Odżywki do włosów

Isana Professional, Oil Care, Spulung [Spulung Pflegende Argan Oil] Odżywka do włosów bardzo zniszczonych i suchych (nowa wersja)

Nasi użytkownicy zostawili 189 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 23 kwietnia 2025 o 9:46
    Normalna, zwykła odzywka
    Isana Professional Oil Care, odżywka do suchych włosów, to produkt, który z pewnością zasługuje na uwagę, zwłaszcza ze względu na swoją przystępną cenę. Po przetestowaniu mogę stwierdzić, że jest to odżywka, która spełnia swoje podstawowe zadanie, chociaż nie przynosi spektakularnych efektów. Działa poprawnie – włosy po jej użyciu są umiarkowanie nawilżone i łatwiejsze do rozczesania, ale nie oczekiwałabym cudów, zwłaszcza w przypadku bardzo suchych lub zniszczonych włosów. To raczej produkt do codziennej pielęgnacji, który nie zaskoczy nas wyjątkowymi rezultatami, ale też nie zawiedzie w podstawowych kwestiach. Podsumowując, Isana Professional Oil Care jest poprawną odżywką, która dobrze wpisuje się w swoją cenową półkę. Jeśli szukasz czegoś taniego do regularnego stosowania, to może być to dobry wybór. Jednak dla osób z bardziej wymagającymi włosami, może być konieczne poszukiwanie czegoś bardziej intensywnego w działaniu.
  • 10 marca 2025 o 8:36
    Jest ok
    Zacznę od tego, że moje włosy są suche, farbowane i narażone na stylizację ciepłym powietrzem co jakiś czas więc w pielęgnacji zależy mi na regeneracji pasm i maksymalnemu wygładzenia ich, tego właśnie szukam w kosmetykach do włosów po które sięgam. Odżywka ma kremową i dość gęstą konsystencję co ułatwia jej aplikację. Nie spływa z włosów i dobrze się w nie wchłania. Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że włosy stały się bardziej miękkie i łatwiejsze do rozczesania. Opakowanie – miękka tubka sprawia, że pod koniec użytkowania trudno wydobyć produkt Więc aplikacja nie jest do końca taka przyjemna w tym aspekcie. Będzie to fajny produkt dla osób, które szukają budżetowej odżywki o dobrym działaniu. Sprawdza się zwłaszcza na włosach suchych i puszących się. Choć nie jest to produkt intensywnie regenerujący jak profesjonalne maski, to za swoją cenę warto go wypróbować.
    Zalety:
    • Dobrze wygładza włosy
    • Ułatwia rozczesywanie
    • Nie powoduje nadmiernego obciążenia
    • Przyjemny, delikatny zapach, który utrzymuje się na włosach
    • Bardzo przystępna cena
    Wady:
    • nie jest to ekstremalne wygładzenie jak w innych odżywkach, które testowałam
    Dariax_
    8 marca 2025 o 12:43
    Odżywka o średnim działaniu, która nie każdemu przypadnie do gustu
    Jestem totalną włosomaniaczką i pielęgnacja włosów to dla mnie coś więcej niż tylko codzienna rutyna – to pasja, którą rozwijam od lat. Mam włosy średnioporowate, z tendencją do puszenia się, które bywają sztywne i trudne w rozczesaniu. Moje włosy bardzo lubią emolienty, ale nie tolerują gliceryny, która zamiast nawilżać, sprawia, że stają się spuszone i sztywne. Odżywka Isany to produkt, który kiedyś stosowałam regularnie i zużyłam wiele opakowań. Przez długi czas była jednym z moich ulubieńców, ale w końcu postanowiłam przetestować inne produkty i przerzuciłam się na bardziej treściwe formuły. Teraz postanowiłam do niej wrócić i sprawdzić, jak działa na moje włosy po latach. Czy nadal spełnia moje oczekiwania? ➡️ Opakowanie i cena Zacznę od tego, że Isana to jedna z najtańszych odżywek dostępnych w Rossmannie. Jej cena regularna to kilka złotych, więc nawet jeśli się nie sprawdzi, to nie jest duży wydatek. Jest to duży plus, bo nie każdy chce wydawać fortunę na odżywki, zwłaszcza jeśli używa ich codziennie. Opakowanie to klasyczna plastikowa tubka, typowa dla produktów Isany. Jest wygodne, elastyczne i pozwala na zużycie produktu do końca. Niestety, jeśli trzymamy odżywkę pod prysznicem, etykieta ma tendencję do ścierania się, ale to jedynie kwestia estetyczna. ➡️ Konsystencja i zapach Odżywka ma gęstą, ale nie zbyt ciężką konsystencję, co sprawia, że dobrze rozprowadza się na włosach i nie spływa podczas aplikacji. To duży plus, bo nie trzeba się martwić, że produkt spłynie, zanim zdąży zadziałać. Zapach jest dość neutralny, delikatnie kremowy z lekką nutą olejową, ale nie jest intensywny ani długo wyczuwalny na włosach. Nie jest to produkt o pięknym perfumeryjnym aromacie, ale też nie drażni i nie kłóci się z innymi kosmetykami. ➡️ Skład i działanie To odżywka emolientowo-humektantowa, jednak nie zawiera gliceryny, co dla mnie jest ogromnym plusem, bo moje włosy nie tolerują tego składnika. Znajdziemy w niej olej arganowy, który jest znany ze swoich właściwości wygładzających i odżywczych. Na moich włosach odżywka działała średnio – nie dawała spektakularnych efektów, ale też nie była totalnym bublem. Włosy były wygładzone, ale nie w sposób, który sprawiałby, że wyglądały idealnie dociążone i gładkie. W przypadku osób, które mają problem z puszeniem się włosów, ta odżywka może być za słaba. Nie daje efektu super śliskich, miękkich włosów, jak bardziej treściwe produkty emolientowe. Włosy po jej użyciu są przyzwoicie wygładzone, ale brakuje im tego efektu „wow”, który daje np. dobra maska odżywcza. ➡️ Wydajność i sposób użycia Jeśli chodzi o wydajność, to oceniam ją jako średnią. Odżywka dość szybko się kończy, nawet jeśli nie nakładamy jej w dużej ilości. Używałam jej zarówno jako szybką odżywkę po myciu, jak i w metodzie OMO (odżywka-mycie-odżywka). W obu przypadkach działała ok, ale bez szału. Nie ułatwia jakoś znacząco rozczesywania włosów, więc jeśli masz tendencję do plątania pasm, może nie być najlepszym wyborem. ➡️ Dla kogo będzie odpowiednia? ✅ Dla osób o mniej wymagających włosach, które nie potrzebują mocnego dociążenia. ✅ Dla tych, którzy szukają taniej i łatwo dostępnej odżywki do codziennego stosowania. ✅ Dla osób unikających gliceryny – jeśli Twoje włosy jej nie lubią, to może być dobra opcja. ❌ Nie sprawdzi się na włosach mocno puszących się, które wymagają silniejszego wygładzenia. ❌ Jeśli szukasz odżywki dającej efekt „lustrzanej tafli”, to tutaj tego nie znajdziesz. ❌ Nie będzie odpowiednia jako intensywna kuracja dla włosów ekstremalnie suchych i zniszczonych. ➡️ Podsumowanie Isana to typowa odżywka „na szybko” – nie jest zła, ale też nie daje spektakularnych efektów. Jest tania, dostępna w Rossmannie i ma przyzwoity skład, ale jeśli Twoje włosy wymagają czegoś mocniejszego, raczej Cię nie zachwyci. To dobra opcja dla osób, które nie mają mocno wymagających włosów i szukają czegoś lekkiego do codziennego stosowania. Jeśli jednak Twoje włosy łatwo się puszą, są szorstkie i trudne w rozczesaniu, lepiej poszukać bardziej treściwej odżywki.
    Zalety:
    • Bardzo niska cena – świetna opcja budżetowa
    • Łatwa dostępność – można ją kupić w Rossmannie
    • Nie zawiera gliceryny – dobra opcja dla osób, których włosy źle na nią reagują
    • Nie spływa z włosów – konsystencja jest dobrze wyważona
    Wady:
    • Średnia wydajność – produkt dość szybko się kończy
    • Brak efektu mocnego dociążenia i wygładzenia – włosy mogą nadal lekko się puszyć
    • Nie ułatwia mocno rozczesywania – dla włosów skłonnych do plątania może być za słaba
    • Działa poprawnie, ale bez „efektu wow” – dla wymagających włosów może być niewystarczająca
    Mvrtwv
    4 marca 2025 o 19:18
    Godna polecenia
    Ta odżywka to świetny produkt! Ma lekko gęstą konsystencję, przez co łatwo się rozprowadza na włosach i równie łatwo spłukuje. Po jej użyciu włosy są miękkie, gładkie i głęboko odżywione. Doskonale regeneruje, dodaje blasku i sprawia, że wyglądają zdrowo. Dodatkowo ma przyjemny zapach, jest bardzo przystępna cenowo. Zdecydowanie będę ją regularnie stosować!
    • nie obciąża
    • pozostawia włosy lśniące i odzywione
    Ann_ek
    21 grudnia 2024 o 15:30
    Nic nie robi. Szkoda na nią czasu i pieniędzy
    Mam włosy cienkie i delikatne, podatne na rozdwajanie, zniszczenia, puszenie i elektryzowanie. Obecnie w średniej formie, dość długie. Nie chcę ich jeszcze skracać, dlatego sięgam po odżywki i maski regenerujące zniszczenia. Produkty do pielęgnacji włosów od Isany jakoś niespecjalnie mi się sprawdzają, ale w sumie już dawno nic od nich nie używałam, więc się skusiłam. Przyznam szczerze, że namówiły mnie dobre opinie. Odżywka znajduje się miękkiej, plastikowej tubce o pojemności 200 ml. Jest w porządku, poręczna, starannie wykonana. Zatyczka na klik, bardzo wygodnie się ją otwiera i zamyka. Nie miałam większych problemów z jej wydobyciem, a na koniec można opakowanie dodatkowo rozciąć, ponieważ plastik jest miękki. Szata graficzna taka sobie, ani ładna, ani czytelna, ale to powiedzmy, że drobiazg. Zawiódł mnie zapach odżywki. Ja lubię te mocno perfumowane, a tutaj mamy delikatnie kwiatową woń, której praktycznie nie czuć podczas mycia i błyskawicznie się ulatnia. Oczywiście nie pozostaje na włosach. Co kto lubi. Konsystencja fajna, raczej zwarta i kremowa. Nie sprawiała mi żadnych kłopotów, ładnie się przenosi i aplikuje na włosy, nie spływa z nich i łatwo formułę spłukać. Wydajność taka na 3 z plusem, szału nie ma. Dostępność bardzo dobra, oczywiście markę znajdziemy w Rossmannie. Cena niewysoka, na promocji zapłaciłam za nią 6,99. Normalnie kosztuje 10,99. Niestety nie mogę dobrze ocenić jej działania, moje włosy są na nią zupełnie obojętne. Nie zauważyłam regeneracji, nie poprawiła wyglądu włosów. Nie podbija blasku ani nie zmiękcza. Niezbyt pomaga je rozczesać. Odżywienia brak, nawilżenia też. Efekt mizerny, tak jakbym w ogóle żadnej odżywki nie nałożyła. Fakt, że nie szkodzi włosom, nie obciąża ich, nie plącze ani nie przetłuszcza. Ale jest taka mierna, na dwójkę.
    Zalety:
    • przyjemna, kremowa konsystencja
    • nie obciąża
    • niska cena
    • dobra dostępność
    Wady:
    • nie nawilża, nie odżywia
    • nie dodaje włosom połysku
    • nie pomaga ich rozczesać
    • nie zapobiega elektryzowaniu
    • zawiódł mnie jej zapach
    • niezbyt wydajna