Bazy pod makijaż

Christian Dior Pore Minimizer Wygładzająco - kryjąca baza pod makijaż

alette
    13 września 2016 o 2:04
    Bardzo dobry preparat na pory i inne niedoskonałości
    Używam tego produktu do zmatowienia i upiększenia skóry i działa bardzo dobrze. Jest niesamowicie wydajny, ładnie pachnie, opakowanie jest piękne. Konsystencja bardzo przyjemna, preparat jest miły w używaniu, po nałożeniu nie czuję go na skórze. Bardzo dobrze ukrywa rozszerzone pory i małe blizny, jest to preparat posiadający kolor. Ważne: nie używam żadnych pudrów, stosuję ten krem pojedynczo.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Działanie wygładzające
    Wady:
  • 9 marca 2016 o 21:19
    Oj, pomyłka...
    Sama sobie jestem wdzięczna że przed zakupem poprosiłam o próbkę... Dostałam bardzo "hojną", która starczyła mi na pięć użyć. Dla mnie to jedna z gorszych baz jakich używałam. - tworzy smugi przy nakładaniu, - tępa konsystencja, - nie zmniejsza widoczności porów, - nie ułatwia aplikacji podkładu, - podkład po nałożeniu wygląda nieestetycznie, tworzą się nierówne "placki" (nakładałam na nią różne podkłady, pędzlem lub gąbeczką), - nie przedłuża trwałości makijażu. Nie, nie i jeszcze raz nie! Nadal moją ulubioną "bazą" pod makijaż jest Sebium Pore Refiner od Biodermy (polecam, super konsystencja a przy tym jest dużo tańsza). Na plus: nie zapycha, nie uczula. Nieudany produkt. Z moją cerą się nie polubił. Używam tego produktu od: krócej niż miesiąc Ilość zużytych opakowań: mniej niż 1
    patkau
    19 lutego 2016 o 13:09
    Najlepsza jaką mam ale...
    Zacznijmy od tego, że jestem posiadaczką wrażliwej do tego tłustej, świecącej się cery z jak się domyślacie rozszerzonymi nadprodukcją sebum porami. Szukam produktów które pomogą mi przetrwać choć tyci dłużej nie świecąc się jak latarnia morska o zmierzchu... Baza zapewnia mi ten komfort...oczywiście nie na cały dzień. Ale na tyle długo, że widzę różnicę Jest dość gęsta, delikatnie kremowa, łatwa w aplikacji. Moim zdaniem najlepiej nakładać ją na strefę T (tak jak podaje instrukcja) Podkłady rozprowadzają się na niej nieco "tępo" ale bez przesady, to zależy od podkładu. Jeśli ja daję radę, ekspertkom nie sprawi w ogóle kłopotu... Faktycznie tuszuje pory i daje piękny (niepłaski) mat ale u mnie nie na długo... Mi to wystarcza bo nie znalazłam do tej pory nic lepszego (a szukam długo) Nie zapycha!!! W ogóle nawet odrobinę i chwała jej za to. Zaraz po aplikacji twarz wygląda pięknie, szkoda że moja twarz tak szybko zaczyna się świecić. Czy ją polecam? Powiedziałabym, że z pewną dozą ostrożności. Jest droga, staram się oszczędzić kupując w internecie. Jest wydajna (na szczęście przy tej cenie) używam jej już parę miesięcy i właśnie zaczyna mi się kończyć Nie zamierzam na razie próbować niczego innego choć pewnie jak trafię na jakieś inne cudo skuszę się... Na pewno nie wyobrażam sobie w tej chwili innej bazy. Używam tego produktu od: krócej niż pół roku Ilość zużytych opakowań: mniej niż 1
    Layla79
    12 grudnia 2015 o 10:35
    trudno na niej rozprowadzic podklad
    Poczytalam recenzje i zapragnęlam jej bardzo. Bedac w sephorze poprosilam jednak o probke, jakiez bylo moje zdziwienie, ze baza jest niesamowicie tępa. Rozprowadza sie gladko, jednak rozprowadzic podklad jest trudno. Nalozylam dior star, kompletnje nie chcial wspolpracowac z baza, powstawaly plamy, podkladu musialam nalozyc wiecej i to partiami, zeby w ogole cos rozsmarowac. Pory nie zniknely wcale, oprocz tego, ze czulam jakbym miala tapete na twarzy, musialam rozprowadzac pedzlem, bo dlonmi jest to niewykonalne. Nie wiem, gdzie ta magia, moim zdaniem efektu brak. Nawet jezeli okaze sie, ze mam matowa twarz do wieczora, to szczerze mowiac nie jestem w ogole zainteresowana, bo nakladanie podkladu na nia to udreka, a efekt nie podoba mi sie wcale. Kompletnie nie rozumiem zachwytow. Ja nie chcialabym tej bazy nawet w gratisie. O wiele fajniejsza byla baza sephory, a takze la prairie, ktora testowalam. 185 zl to zart. Używam tego produktu od: kilka razy Ilość zużytych opakowań: probki
  • 15 listopada 2015 o 0:22
    Pory i błysk magicznie znikają:)
    To bardzo dobra baza - matowi i zmniejsza widoczność porów. Ale nie nakładam jej na całą twarz - wprawdzie sama w sobie nie wysusza, ale potrafi podkreślić suche miejsca (mam cerę dojrzałą, mieszaną). Z podkładem Rimmel Lasting Finish 25 with comfort serum utrzymuje mat do czterech godzin, natomiast z Guerlain Tenue Perfection znacznie dłużej. Przy podkładzie Guerlaiana nakładam bazę Diora tylko na środek czoła (eliminacja świecenia), nos i okolice tuż przy nosie (zmniejszenie porów i eliminacja świecenia) i okolice wokół ust (wygładzenie bruzd i zmarszczek). Na tych okolicach baza robi to, co powinna, świecenie na nosie uaktywnia się dopiero po jakiś 5-6 godzinach, pory zmniejszone na wiele godzin. Jednak nie nakładam bazy na inne obszary twarzy, gdy używam Guerlaina - po kilku godzinach skóra na policzkach robi się sucha, uwidaczniają się drobne niedoskonałości, których normalnie (serum, krem + podkład) nie widać. Przy Rimmelu baza nie uwidacznia suchych miejsc, ale z drugiej strony przy tym podkładzie błysk pojawia się wcześniej, a pory, choć ich widoczność jest mniejsza, to ten efekt nie utrzymuje się do 8 godzin. Dlatego przy Rimmelu - baza na całą twarz. Przy Guerlain - tylko na środek czoła, nos i okolice wokół ust. Bazę Diora trzeba dopasować do swoich potrzeb i podkładu, którego aktualnie używamy. Jak już sprawdzimy, co i jak, to okazuje się, że: - matowi - nie wysusza - ZMNIEJSZA WIDOCZNOŚĆ PORÓW - dobrze się rozprowadza - jest bardzo wydajna - odrobina wystarczy na pokrycie czoła i nosa (używam od 3 tygodni, a tubka prawie pełna) - bez zapachu - nie zapycha - gdy po kilku godzinach pojawi się błysk, można ją zaaplikować ponownie - błysk natychmiast znika, a makijaż nienaruszony Podsumowanie: Baza dobrze matowi, utrzymuje makijaż, ale jak dla mnie jej największą zaletą jest zmniejszenie widoczności porów. Na macie mi tak bardzo nie zależy, ponieważ skóra dojrzała nie wygląda zbyt dobrze w mocnym macie, ale na szczęście baza nie daje tępego matu i nie wysusza dobrze nawilżonej cery. Jednak na miejsca, które mają skłonność do przesuszenia i wymagają dobrego nawilżenia, polecałabym dostosować aplikację bazy w zależności od rodzaju podkładu, jakiego używamy (przy rozświetlającym, nawilżającym - ok, przy matującym - z dużą rozwagą). Używam tego produktu od: 3 tygodnie Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie