zapobiegając rozdwajaniu się końcówek. Nawilża, wygładza i pogrubia włókno włosa. Zwiększa elastyczność włosów, przeciwdziałając ich łamaniu i przywraca ich naturalny połysk.
Skład od 2017 roku: Aqua, Cetyl Alcohol, Glycerin, Cetyl Esters, Behentrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Sorbitol, Ceteareth-20, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Hydrolyzed Keratin, Panthenol, Parfum, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Imidazolidinyl Urea, Citric Acid, Linalool, Isopropyl Alcohol, CI 19140, CI 15985
Poprzedni skład: Aqua, Glycerin, Cetyl Alcohol, Ricinus Communis Seed Oil, Cetearyl Alcohol, ceteareth20, Stearamidopropyl Dimethylamine, Sorbitol, quaternium -80, Hydrolyzed Keratin, D Panthenol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum, Citric Acid, CI 16255, C.I.19140, Linalool
Na wstępie zaznaczę, że mam włosy średnioporowate, raczej zdrowe z tendencją do wypadania oraz szybkiego rozdwajania końcówek.
Odżywkę zaczęłam używać poł roku temu, po zabiegu keratynowego prostowania. Ogólnie sprawdzała się świetnie. Nie wpływała na szybsze wypłukiwanie keratyny. Odżywkę wystarczyło wmasować we włosy i spłukać i efekt był wspaniały. Włosy były miękkie, lśniące i wyglądały bardzo zdrowo. Odżywka ma również fajną, gęstą konsystencję i delikatny zapach.
Obecnie jestem poł roku po keratynie i przyznaje, że nie robi już tak oszałamiającego efektu. Nadal jest to dobra odżywka z fajnym składem, której użycie ułatwia rozczesanie, ale nie jest to już tak oszałamiający efekt. Mimo wszystko uważam, że jeszcze do niej wrócę ze względu na dobrą cenę i szybkość efektu. (nie cierpię długo trzymać odżywek na włosach)
Zalety:
konsystencja
super po keratynowym prostowaniu!
cena oki (koło 20 zł, na promocji nawet po 13)
łatwa dostępność
nie trzeba jej długo trzymać na włosach by byl efekt
Wady:
w sumie brak, po prostu spoko odżywka dla niewymagających włosów
Odżywka zdecydowanie spełniła moje oczekiwania. Dobra konsystencja, wydajna niedrażniący zapach to zalety tego produktu. Jest nim również działanie. Odżywka tak jak obiecuje producent, pozostawia włosy gładkie, świecące, bardzo dobrze nawilżone. Moich włosów nie obciąża. Do tego super naturalny skład. Same plusy :)
Cała ta seria do włosów suchych i zniszczonych jest moją ulubioną. Odżywkę stosuję 2 razy w tygodniu, a raz maskę. Odżywkę trzyma się tylko minutkę, a mimo to daje super nawilżenie i wygładzenie włosów. Włosy łatwo się rozczesują, nie plączą się, nie elektryzują. Odżywka pięknie pachnie. Niedawno zmienił się jej skład, ale w dalszym ciągu (na szczęście) jest to bardzo dobry produkt, godny wypróbowania.
Zalety:
nawilżenie włosów
wygładzenie
przyjemna aplikacja (nie spływa z włosów, ładnie pachnie)
L'biotica, Biovax BB Beauty Benefit (Odżywka pielęgnacyjna 60 sekund do włosów suchych i zniszczonych)
Cała ta seria uratowała moje mega zniszczone włosy po farbowaniu ... mam do niej sentyment ... od tamtej pory pokochałam wszystkie ich produkty .... są na prawdę warte wypróbowania i swojej ceny ! szczerze polecam wypróbować ...
Odżywka w miarę wydajna, dobrze rozczesuje się po niej włosy. Ładnie pachnie i dobrze się aplikuje. Jednak spektakularnych efektów nie widziałam. Włosy nie były jakoś super odżywione. Do codziennej pielęgnacji na pewno tak, ale dla naprawy już zniszczonych włosów - nie.
Jak to już się utarło, najpierw opiszę krótko swoje włosy. Posiadam dość długie (za łopatki), ciemne, wysokoporowate włosy. Moją ogromną tendencję do przesuszania, a okres zimy i lata jest da nich zabójczy. Są one dość cienkie, więc również efekt tzw. przyklapu nie jest mi obcy. Kochają olejowanie i to dzięki temu zabiegowi udało się się osiągnąć taką długość.
Czego oczekuję od odżywki? Wygładzenia bez efektu przylizania, ułatwionego rozczesywania, nabłyszczenia i zabezpieczenia włosów (oczywiście w granicach zdrowego rozsądku, w końcu to produkt, który zmywamy).
Produkty marki Biovax znam od samego początku mojej przygody z włosomaniactwem. Gdy maska do włosów suchych i zniszczonych zaczęła działać na moich włosach cuda, to kiedy marka wypuściła linię odżywek - nie wahałam się ani chwili, którą wybrać.
PLUSY.
- Opakowanie. Miękka tuba, którą można z łatwością przeciąć, gdy produkt się zaczyna kończyć. Najbardziej spodobało mi się zabezpieczenie, które uniemożliwia osobom niewychowanym otwieranie produktu w drogerii, wąchanie i inne, a następnie odstawienie na półkę.
- Zapach jest miły i oryginalny.
- Działanie. Moje włosy bardzo polubiły tę odżywkę. Ładnie się po niej układają, są miękkie w dotyku, wygładzone i pięknie pachną. Odżywka nigdy nie zafundowała mi efektu przyklapnięcia! Niezależnie czy stosowałam ją na suche włosy, jako pierwszy O w metodzie OMO czy klasycznie po myciu, to dawała takie same, świetne efekty.
MINUSY
- Konsystencja jest bardzo wodnista. Należy bardzo uważać, aby produkt najzwyczajniej nie spłynął z włosów. Wpływa to również na wydajność. Odżywka wystarcza mi na 10-14 aplikacji, co jest marnym wynikiem.
- Cena. Odżywka kosztuje około 20zł, co przy tak marnej wydajności jest bardzo niekorzystnym interesem.
- Dostępność. Odżywkę tę można dorwać jedynie w SuperPharm lub w Hebe. W Rossmannie czy w zwykłej drogerii jej nie uświadczymy. Jest to niestety minus, zwłaszcza dla osób z mniejszych miejscowości.
- Brak jednoznacznych danych czy Biovax testuje swoje produkty na zwierzętach czy też nie.
Mam mieszane uczucia co do tego produktu. Ze wzgląd na wysoką cenę i małą wydajność, często kupuję inne produkty, które są dla mnie bardziej korzystne cenowo i zdecydowanie lepiej dostępne. Muszę jednak przyznać, że nic tej odżywce nie dorównuje, więc dylemat za każdym razem, gdy dochodzi do uzupełniania "włosowych zapasów" jest spory ;)
Ode mnie jedynie 3 gwiazdki, bo zarzuty są poważne.
Lubię produkty tej firmy, maska z tej serii jest dla mnie ogromnym hitem, postanowiłam więc sprawdzić również odżywkę. Udało mi się ją dorwać w Hebe za 12 zł, więc kupiłam od razu dwa opakowania. Nie żałuję zakupu i jestem na prawdę zadowolona, w połączeniu z szamponem tej serii odżywka daje ciekawe efekty. Na moje przesuszone, wysokoporowate włosy zadziałała na 4+.
Plusy:
- nie obciąża włosów
- ułatwia rozczesywanie
- sprawia, że moje przesuszone włosy błyszczą bardzo zdrowo
- lekka konsystencja, nieco kremowa, ale nie za rzadka
- sprawia, że włosy stają się mięsiste i wyglądają na grubsze
- ładny zapach, chociaż ciężko go opisać
- ogólnie nadaje włosom zdrowego wyglądu
Minusy:
- mała wydajność, zdecydowanie. Moje włosy są dość rzadkie i cienkie, a i tak starczyła zaledwie na 10-15 razy, gdzie potrafiłam używać jednej odżywki przez ponad miesiąc przy codziennym stosowaniu,
- cena, bez promocji odżywka kosztuje prawie 20 zł, a więc za mało wydajny produkt to na prawdę dużo.
- nie dociąża końcówek. Z jednej strony to dobrze, bo przy okazji mogłaby też obciążyć całe włosy, jednak chociaż delikatnego dociążenia spuszonych końcówek się spodziewałam, a odżywka tego, niestety, nie zrobiła.
I za to właśnie obcinam tylko pół gwiazdki, bo efekty mimo wszystko są i są dobre - warto :)
Używam tego produktu od: 2 miesiące
Ilość zużytych opakowań: 2 po 200 ml
Odżywkę zakupiłam w drogerii SuperPharm. Stosowałam ją na zmianę z maską dla włosów suchych i zniszczonych Biovax (maska co 3 dzień a w resztę dni - odżywka). Trzymałam ją na włosach około 3 minuty (czas mycia zębów i twarzy).
Plusy:
+ włosy są po niej sypkie, lekkie i miłe w dotyku,
+ ułatwia rozczesywanie,
+ ładnie pachnie ale zapach nie zostaje na włosach, co jest dla mnie plusem,
+ stosowana na zmianę z maską tej samej firmy sprawia że włosy są w świetnym stanie (nawilżone i wygładzone),
+ nie obciąża włosów.
Minusy:
- konsystencja bardzo rzadka i muszę użyć duże ilości żeby na pewno pokryć całe włosy (mam włosy za łopatki),
- wydajność dość kiepska przez konsystencję (starczyło mi na jakieś 13 użyć).
Odjęłam gwiazdkę za konsystencję, która sprawia że na miesiąc musiałabym kupić 3 opakowania tej odżywki (czyli wydać jakieś 50 zł).
Używam tego produktu od: dwóch tygodni
Ilość zużytych opakowań: jedno
Bardzo lubię stosować maski biovax. Niestety nie zawsze miałam na to czas, dlatego gdy zobaczyłam odżywkę biovax 60sekund byłam zachwycona! Potrzebowałam czegoś szybkiego, do codziennego stosowania. Na dodatek pozytywne opinie na wizażu... od razu poleciałam ją kupić.
Niestety zawiodłam się. Spodziewałam sie lepszego efektu. Moje włosy są łamliwe i podatne na wypadanie dlatego potrzebuje odżywki, która odżywi moje włosy ale przede wszystkim ułatwi mi rozczesanie po myciu - ta odżywka nie robi tego wcale :( Wyrwałam sobie mnustwo włosów podczs czesania.
Minusy
-nie ułatwia rozczesywania,
- dziwna lejąca konsystencja, która mam wrażenie nie wchłania się we włosy,
- przez konsystencje jest mało wydajna
Plusy
-wierze, że biovax mimo wszystko w jakiś sposób odżywia włosy...... chociaż ja spektakularnych efektów nie widzę ( ale moje włosy też nie są jakoś super zniszczone).
Chyba wrócę jednak do masek biovax.....
Używam tego produktu od: 2 tygodni
Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie
Jestem na etapie poszukiwania dobrej odżywki do włosów. Często je farbuję, dlatego potrzebuję odżywki, która w krótkim czasie doda moim włosom witalności. Martwią mnie moje troszkę rozdwojone końcówki. Na tę odżywkę natrafiłam w super pharm-ie. Była na promocji i zwróciło moją uwagę te 60 sekund, czyli czas w jakim ta odżywka ma zadziałać. A ponieważ nie lubię godzinami siedzieć pod prysznicem z maskami na głowie, dlatego minuta na zadziałanie skutecznie mnie zachęciła. I faktycznie działanie jest bardzo szybkie, włosy po niej są lekkie, nie elektryzują się mają piękny połysk. Mam wrażenie jakby scalała włosy. Jest to bardzo dobra odżywka. Polecam.
Używam tego produktu od: 2 tygodni
Ilość zużytych opakowań: jedno
Uwielbiam produkty firmy biowax. Gdy w sprzedaży pojawił się ten produkt kupiłam bez zastanowienia :)
Wcześniej używałam odżywek innych firm np garnier czy loreal jednak zawsze kończyło się to na pojedyńczych egzemplarzach, do ktorych nigdy poźniej nie wróciłam.
Jak dla mnie ta odżywka ma same plusy:
* włosy staja się niesamowcie miękkie
* są odżywione
* dociążone, ale nie obciążone
* wygładzone
* nie przetuszczają się szybciej
* są delikatne w dotyku
* wyglądają na zdrowsze
* obojętnie czy nałoże na minute czy na 10 efekt jest zawsze bardzo dobry
* bardzo wydajna
* cena, która często jest w promocji
* włosy ładnie pachną przez długi czas
* ta odżywka idealnie nadaję sie do olejowania. ( nakładam dosłownie odrobinę na lekko wilgotne włosy, następnie olej na około 2-3h. Po spłukwaniu wlosy są jeszcze bardziej miękkie i odżywione niż po samym oleju)
Ta odżywka stałam się stałym elemnetem mojej pięlgnacji. Polecam :)
Używam tego produktu od: grudnia
Ilość zużytych opakowań: jedno całe
Wg mnie jest to bardziej balsam do włosów niż odżywka, ponieważ jedyne co robi to ułatwia rozczesywanie i lekko ujarzmia włosy. Dostałam ją za darmo, ale gdybym ją kupiła to byłaby strata pieniędzy. Stosuję ją ostatecznie tylko wtedy kiedy nie mam czasu na maskę i żeby w minimalnym chociaż stopniu nawilżyć włosy.
Nie dla suchych i zniszczonych... Może posiadaczki zdrowych włosów niskoporowatych ją polubią, bo nie obciąża, ale żadnych efektów naprawczych nie przynosi.
EDIT:
Całkiem nieżle się sprawdza, będzie odpowiednia dla osób, u których włosy łatwo jest obciążyć lub przy OMO. Kiedy stosuje ją po myciu i uprzednim nałożeniu oleju, działa b dobrze! Ujarzmia, lekko dociąża, wygładza. Polecam dla spieszących się i nie wymagającym dużego obciązenia.