Kremy i maski do stóp

Fusswohl Wellness, Fussbutter Masło do stóp

pysiam
    9 marca 2025 o 19:19
    nie do końca sobie radzi z suchoscią stóp
    Masło jest przeznaczone do bardzo suchej skóry stóp, a ja taką posiadam. W najgorszym stanie są moje pięty. Mimo, że staram się o nie dbać, to często są przesuszone z pogrubioną, pękającą skórą. Na szczęście nie pękają do krwi, ale nie wygląda to estetycznie. Miałam nadzieję, że masło o tak gęstej i odżywczej konsystencji zniweluje te pęknięcia, ale tylko trochę zmniejsza ich widoczność. Produkt według mnie nadaje się jedynie na noc, pod bawełniane skarpetki, gdyż długo się wchłania. Wieczorem skóra po aplikacji jest dobrze nawilżona i natłuszczona, ale rano pęknięcia są znowu widoczne. Szkoda, bo bardzo lubię masło shea, które jest wysoko w składzie i liczyłam na lepsze działanie. Zapach masła jest dla mnie mało atrakcyjny, bo dość ciężki i chemiczny, choć w tym przypadku to sprawa drugorzędna, bo po aplikacji przestaję go czuć. Masło jest niesamowicie wydajne, mam je od wielu miesięcy i dopiero kończę opakowanie. Następnego już nie kupię, będę szukała czegoś nowego.
  • 11 lutego 2025 o 22:44
    Must have w pielęgnacji stóp
    Uwielbiam masło do stóp Fusswohl Wellness Fussbutter! Ma cudowną, bogatą konsystencję, która doskonale nawilża i regeneruje skórę stóp. Już po pierwszym użyciu poczułam różnicę – skóra stała się miękka, gładka i przyjemna w dotyku. Dodatkowo piękny, relaksujący zapach sprawia, że aplikacja tego masła to prawdziwa przyjemność. Stosuję je regularnie, zwłaszcza na noc, i efekty są naprawdę rewelacyjne. To mój must-have w pielęgnacji stóp!
    Zalety:
    • Intensywne nawilżenie – bogata formuła doskonale odżywia suchą i spierzchniętą skórę stóp.
    • Regeneracja i wygładzenie – regularne stosowanie sprawia, że skóra staje się miękka i gładka.
    • Przyjemny zapach – relaksujący aromat umila aplikację.
    • Gęsta konsystencja – produkt jest wydajny i dobrze się wchłania.
    • Dobra cena – świetny stosunek jakości do ceny.
    Wady:
    • Może być zbyt tłuste – dla niektórych osób konsystencja może wydawać się ciężka.
    • Wymaga dłuższego wchłaniania – najlepiej stosować na noc i założyć skarpetki.
    • Opakowanie w słoiczku – niektórym może nie odpowiadać konieczność nabierania produktu palcami.
  • 26 września 2024 o 17:27
    Krem pełen dobroci dla stóp
    Bogata, kremowa konsystencja sprawia, że produkt świetnie się rozprowadza i szybko wchłania, pozostawiając skórę gładką i odżywioną. Dodatkowym atutem jest piękny, relaksujący zapach, który idealnie sprawdza się podczas wieczornego rytuału pielęgnacyjnego. Co więcej, masło jest naprawdę tanie, a jego jakość zdecydowanie przewyższa cenę. Opakowanie w postaci słoiczka jest wygodne w braniu produktu oraz w podróżowaniu z nim. Jego cena jest adekwatna do jakości, a nawet można powiedzieć o przeroście jakości nad ceną produktu. Dzięki temu produktowi moje stopy są miękkie i pachnące, a wieczorna pielęgnacja to czysta przyjemność.
    • Gęsta konsystencja
    • Szybkie działanie
  • 11 czerwca 2024 o 11:45
    Działa dobrze, spełnia swoją funkcję, a do tego jeszcze ładnie pachnie
    Krem do stóp FUSS WOHL FUSS BUTTER Sheabutter & avocadoöl dostępny w Rossmanie. Produkt znajduje się w okrągłym pudełku z nakrętką(po odkręceniu nakrętki,na pudełku znajduje się sreberko zabezpieczające produkt).Opakowanie jest bardzo ładne, kolorowe, przyciągające wzrok. Produkt jest wydajny.Masło do stóp delikatnie, przyjemnie pachnie. Konsystencja jest gesta ale nie tłusta i lepka. Szybko się wchłania. Efekt działania produktu jest praktycznie natychmiastowy, skóra stóp po zastosowaniu masła jest nawilżona, elastyczna, dobrze wygładzona, a ja ze stosowania produktu jestem bardzo zadowolona.
    Zalety:
    • Masło do stóp jest bardzo wydajne
    • Gęsta konsystencja
    • Bardzo dobra cena
    • Przyjemny delikatny zapach
    • Spełnia swoją funkcję
    • Szybko się wchłania
    • Jakość produktu jest bardzo dobra
    Wady:
    • Brak wad
    Beatasb
    1 czerwca 2024 o 23:32
    Świetne produkt za niewielkie pieniądze
    Moja relacja z kremami do stóp jest trudna. Naprawdę nie często zdarza się, że jakiś mi odpowiada, wręcz odwrotnie, często mam wrażenie, że gdybym użyła balsamu do ciała to efekt byłby taki sam, albo i lepszy. W przypadku tego produktu jest zupełnie inaczej, widzę różnice i stosuję krem z przyjemnością po każdej kąpieli i prysznicu. Nie mam skłonności do pękających pięt czy większych problemów ze skórą stóp, ale po pierwsze uprawiam sporo sportu i często zdarzają mi się obtarcia lub odciski, a po drugie spędzam też dużo czasu w ogrodzie gdzie często skóra stóp narażona jest na warunki atmosferyczne, a ja niestety często wychodzę w klapkach (nie koniecznie wtedy, gdy pogoda na to pozwala) Nawet gdy stopy są bardzo przesuszone, albo poobcierane to posmatowanie ich tym kremem daje natychmiastową ulgę. Efekt naprawdę jest błyskawiczny. Natomiast regularne stosowanie pozwala cieszyć się nawilżoną i wypielęgnowaną skórą. Czasem stosuje ten krem grubsza warstwa jak maskę i zakładam skarpety, to trochę jak taka odżywcza kuracja dla stóp, które po kilku godzinach albo i całej nocy spędzonej w ten sposób są w naprawdę świetnej kondycji. Warto też wspomnieć, że krem jest bardzo wydajny i można go stosować z powodzeniem też na dłonie, które po takiej kuracji są bardzo odżywione. U siebie często używam go w ten sposób przed snem. Podsumowując, szczerze polecam. Efekt, który ten krem pozwala osiągnąć spokojnie mógłby być obiecywany przez producentów o wiele droższych kosmetyków, a ten krem bije je na głowę.