Kremy i maski do stóp

No 36 Regenerująca maska do stóp i paznokci `7 składników aktywnych`

• 5 grudnia 2021 o 13:45
    Kolor smerfowych lodów i mizerne działanie.
    Lekki błękitny mus do stóp - tak bym nazwała tą rzekomą maskę. Kupiłam za ok. 3zł, więc w tej cenie kosmetyk daję radę. Średnie działanie nawilżające. Krem nadaje się raczej do podtrzymania efektów innej pielęgnacji, sam w sobie na pewno nie poradzi sobie z szorstkością, więc jeśli macie skórę stóp jak aligator - nie szukajcie w tym kosmetyku ratunku. Na plus zapach, konsystencja i nic więcej. Zapewnienia producenta o intensywnej regeneracji i odżywieniu to jakiś primaaprilisowy żart.
    Zalety:
    Wady:
    • to nie jest maska
    • producent obiecuje gwiazdki z nieba
  • 2 września 2021 o 10:42
    Nie sprawdziła się u mnie
    Produkt trudno nazwać maską, raczej to leciutki krem. Ma ciekawy pudrowo błękitny kolor i bardzo przyjemny, odświeżający zapach. Świetnie, że nie pachnie miętą, mentolem, jak większość kosmetyków do stóp. Tym kremem można zarówno posmarować stopy, dłonie, łokcie, jak i resztę ciała. Pozwala na to lekka konsystencja i szybkie wchłanianie. Z tym kosmetykiem niestety nie mam mowy, żeby doprowadził suche, szorstkie pięty czy stopy do porządku. Raczej to krem pielęgnacyjny dla niewymagających pomocy stóp czy dłoni. takie dopełnienie pielęgnacji .
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • szybkie wchłanianie
    • przyjemny, delikatny zapach
    Wady:
    • nie spełnia oczekiwań, nie regeneruje, nie sprawi że stopy będą piękne i gładkie
  • 5 czerwca 2019 o 22:07
    Balsam do stóp
    Nazwa jest trochę myląca, gdyż nie jest to maska, tylko raczej balsam nawilżający. Maska to coś cięższego a ten produkt jest delikatniejszy w konsystencji, dość rzadki. Powoli się wchłania, ma przyjemny delikatny zapach. Pozostawia uczucie lekkiego nawilżenia. Ja mam fioła na punkcie posmarowanych kremem stóp, gdy idę spać. Ten produkt sie dobrze w tej kwesti sprawdza.
  • 19 kwietnia 2018 o 11:28
    To nie jest maska, ale warto wypróbować!
    Zacznę od tego, że nie mam wielkich problemów ze swoimi stopami. Ogólnie są w dobrej kondycji, jedyne co mogłabym im zarzucić to to, że są suche, w miejscu pod palcami czasami mam stwardnienia od butów na obcasie i to by było na tyle. Maskę tę kupiłam w okresie zimowym, gdyż w tym czasie używam nieco bardziej treściwych kremów do stóp. Niestety jak się okazało, maska ta z maską nie za wiele ma wspólnego - raczej potraktowałabym tę maskę jako lekki krem do stóp. Ale mimo tego, że to "nie maska" to lubię ten krem. Jest lekki - bardzo szybko się wchłania, stopy po użyciu są nawilżone i gładkie. Dla mnie taki krem to idealne rozwiązanie na sezon letni, gdzie chcę zachować stopy w dobrej kondycji, ale nie chce żeby na drugi dzień ślizgały się w obuwiu. Więc ten krem mi to daje i teraz w sezonie wiosenno - letnim chętnie go stosuje. Ogólnie nie polecam tego kremu osobom , które mają problem z mocno zrogowaciałymi stopami, z pęknięciami, bardzo suchymi stopami , gdyż ten krem sobie z nimi nie poradzi.
    Zalety:
    • Lekka, szybko wchłaniająca się konsystencja.
    Wady:
    • Dla problematycznych stóp, będzie za słaby.
  • 8 kwietnia 2018 o 10:47
    Przyjemna, ale bez efektu wow
    Maseczkę kupiłam razem z żelem do usuwania twardej skóry z tej samej serii. Nie jest to produkt wybitny, ale przyjemnie się ją stosuje. 1) Opakowanie: -plastikowy słoiczek, pozwoli na wybranie produktu do samego końca 2) Zapach: - przyjemny, delikatny, przypomina mydełko 3) Konsystencja i barwa - maska jest gęsta, przypomina masło do ciała, ale dobrze się wchłania - ma uroczy błękitny kolor 4) Działanie - nawilża, choć nie jest to jakiś spektakularny efekt - najlepsze rezultaty uzyskuję nakładając ją pod folię i grube skarpetki na ok.30-40 minut, z tym, że foliowanie pomaga w zasadzie wszystkim produktom nawilżającym, nawet tym słabszym - delikatnie chłodzi - z bardzo suchą skórą, bądź twardymi piętami raczej sobie nie poradzi 5) Dostępność/ cena: - ja kupiłam w Naturze za ok. 8zł, tak więc cena jest naprawdę przystępna
    Zalety:
    • nawilża, przystępna cena, efekt chłodzenia dealny na cieplejsze dni
    Wady:
    • to bardziej krem do stóp niż maska, efekt jest zbyt delikatny jak na maskę do bardzo suchej skóry
    Drogeria Natura