Szampony do włosów

Avon Naturals, Black Turnip & Cedar Shampoo Szampon wzmacniający `Czarna rzepa i cedr`

• 15 października 2017 o 15:25
    Cudowny
    Kupiłam ten szampon w zestawie z maską. Używam go raz w tygodniu od prawie roku. Jest cudowny. Bardzo dobrze odżywia mi włosy, sprawia, że nie mam łupieżu. Na początku używałam tego szamponu za każdym razem, gdy myłam włosy, jednak zauważyłam, że gdy używa się go zbyt dużo i zbyt często, to obciąża mi włosy. Dlatego właśnie używam go raz w tygodniu, a 2-3 razy innego szamponu. Ostatnio odstawiłam ten szampon i maskę na jakieś 3 tygodnie, przez co okropnie zaczęły mi wypadać włosy. Gdy znów zaczęłam go używać, moje włosy są w lepszym stanie. Dla mnie ten szampon jest genialny. Żałuję, że wycofali go ze sprzedaży. ZALETY: *zapach *opakowanie - jest małe i wygodne. Zamknięcie na łatwo otwierający się zatrzask. *konsystencja *cena - 5-6zł *wydajność - używam go raz w tygodniu od roku i jeszcze się nie skończył *bardzo dobrze wzmacnia słabe włosy i chroni je przed wypadaniem WADY: *obciąża włosy, gdy używa się go zbyt dużo i zbyt często *dostępność - został wycofany ze sprzedaży. Mam nadzieję, że jeszcze wróci. Bardzo, bardzo polecam ten szampon wszystkim, a już zwłaszcza osobom, które mają słabe włosy, które bardzo wypadają.
  • 24 czerwca 2017 o 11:33
    Lubimy się
    Już chyba do znudzenia powtarzam, że uwielbiam działanie czarnej rzepy na moje włosy, dlatego między innymi za to lubię jesienne kuracje wzmacniające lub nawet te kwasowe na twarz. Wiosną jednak, kiedy to dostępność czarnej rzepy jest praktycznie zerowa - sięgam po kosmetyki z zawartością tego składnika ;) szampon z Avon jest dla mnie bardzo pozytywnym zaskoczeniem. Mam zwyczaj wąchania kosmetyków (ot, takie zboczenie;)) i spodziewałam się specyficznego rzodkiewkowego zapaszku czarnej rzepy, który mi osobiście kompletnie nie przeszkadza ale wielu osobom może się nie podobać. Ten szampon ma przyjemny zapach, dobrze się pieni i można powiedzieć, że zapach czarnej rzepy jest tylko delikatnie wyczuwalny, przypomina zapach szamponów z dzieciństwa;) Konsystencja dość gęsta a kolor szamponu jest jakby biało-perłowy, lekko opalizujący - ciekawy, inny niż wszystkie;) Lubię jego działanie, szczególnie w połączeniu z maską z tej samej serii, którą stosuję po każdym myciu. Szampon pięknie oczyszcza skórę głowy, mam uczucie lekkości włosów aż od nasady, czyli zdecydowanie ich nie obciąża i są tak fajnie odświeżone;) odzyskują też naturalny blask. Lubię łączyć go z kuracją z Joanny Czarna Rzepa i robię to tak, że przez 2 tygodnie używam tych produktów, po czym na 2 tygodnie odstawiam i tak seriami. Jeden szampon wystarcza mi na 3 takie 2-tygodniowe serie z zaznaczeniem, że zawsze myję włosy dwukrotnie, więc uznaję szampon za wydajny. Opakowanie jest takie zwykłe, ale z solidnym zamknięciem i nie budzi moich zastrzeżeń. W cenie 10zl chyba też nie będę wymagać opakowania ze złota :D mi tylko zależy na tym, aby opakowanie nie rozpadło się momentalnie i żeby dobrze się domykało kiedy zabieram go ze sobą w podróż. Podsumowując to dobry, tani i bardzo przyjemny szampon do codziennego użytku. Czy włosy są mocniejsze? Chyba raczej nie, ale jestem z tych, które uważają, że szampon ma myć - nie wzmacniać. Za wzmocnienie będzie odpowiadała dieta i ogólny tryb życia.. Kosmetyki są formą wspomagania, nie zdziałają cudów;) Szczerze mówiąc nie przepadam za szamponami z Avon, ale uważam, że ten jest naprawdę świetny i godny uwagi, polecam ;)
    werka89
    1 listopada 2016 o 20:34
    Niezły
    Ten szampon jest faktycznie niezły. Moje włosy są bardzo trudne w pielęgnacji. W stanie naturalnych (czyli bez jakichkolwiek zabiegów chemicznych) były ciężkie, często miały efekt „naleśnika” czyli włosów przyklejonych do głowy. Dodatkowo przetłuszczające się bardzo mocno – ŁZS, co powoduje dodatkowo problemy na tle podrażnień, łupieżu alergii. Dlatego przeszłam wiele zabiegów chemicznych by choć trochę zmusić je do układania. Miałam wielokrotnie farbowane – od czerwieni (bakłażan, wiśnia), przez brąz po po raz kolejny czerwień – obecnie farbowane na brąz z czerwonymi pasemkami (w planach bordo / wiśnia). Dodatkowo niestety przeszły bardzo ciężki zabieg – trwała ondulacja – niestety został wykonany bardzo źle – za dużo wylanego płynu do skręcania przez co były spalone. Przez to dostały efektu „puchu” co utrudnia jeszcze bardziej pielęgnację. Przez to wszystko lubią lekkie sylikony i inne polimery (jednak w ograniczonej ilości, bo lubią on podrażniać skórę głowy). W stylingu akceptują wyłącznie żele, gumy i pasty oraz lekkie lakiery - pianek nie cierpią (choć ostatnio je testuję i są dni gdy je akaceptują). Kochają bezgranicznie aloes, zioła i proteiny - najbardziej kreatynę i jedwab + glicerynę jako humektant. Nie lubią żadnych olei stosowanych przed myciem, ale w kosmetykach oleje kochają (najbardziej arganowy). Opakowanie jest wygodne - dobrze się z niego wyciska. Konsystencja perłowa, jasna, nie przecieka przez palce. Szampon faktycznie wzmacnia włosy. Ze względu na ŁZS włosy lubią mi wypadać - ten szampon zmniejsza ten efekt, przez co włosy mniej wypadają. Pachnie typowo ziołowo. Poza tym ten szampon jest ok - przetłuszczania nie zmniejsza, nie podrażnia skóry głowy. Dobrze się pieni. Odświeża włosy, trudniej się po nim rozczesują, ale to norma przy ziołowych szamponach - lubię efekt takich piszczących wręcz włosów - oznacza to, że szampon dobrze umył włosy i nie zostawił na nich nic zbędnego. A tak właśnie tu jest. Poza tym wydajność szamponu jest w normie, cena ok - warto go wziąć. Ja sama pewnie nie raz go kupię. Oceniam na 4 gwiazdki, bo jakoś wyjątkowy specjalnie nie jest. Ale zachęcam do zakupu, bo to niezły kosmetyk marki Avon.
  • 3 lutego 2016 o 9:23
    całkiem całkiem =)
    Szampon bardzo dobrze się pieni, jest wydajny i bardzo fajnie otula włos wygładzając go i zmiękczając. Po umyciu (nawet bez użycia odżywki!) włosy są miękkie, błyszczące i dobrze się rozczesują. Sprawiają wrażenie naprawdę zdrowych. No i ten obłędny zapach cedru!!! (na początku może się kojarzyć z typowo męskim zapachem , ale można się przyzwyczaić i potem czuć już tylko "elegancję" w tej woni =) Stosując go zauważyłam, że włosy nie wypadają mi prawie wcale. Jedynym minusem jest chyba to, że nieco obciąża włosy, więc przy moich krótkich i cienkich, nie daje objętości i utrudnia ich układanie. Używam tego produktu od: 2 mieisęcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 27 października 2015 o 12:18
    super
    jestem bardzo zadowolona z tego szamponu . Super szampon , nie obciąża włosów, nie puszą się , ładnie pachnie i nie podrażnia skóry głowy co jest dla mnie bardzo ważne. :) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno nie całe