Lubię dobrze zaprojektowane i przemyyślane kosmetyki pielęgnacyjne, szczególnie do stóp. Lubię, jak każda kobieta. Dbam o stopy nawet zimą. I tu pojawia się problem, zimą zazwyczaj skóra staje się szorstka i nie tak nawilżona jak w pozostałych porach roku, i nie tak nawilżona jak w pozostałych obszarach ciała- po prostu ręce i stopy wymagają większej uwagi.
Maseczka, nazywana Maską regenerującą do stóp i paznokci, jest jednym z moich odkryć mijającego roku, tak, tak, za kilka dni pożegnamy stary rok i powitamy nowy. Najlepiej z zadbanymi stopami. Ja polubiłam tę maskę od pierwszego użycia, ona naprawdę działa. Wiele naczytałyśmy się na etykietach opracowanych przez producentów, że pojawia się właśnie takie cudo, które zrobi z naszą skórą "wielkie wow", tymczasem z efektami bywa różnie. Cóż, maska No.36 działa na mnie bardzo dobrze, można traktować obietnice producenta jak najbardziej poważnie.
Działanie:
* wygładzenie,
* nawilżenie,
* regeneracja,
* miękkość.
I najważniejsze, że zauważyłam efekty już po pierwszym użyciu, czego się nie spodziewałam.
Nakładam tę maskę na stopy, wykonuję masaż, zakładam skarpetki, kładę się spać. To działa. Nazajutrz poprawa gładkości stóp jest widoczna i odczuwalna.
Kosmetyk na miarę moich potrzeb. Oprócz wielu zalet merytorycznych ma także estetyczne- pięknie pachnie i ma bardzo ładne opakowanie.
Skład:
aqua, glicerin, cetearyl alcohol, butyrospermum parkii butter, caprylic/capric triglyceride, heliantus annuus seed oil, glyceryl stearate SE, phenoxyethanol, stearic acid, palmitic acid, canola oil, dimethicone, ceteareth-20, zea mays oil, rosa moschata seed oil, cucumis sativus friut extract, parfum, carbomer, allantoin, tocopheryl acetate, magnesium sulfate, methylparaben, ethylparaben, sodium hydroxide, rosmarinus officinalis leaf extract, sodium benzoate, potassium sorbate, lecithin, tocopherol, ascorbyl palmitate, hydrogenated palm glycerides citrate, amyl cinamal, citronellol, hexyl cinnamal, butylphenyl methylpropional, limonene, linalool, CI 42090.
Używam tego produktu od: 1 miesiąc
Ilość zużytych opakowań: 1 x 75 ml